ahojte mamicky. pred tromi dnami mal moj 19 mesacny syncek uraz. spadol a buchol sa so zubkami o stol. tiekla mu krv a velmi plakal. pozrela som mu do pusy a predne dva zubky mal uplne vtlacene do dasienka. z dasna mu bolo vidiet len take dve biele bodky. boli sme pri zubarke a ona povedala, ze to nic nie je, ze sa to vsetko napravi. nemame mu davat nic tvrde papat. stale som taka nespokojna a trapi ma, co bude s maleho zubkami. mate s takym problemom niekto skusenosti? dakujem za kazdu reakciu
Moja staršia dcérka mala podobný úraz ako ročná a vbila si predné zúbky do ďasna. Už jej bohužiaľ nikdy nenarástli a naviac jej postupne sčerneli. Tak sme každý rok preventívne navštevovali zubárku, až kým sa jej nezačali tlačiť už normálne, dospelé zuby a tieto sčerneté jej musela zubárka pomáhať vytiahnuť. Malo to však jednu výhodu- na zubárku si zvykla a nikdy zo zubára nemala už strach... Teraz má krásne zdravé a biele zuby (aj keď teda nosila aj strojček - to je však skor genetikou, nie tým úrazom)
Mne sa toto stalo ako 5 rocnej, predny zub ma bolel, scernel mi a zubarka mala problem mi ho vytiahnut, ale musel ist von...dieru som po vytrhnuti mala cca 2 roky, kym mi zacal rast trvaly zub...ale na nom vobec nevidno, ze by som mala nejaky uraz...neposkodilo to lozko zuba...
toto sa stalo aj môjmu mužovi, keď bol chlapec, ale on to mal už trvalé zuby, a už mu to tak ostalo. Buď rada, že drobcovi ešte len trvalé pôjdu.
Ahoj som zubná sestra bohužiaľ u takýchto malých deti je to častý problém s ktorým ťažko niečo robiť pretože na malých mliečnych zuboch je ťažké to dorobit a ani sa to zubarom neoplatí trápiť tie deti jediné že by mu odumreli ale to by Ho bolelo ...takže asi neostáva nič iné ako čakať na ste zuby...:/