Mamky aká kefka je dobra na čistenie zúbkov 15 mesačnemu dieťatku, zatiaľ čistíme len s naprstkom co je ak rastu zúbky ale chcem sa poradiť na čistenie zúbkov neviem akú. Vďaka za rady a môžete priložiť aj foto
Velmi pekne Ďakujem 🙂
Zubari odporucaju jednozvazkovu, my sme mali klasicku detsku curaprox kefku a co najskor asi v 1,5r sme presli na sonicku kefku philips sonicare for kids.
Nám vravela zubárka, že náprstok je na dve veci 😂
(Tiež som ho kúpila ako prvý, skôr ako som si zisťovala veci o zubnej hygiene).
My umývame klasickou detskou kefkou pri umývadle s pastou (tú sme začali okolo 16m tuším). A potom doumývam s jednozväzkovou na posteli. Niekedy používam aj zubnú niť (keď si spomeniem 🙈).
nasa mala uz v tom veku sonicku, co prekvapilo aj zubarku 😁
@vkatush prosím viete mi poslať foto a akou kefkou čistite?
Dcerke som čistila jednozväzkovou (curaprox) od prvého vykuknutého zubu .. neskôr keď už mala zúbkov viac som prešla na detskú curaprox a dočisťujem doteraz aj jednozväzkou + zubná niť kde sa zúbky prekrývajú .. dcerka má 2,5r .. pasty striedam Elmex detská , Jack and Jill.. ten naprstok je skôr na masírovanie ďasien keď ešte zuby nie sú,nie na riadne čistenie..
@vkatush ďakujem krásne
@vkatush a dávate aj zubnú pastu ?
@nikolk0 a ja som cístila s tým naprstkom čiže bude mať zle zúbky alebo povedať najbližšie Dr ak pôjdeme ku pediatricke,, že som tým pádom akokeby nezistila zúbky?.... ďakujem
Nebojte sa zle zúbky nebude mať, nejaký ten povlak ste určite dole s tým naprstkom dali , ale nedostačujúco 🙂 treba čím skôr vymeniť za jednozväzkovú kefku + aj normálnu detskú kefku (my mame curaprox 0-4r) .. zubnu pastu nemusíte používať a stačí čistá voda pripadne tá Jack&Jill je vhodná na začiatok ,keďže je prírodná , neobsahuje fluoridy 🙂 .. ak si nie ste istá s ústnou hygienou nebolo by na škodu zájsť za nejakým detským stomatológom , ktorý chrup skontroluje a poučí vás o starostlivosti o zúbky , doporučí konkrétne produkty 🙂 .. my sme tak začali s dcérou hodiť od 1,5r
K zubárovi s dieťaťom môžete chodiť od 1 roka. Môj bol pozrieť už na 8m, keď som mala preventívnu, ale založenú kartu až od roka mohol mať.
Používam pastu, ale ak vám ešte nevie vypláchnuť, tak stačí čistou vodou.
A zúbky si myslím, že budú v poriadku, ale treba sa už o ne začať starať a umývať poriadne 🙂
A len pripraviť sa na nervy. Ak nebude chcieť, neustupovať. Radšej plakať 1-2 minúty pri umývaní zubov doma, ako potom hodiny v zubárskom kresle.
My sme si prešli umývaním na posteli prikľaknutý, s telefónom s rozprávkami, na striedačku on mne a ja jemu,... Nie vždy to ide ľahko, ale umývať musí.
S tym co umyvate si mu mohla tak masirovat dasna ked mu sli zuby
Absolutne nevhodne
Vyhodit a kupit curaprox pre deti zbytocne ti uz jednozvazkovu kedze uz ma asi viac zubov kup normalnu detsku ciraprox a pastu urcenu pre jeho vekovu kategoriu- elmex alebo jack n jill
My sme pouzivali jednozvazkovu od curaprox a dcera ma 18m a uz riadnu kefku lebo uzjej len posledne 5 ky chybaju.