Pedostomatolicka sa vratila po materskej - pracuje raz za tyzden 3hod. Na termin s detmi sme cakali dlho, pozrela ich, nasla kazy, zas cakanie mesiac a pol.
Premedikaciu objednavali pre nas a prvykrat. Nik nas o nicom nepoucil. Malej odvrtali neviditelny kaz z rtg za 5min, malemu premedikacia nezabrala. Neurobili cely medzizubny kaz iba polku - cena 250€.
Zas mame cakat 2 mesiace!!! A zas zaplatit za dalsiu premedikaciu a plombu dalsich 130€. Je to normalne podla vas? Uz sa splhame na 400€ za dva kazy. Mozem reklamovat to, ze premedikacia nezabrala, neboli sme pouceni ze ma prist na lacno a ze kvoli tomu musime zas platit?
a to su ake male deti?kolko rokov maju?
@bale1rinka 6r a 2r
dvojročnému by (náš) zubár mal zaplombovať zub ak dierka nieje moc veľká (veľkosť špendlíkovej hlavičky a hneď=mliečny zub)a na takých zuboch, ktoré majú vydržať do 10-12rokov...myslím,4=stolička, 5stolička, náš zubár neriešil inak nič, vraj je to zbytočné plombovať, ale zasa ja som do 3rokov nebola u zubára s dieťatom, ani nás nevzali a ani nebolo treba a príde mi to zbytočné aj tak trepať sa tam s takým malým dieťaťom ak máš ešte aj s ním problém, že sa bojí...všetko je to na tvojom rozhodnutí - ak nechceš platiť toľké peniaze, treba sa venovať technike čistenia zubov, hlavne šabličky a vždy.
Neviem prečo platíš také peniaze za mizerne sluzby. Nájdi si inú kliniku, kde dostaneš sluzby na normálnej úrovni - čiže dostupnosť termínov, dobrý a normálne pracujúci zubár so skvelým prístupom k deťom, riadne poučenie pre rodičov a zhodnotenie osetrenia. Už by som tam nikdy nešla, neviem čo to je za amatérov, keď Vas nepoucia.
@bale1rinka zuby cistime pravidelne, ale stale place a hadze sa, este si za cely ten cas nezvykol. Davam ho lezat medzi moje nohy, drzime mu ruky a jedine tak.
Premedikacia nie vždy zaberie ako ma, je určite percento ľudí ktorým nezaberie alebo zaberie opačne, nie sú spavi ale hyperaktivny. Ak dieťa nespolupracuje, je to problém, udržať malé dieťa na kresle je horšie ako udržať dospelého. Malé dieťa si nedá vysvetliť, najmä ak nie je zvyknuté na prostredie. Preto sa ma chodiť od jedného roka. Ja som zažila aj také ze dieťa v premedikacii sme držali 4ja aby sme spravili zub ktorý bolel, rodicia ze mu traumu spravíme a neviem čo a keď prišli po mesiaci tak ze nič si nepamätal. A treba sa na to pozrieť aj z pozície lekára. Premedikacia niečo stojí, musí chodiť kazde 2 roky na preškolenie na ARO aby to mohol robiť, plus cena materiálu nie je najlacnejšia a kadečo iné. Ale to ľudia už nevidia. Ak chce robiť dobre, nekupuje lacný materiál. A zuby majú tým deťom vydržať do asi 12tich rokov.
@ronie338 Plomba nam nakoniec vydrzala 4 dni 😃 cize tam ideme opat. Len jedno mi vrta hlavou - ak buccolam stoji na plnu uhradu necelych 70€ / 4 davky, preco za jednu davku platim 50€ a este aj podpisujem papier ze si to beriem na svoju zodpovednost?
A to kde? A aká plomba? A ako to prebiehalo?
@ronie338
Stredné Slovensko, nebudem menovat. Prebiehalo to tak, ze dostal premedikaciu, pockalo sa na chodbe, mala isla prva ta bola za 5min a na maleho to nemalo ziaden ucinok, ocko sedel v kresle a dr.mu pichla injekciu a snazila sa mu to spravit. Podatila sa jej polovica (kaz je medzi jednotkami, jednu jednotku spravila) ale prislo mi to zvlastne - plomba bola seda, taka kadejaka, vraj to este nabuduce prebrusi. Vydrzala mu vsak 4 dni a vypadla a ta dierka v zubceku je hneda, myslim, ze mu tam nechala este aj kaz pod tym. Mam to vsetko nafotene. Kazdopadne moja otazka pretrvava - preco za sirup zaplatim vo finale takmer trojnasobok? Pride mi to ako uzera naozaj, aplikacna forma je do ust, okrem striekacky bez pomocok a este aj bez zodpovednosti.
Zlý výber lekára, pretože je to na jeho zodpovednosť, my sme dávali podpisovať akurát rodičom ze nám nezamlcali žiadne ochorenie a chceli sme v niektorých prípadoch aj od všeobecného lekára ze naozaj je dieťa zdrave a môže sa mu premedikacia podať. Samozrejme ze nie u každého krásne zaberie ale keď dieťa drží, vždy sme poriadne vyčistili a spravilo bielu plombu, nič sivé a nič tmavé neostalo, ak ostalo tmavšie miesto upozornili sme rodiča ze bud je to už hlboko a radšej dáme liečivú podložku a nejakú menej trvácnu plombu zo skloionomeru ale aj to je normálna výplň používaná na dlhodobé riešenie, niektorý aj dospelý ľudia ju majú roky, iba sa prelestuje ale to je vždy pacient upozornený. Alebo sa už vytvoril tzv tercialny dentin, on je taky tmavší a chráni tu dreň, samotné srdce zuba a je tvrdší a odolnejší ako samotný dentin ale aj na to sme upozorňovali a ukazovali keď sa dalo samozrejme ze dieťa spolupracuje. Aplikačná je do úst my sme dokonca dávali do džúsu tak na hlt lebo to nie je práve najchutnejšie, ale my sme boli súkromný v Košiciach a za sedenie sa platilo tuším 150 eur ale už so všetkým.
Ja mam kliniky kde by som si dieťa dala ošetriť, pretože som tam robila a poznám tých doktorov a sestričky a viem aký majú prístup. Len sú všetky súkromné a platí sa. Mám v Bratislave, Žiline, Košiciach, Poprade aj SNV. Ale väčšina je súkromná. V ba mam čisto detskú stomatologicku a za ňu ruku do ohňa dám. Od prístupu ku všetkému. Ak je dieťa dobre premedikovane a relatívne spolupracuje a kaz ke jeden vedľa druhého, robí sa to naraz. Tam toho zlyhalo viac. Ak chcete kľudne mi napíšte aj správu.
@ronie338 prosím vás a je rozdiel medzi sirupom Midazolam a Buccolam? Ďakujem
Nie
Neviem odkiaľ si ak z ba tak Mega odporúčam zubarku nivach.. Staršia pani neviem ci ruská alebo ukrajinska rozpráva po slovensky s ruským prízvukom je to čistý anjel nám robila kaz u 4r bez akýchkoľvek oblbovakov mu vrtala zub a malý ani necekol a to keď ideme iba na crp tak hysteria taka ze to dá zabrat aj 3 dospelym kým sa ho podari pichnut..
Každý jeden úkon co robila u vysvetlila ukázala náradie dala chytiť do ruky len som zirala platila som 60eur....
Neviem ci ešte berú deti ale ta zubárka je super aj termíny majú cca do mesiaca...
@ronie338 čiže si nebude pamätať ošetrenie?
@martina0511 nie, čo nám vravelo rodicia nepamätal si
@ronie338 ďakujem
Aktualne