Zúbky u 19-mesačného dieťaťa

30. máj 2023

Dobry den, dcérka mala 2 dni horucky, 2x ju prehnalo. Vcera vlastne už cely den bez toho, bola veselá atd., dnes ale stále place, vypluva dudel. Chcem sa spytat, či nemáte skúsenosť, či to môžu byt už v tomto veku posledne stolicky(5), lebo inak už vsetky zubky ma.

mamamasama
30. máj 2023

Zubky sa neprejavuju ani horuckami, ani hnackou. Maximalne tak zvysena teplota, cervene licka. Toto je bud bakterialne, alebo virusove.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
30. máj 2023

@elizabet173 ale horucku už nema odvčera od rana a ani ju nepreháňa. Len otvára ústa a ukazuje niečo+stále vypluva dudel. Tak preto ma to napadlo. Dala som jej nurofen a teraz je veselá

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
30. máj 2023

@elizabet173 nevidim nic, tak pockam a keď tak pojdem k lekárovi

anavixy
30. máj 2023

Uplne kludne to mozu byt v podstate zuby, aj ked nie priami ti, ze sa ten zub prerezava… zo zubov nebyva nadcha- ta vznika vzdy na podklade toho, ze si dieta pcha ruky viac do ust, tak to moze byt aj s hnackou napr a s horuckou, teda vsetko na podklade virusovej infekcie… ale pokial bola horucka jeden dva-dni a dieta viditelne trapia zubky, tak nevidim dovod na navstevu lekara (ani pokial by to bolo nieco virusove). Co ma lekar zistit/liecit, ked vlastne dietatu uz nic nie je? Pokial bude horucka trvat tri dni a neobjavi sa ziaden priznak nejakeho konkretneho ochorenia, ktore si navsetvu lekara nevyzaduje (ako siesta choroba ci kiahne apod.) alebo sa stav akokolvek zhorsi, vtedy je navsteva pediatra namieste.

mamamasama
30. máj 2023

@elizabet173 vies prečo horúčkou a hnackou?Lebo ak idú zúbky, dieťatko si intenzivne strka rucky do ust a olizuje rozne predmety. Preto si stojim za tym, ze je to bakteriálneho povodu.

vreckovka2
30. máj 2023

V tomto veku uz syna pobolievalo dasno a chvilu na to vykukla prva 5. Moze ju to uz boliet a mohla si zaniest nieco do ust a z toho ta hnacka a horucka. Ale nemusi to byt len z tohto.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz