Zubný kaz na prerezavajúcej sa šestke

ivage
3. jan 2017

Dcere - 5 rokov sa pred 6 tyzdnami zacala prerezavat dolna 6-ka, obcas spomenie, ze ju zaboli zubok, ale pripisovala som bolest prerezavaniu sa. Dnes som vsak zbadala, ze zubok je v strede zuvacej plochy (v ryhe) a na jednom okraji hnedy, vyzera to ako zacinajuci zubny kaz ☹. Stretli ste sa s tym, ze sa na prerezavajucom zube hned vytvori zubny kaz? Zuby umyvame pravidelne 2x denne, ale je pravda, ze prerezavajuci zubok sme neumyvali az tak dokladne, dasienko ma navrete, tak som jej nechcela na to velmi tlacit a suchat kefkou. Prehliadku u zubarky dcera absolvovala pred Vianocami ( v skolke, bez mojej pritomnosti) a bolo mi povedane, ze ma zuby v poriadku. Dakujem

vladkami
3. jan 2017

Ahoj dcérka mala ten ístý problém po prerezaní sa jej zúbky pokazili až tak že ich zubárka musela vytrhnúť ...Bola to trauma a ani zubárka nevedela prečo sa hneď obydva zúbky pokazili..Tiež sme pravidelne dodržiavali dentálnu hygienu.

cervikpepik
3. jan 2017

@ivage to,ze je zub v strede hnedy nemusi byt zubny kaz,ja mam na kazdej stolicke v ryhe hnede miesto...zuby mam ok,bola som na preventivke...asi je to najskor kamen,nepytala som sa na to

delmondo
3. jan 2017

Alebo to môže byť ešte kúsok dasienkami, čo sa zachytil v strede na zube. Aj to sa občas stava

oros
3. jan 2017

@ivage nemusi to byt kaz, moze to byt iba pigmentacia, sfarbenie, alebo odvapnenie

hromadicka
16. máj 2017

@vladkami ahoj, chcela by som sa ťa opýtať.....zubky, ktoré sa tvojej dcérke hneď po prerezaní pokazili, boli 6-tky? Lebo my máme taký ístý problém, všetky 4 zúbky má pokazené, má úplne narušenú sklovinu po obvode zúbkov a sklovina okolo zuba má hnedastú farbu. Doktor nám tiež spomínal niečo o tom, že by sme ich vytrhli, ale ja si to nechcem ani prestaviť. Ako to zvládla tvoja maličká a kde vám to robili? Ja si mám vyhľadať nejakého pedostomatologa a poradiť sa , čo s tým.....ďakujem za akúkoľvek odpoveď 🙂