Ahojte mamicky, potrebovala by som poradit. Mojmu 5 mesacnemu syncekovi idu zuby a okrem beznych problemov maly nechce jest a ked mu nieco dam tak ho napne a vyvrati to. Moze to byt zo zubov?
tiež som sa ešte nestretla s tým, aby sa pri prerezávaní zúbkov zvracalo, skôr to bude ten nešťastný vírus, ktorého je teraz všade plno, z každej strany o ňom počúvam, aj my sme boli celá rodina mimo - deti aj vracali, takže len pozor na malého, nech sa nedehydruje, aj ked to je ťažko pri takom malom bábatku, treba mu len opatrne malou lyžičkou skúšať dávať piť a potom prípadne z fľašky, uvidíš, či to v sebe udrží...
Neviem, tiež sa skôr prikláňam k vírusu. Zvracanie zo zubov sa mi zdá málo pravdepodobné. Koľkokrát za deň zvracal?
@veron900 určite to bude ten vírus, Karolínka zvracala pred tromi dňami a poviem vám, bolo mi do plaču, ked som ju chudinku videla takú bezvládnu. naštastie zvracala len poobede nejaké dve hodnky, ked niečo spapala a vypila a noc bolá kľudná.tak sme potom dietovali dva dni. a včera to chytilo mňa. je to hrozné pre dospelého človeka, nie to ešte pre také malé dieťa. takže zo dva dni treba podietovať a ponúkať piť, nech sa nedehydruje 😉 prajeme skoré uzdravenie
myslím, že nie. Môj mladší skončil pred týždňom v nemocnici. Nič mu nebolo a zrazu mi na obed vyvrátil všetku polievku (najprv som si myslela, že mu proste nesadla), potom bol celý zvyšok dňa fit, tak som sa to snažila pripísať zubom? (predtým mi stále dával pršteky do pusy, ešte nemá vonku päťky).... ešte mi večer kľudne zaspal a za hodinu to prišlo... zvracal celú noc, potom hnačky a potom sme skončili v nemocnici na infúziách, lebo už začínal byť "neprítomný", nevnímal..... zo stolice sa nakoniec potvrdil akýsi adenovírus..... v máji prekonal rotavírus a ten sme zvládli v pohode doma a táto pliaga ho napriek dostatočnému pitiu skolila až na infúzie....
Teraz sú tieto črevné vírusy vo vzduchu snáď všade.... držte sa a hlavne zavodňujte... kúpte mu Kulíšek.
môj malý tiež zvracal keď sa mu tlačili zúbky. asi 3 dni po sebe. prvý deň zvracal 7x a pomenej papal. hrozilo nám, že pôjdeme na infúziu. takže môžu to byť aj zúbky
moja mala vracia pri zúbkach pravidelne, ani jeden nevyšiel bez toho aby aspon pár krat navracala
@veron900 podla mna to moze byt. My sme mali prvy zub v 7 mesiacoch, tri dni predtym kym konecne vysiel maly za vsetkym co zjedol trochu grcol. Videla som, ze jazykom chodi po dasne, z toho ho naplo a grcol. Asi sa mu to dasno hnusilo alebo co 🙂. U nas je iny problem, prvy zub ako tak v pohode, iba tie grcacky a nervozita, plac. Uz mu ide treti a pri druhom mal nenormalne teploty, este aj rano o pol 4 mal 39,2 a pri tomto tretom mu zase ide teplota. No slak ma ide trafit. Skusam ho teda stale macat vo virivke, tam sa schladi a ma 36,9. Vyzera to tak, ze co zub, to horucky. Naozaj sa vytesujem.
Zo zubov sa nezvracia!!! Zo zubov sa môže akurát hnackovat.... Práve idem z pohotovosti kde mi to povedali...
@veron900 ahoj. Pametas si estte ze co to bolo? Moja mala ma vyhadzany ekzem a dakedy tiez grcia... Sme boli za doky a povedala ze jej nic neni dostala krem na ekzem a. Raz mizne a raz je horsi... Ja si myslim ze zuby like bo ine dvovod
Y som uz vylucila
pochybujem, že zo zubov sa vracia...netreba pri raste zubkov všetky problémy zvalovať na ne 🙂 maličký musí hlavne veľa piť, ak nemá teploty, tak je to lepšie. Po troške dávať tekutiny, aby ich udržal, vývar, niečo ľahké...