10 ročná dcérka dostal menzes. Nie je to skoro?

barbara589
14. dec 2014

Ahojte
Moja dcérka má 10 rokov a dnes dostala prvú menštruáciu. Je z toho celá vystrašená ale mám taký pocit že ja som vystrašená viac. Neviem či ju mám vziať ku gynekológovi a zbytočne je robiť traumu .Už je celkom vyvinutá ale aj tak , nieje to priskoro?
Za odpovede vpred ďakujem 🙂

tominko2612
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucinocka
14. dec 2014

naco ku gyn? ja som tiez dostala prvu ms v 10 a ku gyn som sla az po prvom styku o veela rokov neskor :D

zuj
14. dec 2014

Vacsiu traumu by si jej sposobila prave tym gynekologom, dnesne dievcata su vyspelejsie ako nasa generacia a teda vek 1. menzesu sa posuva. Chapem, ze ta to ako kazdu mamu zaskocilo, ale ja by som na tvojom mieste nedavala najavo tvoje "vystrasene" pocity, ak to budes ty brat normalne, potom aj tvoja dcera to bude brat ako beznu sucast jej zivota.

jasminet
14. dec 2014

ja som tiez dostala v 10 rokoch ale teda neviem preco by som na gyndu mala ist... 😉

bonaqa2013
14. dec 2014

Ale to si už ako maminka musela čakať, že niečo také príde. Mám na mysli, že už tam museli nastať zmeny čo predchádzajú menzesu.
Inak sa toho obávam aj ja, pretože mám 3 dievčatá chodia do 3 a 1 triedy, s poslednou som doma. už teraz mi vlasy dupkom stoja ako to budeme zvládať. Pri 3 dcére sa na porodnici smiali, že ocinko bude robiť len na vložky.... Ocinko nadšený nebol

csenibaba
14. dec 2014

Ahoj aj ja mám 10 rocnú dcèrku ona ms.este nemá ale den co den ma vypytuje ze kedy konecne uz dostane(je velmi vyspelá),aj ja som mala 10 ked som dostal!

miku1
14. dec 2014

To že dcéra dostala menštruáciu neznamená, že ju musíš vziať ku gynekológovi. Pokiaľ nemá zdravotné problémy, tak nevidím dôvod. Ja som dostala, keď som mala 11 rokov a to už bolo teda fakt dávno, takže v dnešnej dobe tých 10 rokov ani nie je nič nezvyčajné.

siska53
14. dec 2014

Ja som dostala 3mesiace pred 11.narodeninami a nikam som nesla. Mama mi to vysvetlila a bolo. Tiez som bola vyplasena a myslela som si ze mam rakovinu.

isabel11163
14. dec 2014

Ahoj nemaj obavy.. ja som tiež dostala menzes ako 10 ročná a zvládla som to ja aj moja starká ktorá ma vychovávala 🙂 ja som musela navštíviť aj gynekológa lebo môj menzes bol neskutočne silný a bolestivý.. ale traumu z toho nemám veru žiadnu 🙂 prežila som to 🙂

januus
14. dec 2014

podla mna zbytocne nestresujte, jednej znamej teraz dcerka ma 9 a zacala menstruovat.. nerobte jej traumu z gynekologa, aj ked jasne, gyndaci su na to "uceni" ako sa spravat k malym dievcatkam, ale akokolvek mily bude doktor, pre nu to nebude prijemne, verte mi.. a v uplne prvom rade, neukazte jej ze vy ste z toho vystrašená!!!!!!!!! toto mi urobila moja matka, a verte mi, doteraz ked si na to spomeniem, uplne ma to vytaca, ze nevie zvladat taketo a podobne situacie.. aj z navstevy gynekologa mi urobila "traumu", ja som inteligentna a vysporiadala som sa s tym sama, sama o sebe mozem povedat ze nie som nejaka citlivka, takze traumu z toho nemam, ale teraz, mam 17 a radsej za doktorom idem sama a vobec mi to nerobi problem.. takze moja matka ma stastie ze som samostatna, ak by som bola citlivejsia alebo co, tak asi by som teraz doma revala cele dni, ze mam problemy co sa cyklu tyka, ze som "ina" takze len tolko 😉 NEVYSTRAŠTE JU VIAC AKO JE!

jana_eyre
14. dec 2014

kazde dievca dospieva inak.. moja neter dostala menstruaciu ako 10rocna.. dnes ma uz 21rokov a je uplne normalna 🙂 cely pubertalny zivot problem s menstruaciou nemala, jedine ju teda dost boli.. tak isto to, ze ju uz dostala neznamena, ze ju teraz bude mat pravidelnu.. tento mesiac mozno prisla a nasledujuceho pol roka sa vobec neobjavi.. pre klud duse sa ale opytaj svojej pediatricky, urcite ju nemusis hned brat ku gynekologovi..

maaaria3
14. dec 2014

Je to skoro, ale je to normálne... ja tiež tak🙂 a to bolo 25 rokov dozadu.......

valika1992
15. dec 2014

Je to skorej a to len preto, ako 10 ročná som mala menštruáciu je to v poriadku

lorela
15. dec 2014

Nie, v dnešnej dobe to skoro nie je. Zachovaj pokoj a buď jej oporou - všetko pekne dcérke vysvetli.
Gynekológovi zavolaj alebo opýtaj sa toho svojho, kedy odporúča prvú návštevu, príp. iné rady, ktoré ťa upokoja.

amonda
15. dec 2014

Ja mam 35 rokov a aj ja som dostala prvy menzes vo svojich 10-tich rokoch. Netreba ju nikam brat, pokial to bude standardny cyklus si myslim...este sa na gynekologiu nachodi 🙂
Len jej treba vysvetlit, co to je, co ju caka, ako sa o seba starat a vsetko bude ok, ona si rychlo zvykne 🙂

ciusinka
15. dec 2014

Ja som tiez dostala prvu menstruaciu ako 10-rocna a to uz je 18 rokov dozadu..Takze podla mna to je normalne a ak nema nejake ine tazkosti,tak by som ju urcite nestresovala navstevou gynekologa,na to je este cas..

ivetoy
15. dec 2014

Podla mna je to priskoro,ale nic s tym neurobite...ja som dostala menzes v 16 a prsia mi narastli v 18....ale s tym neurobime nic....to asi tie hormony z jedla ktore do vsetkeho pichaju......Boh ho vie... 😒

velkacica
15. dec 2014

už to nezastavíte, a inak gratulujeme k ženskosti! Možno by ste to mali poistiť antikoncepciou 🙂

malinka158
29. dec 2014

ja som tiez menstruaciu dostala v 10 rokoch, mama mi to vsetko pekne vysvětlila a bolo 🙂 Teraz mam 22 rokov a menstruaciu som mala stále pravidelnu sice niekdy dost bolestivu. Ku gynekologovi som sla az před rokom kde som potrebovala HAK a vsetko bolo v poriadku

kliara
29. dec 2014

Nie, nie je to príliš skoro. Nestresuj sa zbytočne. Niektoré dievčatá dostávajú menštruáciu už aj v takomto veku a je to úplne normálne, nepotrebujú gynekológa.

caoli
29. dec 2014

je to v norme, tiez som dostala v tom veku a bolo to pred viac ako 30 rokmi. cize ani na hormony v kurcatach to nemozem zvalit 🙂
a moja dcera rovnako.
nerieste preboha gynekologa, ja som ho v detstve musela zo zdravotnych dovodov absolvovat a bola to pre mna priserna trauma, dodnes mam tazky odpor ku gynde, horko tazko prekonavam kazdu navstevu.
viete ako sa vysetruju dievcatka virgo intacta? cez konecnik...

matafen
29. dec 2014

Preboha, to ta ako napadlo ist na gyndu kvoli prvej menstruacii??? 😨 Ved to je normalny fyziologicky proces, nie choroba! To aby aj chlapec isiel k urologovi po prvom vyrone semena? 😀 Ja som sice dostala 1.menstruaciu az v 14 rokoch, ale to som uz bola posledna z triedy, niektore spoluziacky dostali uz v 9 rokoch a vedu z toho teda nikto nerobil. Pokial to prebieha normalne, nie je co riesit. Normalne je aj to, ak bude mat cyklus na zaciatku velmi nepravidelny, ja som 2.mestruaciu po prvej mala az po 3 mesiacoch, dalsiu po 2 a este par rokov to bolo hocijako +- 1-2 tyzdne. Gynda je stres aj pre dospelu zenu, nie este pre dieta! Ved si nastuduj nejake odborne info a nestresuj hned, lebo aj dcera bude mat stres 😉
@velkacica - to s tou antikoncepciou pre 10-rocne dievca bolo myslene ako vtip??? 😀

senka111
30. dec 2014

Ja som dostala tiež v 10rokoch.A tu som.Dodnes mávam 10_12dní menzes .😁