Zúbky v 3 mesiacoch

1. júl 2023

Ahojte, je možné aby malému začali rásť zúbky už v 3ťom mesiaci? Budeme mať 13.7. až ale začal veľmi slintať, nervózne plakávať, nedá sa upokojiť aspoň nezaberajú známe triky. Máte niektorá podobnú skúsenosť?
Ďakujem! 🙏

deti95060810
1. júl 2023

suseda mi tvrdila že jej malému vyšiel zúbok v 3 m
takže asi áno...

pribinak
1. júl 2023

Áno, je to celkom bežne

mamamasama
1. júl 2023

Moj ma 2 v 4 mesiaci.

ivangeline
1. júl 2023

Moze ale zvycajne to tym nie je...len sa deju zmeny v tele..rastie...kazde z mojich 4 deti okolo 3m zacalo mega slintat,hladat si rucku do ust a menej spat,ked sa neuspavalo.

majamat
1. júl 2023

ked zacinaju priznaky rastu zubkov, neznamena to, ze sa hned aj ukazu. zubky sa posuvaju skryt v dasnach a babatko to uz citi. no vybehnut mozu kludne aj o 2m.

a teda stava sa, ze sa babo uz narodi so zubkami, cize moze mat aj v 3m.

denkabemommy
1. júl 2023

Nie, zuby mu s 90% pravdepodobnosťou nejdú.
1. Rastový špurt 2. Začalo viac vnímať okolité podnety 3. Ak plače zo spánku, môže ísť o nočný des, kedy je dieťa neutíšiteľné.

taktotedanie
2. júl 2023

Nase dietatko bolo tiez v 3 mes nervozne slinilo brutaalne vsetko obhryzalo a kazdy ze to budu zuby zuby.. prvy zub vysiel v 7mes cize zuby to neboli

autor
2. júl 2023

@mamamasama wau takze moze to byt ono 🙈

autor
2. júl 2023

@denkabemommy to robieva bezne aj pocas dna, zacne rychlo dychat a vydavat zvuky a spinka dalej 🙈🤷‍♀️

mamamasama
2. júl 2023

@autorka mohlo. Ani som nečakala, ze tak skoro mozu zubky vyrast. Maly bol sice nervoznejsi, strkal si prsteky do ust, slintal. Ale to robil aj jeho brat a zubky mu vyliezli az v 8 mesiaci. Takze toto bolo obrovske prekvapko, ale ano. V 3 mesiaci bol prerezany prvy, vo 4 uz mal 2 🙂

nevenka
2. júl 2023

Tak od 3 mesiacov to moze zacat, zub sa tlaci v dasienku a to boli. Nase 3 deti mali zubky okolo 4 mesiacov, prve 2. A jedno dieta bolo len tabulkove, v 6 mesiacoch.

ava11
2. júl 2023

Obe moje deti mali v troch mesiacoch prvy zubok a velmi kratko na to aj druhy, takze ano, v pohode to mozu byt zubky.

mtn112233
5. júl 2023

Môžu ale aj nemusia to byť zuby.. môj malý bol tiež taký a prvý zub mu vyšiel 2 dní po prvých narodeninách.. nerieš či idú nejdú aj tak to nijako neovplyvnis

autor
6. júl 2023

@ava11 wau bolo to moc trapenie? co pomahalo?

ava11
6. júl 2023

Mali sme hryzátka, ktoré sa dali do mrazáku, tie ocucávali. Alebo som im dávala látkovú plienočku do pusky a tú si hryzkali. Žiadne extra trápenie si nepamätám, ale môže to byť aj spomienkový optimizmus, už je to veľa rokov 😂 Na fotke má synátor čerstvé 4 mesiace a už dva zúbky vyrastené.