Zúbky mladšieho syna

nikola5803
12. nov 2024

Prosím o radu bez toho aby niekto rýpal a písal hlúposti...Prosím nižšie na foto sú zúbky môjho mladšieho syna. Nakoľko zo starším som takýto problém nemala...pravidelne čistíme zúbky a nepapá výrazne sladké veci zaujímalo by ma z čoho to môže mať....bol kojený 3 mesiace žiaľ po sekcii som prišla o mliečko ale bol nutrilon do cca 2 roky a kakao a ani mlieko piť nechce...jedine kopec jogurtov a syrové výrobky...vďaka za odpoveď( teraz má 2r. 8mes.)

gulicka277
12. nov 2024

@nikola5803 kamarátka to mala z liekov

lienka.7
12. nov 2024

@nikola5803 nema to nič spoločné ani s mliekom ani s ničím iným. Môžeš aj cistot kolko chceš. Proste sa mu viac kazia zuby. Chod mu to dat opraviť.

panonia
12. nov 2024

Zober ho zubarovi.

nikola5803
autor
12. nov 2024

@lienka.7 prosím a ako mu tie mliečne zuby opravia?

milanemila
12. nov 2024

@nikola5803 podla mna sa mu tam robi kaz. Este si nebola so skoro 3 rocnym u zubarky? Ja som kojila vyse 1,5 roka obidve deti, ale pravidelne chodia k zubarovi na preventivky kazdeho pol roka skoro od prvych zubkov.
A ano mliecne zuby sa opravuju rovnako ako trvale, lebo pokazeny mliecmy zub moze obplyvnit aj trvaly v lozku pod nim. Rovnako pokazene zuby bolia a je to aj neesteticke.

maryn969
12. nov 2024

My sme sa tiez natrapili, cistili ako najlepsie sa dalo, chodili k zubarovi a postupne sa tie zubky aj tak rozpadavali. Bolo nam odporucane dat tie zubky opravit a dorobit v celkovej narkoze vsetky naraz, no na to sme nepristupili. Pomohol nam GC tooth mousse gel, ktorym sme zuby natierali a tvorba kazu sa vyrazne spomalila. Takto sme vydrzali kym mu vypadli a narastli trvale. Teraz ma krasne zdrave zuby. Drzim palce 🙂

panonia
12. nov 2024

Synovi 3r vyčistili kaz takou mini lyžičkou potom mu ho natreli striebrom a dali reminealizačny cement...kupila som mu ochranny krem GC Tooth Mousse bez fluoru jahoda ktorym mu vecer ponatieram zuby s jednozvazkovou kefkou a sladkosti može len xylitolove.

nikola5803
autor
12. nov 2024

@maryn969 krásne ďakujem....tiež by som nedala syna do narkózy a naozaj ďakujem

ekira1
13. nov 2024

@nikola5803 treba k zubárovi, takto malým deťom kaz len " vyškrabu". Má to blízko ďasná, môže dať I anestézii, to len potrie a znecitliví sa mu to. A odporúčala by som I dentálnu hygienu, to vyčistí takým kremikom a dá gel. A vyber dobrého lekára, nech sa malý nebojí zubára. Zdravé mliečne zúbky sú dôležité, neodkladaj to až kým ho nebudú bolieť, potom bude I ťažšie spolupracovať.

lienka.7
13. nov 2024

@nikola5803 určite treba aby to videl zubár. Kaz môže mať aj zo spodu.

ronie338
13. nov 2024

Takto veľký chlapec mal mat už aspoň 4 preventívne prehliadky za sebou. Sú to kazy, čím skôr opraviť. A opravujú sa tak ako dospelým. Vývrta a dá výplň. Len musí spolupracovať. My chodíme so synom od prvého zuba a krásne si nechá pozrieť aj umyť.

lenkahvh
13. nov 2024

vyslovene zanedbany chrup - fakt v dnesnej dobe presytenej informaciami o vsetkom moznom aj nemoznom nejaka matka nevezme male dieta k zubarovi hned, ked mu narastu zuby? Nerozumiem. A ked ma viditelny problem ide pisat na konik miesto toho aby bezala k zubarovi - toto by malo byt normalne trestne

panonia
13. nov 2024

@lenkahvh Zase neprehaňaj, dcera chodila k zubarke ktorá mi tvrdila že mliečne zuby netreba opravovať pokial nebolia lebo vypadnu. Zubarku som zmenila za detsku zubarku, ktora ma naozaj pristup aj k detom a zuby sme dali doporiadku aj keď tam trva cesta 2 hodiny a aj ceny su zaujimave. Kebyže viem o nej skôr idem tam ineď.

lenkahvh
13. nov 2024

@panonia tak nerozumiem - podla tvojej zubarky starej netreba opravovat a novej zubarky treba opravovat a dava ich dietatu do poriadku - tak? a pointa?

trgypadl
13. nov 2024

Boze zienky ale ste protivne,som zdravotnik ,syn ma tri roky,u zubara este nebol,preco?otazka kazdeho zubara pred preventivkou,ci bude spolupracovat,po skusenostiach u inych lekarov a po operacii,ma problem usta otvorit aj mne….cize spolupraca 0 bodov.starsi syn bol tiez u zubara az neskor,klop klop zuby mal naststie ukazkove.
Mila mamka,skus najst zubara ktory Ti syna osetri,zial niekedy su zubky nachylnejsie aj pri kvalitnej hygiene,ovplyvnuje to vela faktorov,drzim palce

lenkahvh
13. nov 2024

@trgypadl je to mozne, ze protivne 🙂 ale som hakliva extremne na zuby, ano, moj problem 🙂

cim skor si dieta sadne do kresla, kde sa len povozi, poukazuje zubky bez problemov, tym lahsie bude v buducnosti reagovat na pokyny toho cloveka, lebo bude vediet, co sa deje a ze sa niet coho bat. Ked je uplne malinky kaz, zubarka fukne sprej na znecitlivenie a kaz opravi raz dva, ked je kaz velky, logicky bude vsetko dlhsie trvat a aj bolestivejsie pre dieta. Ano, dolezite najst prijemnu a milu osobu, ale treba zacat cim skor, nie ked je problem.

trgypadl
13. nov 2024

@lenkahvh ked najdes zubara s takymto pristupom je to uzasne,💕ja mam skor opacnu skusenost,a prave oni by mali dbat na toho najmensieho pacienta,nie my rodicia aby sme pomaly prosili nech osetria male dieta.
ked sa pozries aj v inych diskusiach ,tak mnoho zubarov mliecne zubky ani nechce opravovat.
Nie vzdy je zla len matka,ze zanedbala chrup….mnohi rodicia k zubarom aj chodia ,ale nejak sa nedostavaju k tej spravnej liecbe,,,,,a ak by si chcela argumentovat hladaj druheho,aj 200 km mimo no nie vzdy to je uspesne

vreckovka2
13. nov 2024

Nasla by som zubara, co sa venuje detom, idealne. A skus zatial docistovat 1zv. kefkou rano aj vecer. Tak riadne hore pri dasne, aby kefka isla aj na dasno aj zub. Tie biele obluciky pri dasne su demineralizacie a uz mu to preslo aj do kazu. Plus vecer po umyti zubov CG tooth mouse. Riesili sme demineralizacou tiez, kvalitnym cistenim a tym cg sme to zastavili nastastie. Aj napriek dlhemu dojceniu v noci. Vyzera, ze ma aj v medzizubnom priestore, takze by som zacala pouzivat medzizubne kefky, pripadne sablicky. Namsa najlahsie pouzivaju od curaprox - da sa lupit take balenie, kde mas mux velkosti medzizubnych a odporucam zacat najmensou a postupne zvysovat velkost a najdes tu spravnu.

panonia
13. nov 2024

@lenkahvh Pointa: ,, že by to malo byť trestne ,,a pre koho? zubarku čo neopravuje zuby. Dcera od roka chodila k zubarke a vozila sa v kresle aj zuby počila a čo a nič... nakoniec som si povedala dosť a išli sme inam. Keď si zdravotnik tak by si mala byť profesionalka a nie byť hneď protivna.

lenkahvh
13. nov 2024

@panonia ok, chapem.
Nie som zdravotnik, nikde to nepisem.
Ja som primarne reagovala na maminu, ktorej takmer 3 rocne dieta ma zjavne problem so zubami a nikdy nebolo u zubara.
Vy, co mate zle skusenosti, ze zubar neriesil a odisli ste k inemu, teda tiez vidite, ze je to problem, ked sa to neriesi a idete za riesenim a hladate lepsieho zubara - cize v podstate vravite to iste ako ja, ze to treba riesit u dietata a nie nechat to vyhnit. /niekedy aj doslovne žiaľ 🙂/
Ano, je to tvrde to nazvat hned trestnym, uznavam.

kiki68
13. nov 2024

Sorry, ale viete ako dlho hladate zubara, co osetruje deti a robi napr aj pod anesteziou? Ja som hladala dlho, nas ma tiez 3 kazy, riesime. Ale podla mna skonci v celkovej anestezii, alebo pod tym sirupom. Ono to dieta musi spolupracovat dobre. Ked to nejde, tak vela moznosti nezostava. Nas nikto nechcel vziat totiz, vsade pol roka termin.

ronie338
13. nov 2024

@kiki68 odkiaľ si? Lebo viem poradiť kde robia deti aj v celkovej aj so sirupom

kiki68
13. nov 2024

@ronie338 Rakusko, uz som nasla nastastie u nas a tiez nas vezme Wolfsberg. Tiez mi po 3 mes zavolali z Viedne. Takze nastastie sme to uz vyriesili. Len dlho som proste patrala, lebo vsade som volala a Termin bol v nedohladne. Ale podarilo sa . Ale zabila som tym cca 3 mesiace

ekira1
13. nov 2024

My chodíme na kliniku všetci, cena iná, ale neľutujem ani cent. Hlavne k deťom super prístup, s mladším som tam bola prvý krát keď mal 1,5 roka, podľa zubára som prišla neskoro, že treba chodiť od prvého zúbka. Aby si dieťa zvyklo a nebálo sa. Našťastie zuby v poriadku, tak nemá dôvod sa báť, vždy sa tam teší.

yanni
14. nov 2024

Tak k zubarovivtreba zacat choditi skoro, Pokym si deti nwuveeonuku, co to vlastne je. Moje deti Este Ani chodit poriadne nevedeli, nwjake 4 zuby v puse a uz vysedavali u zubarky. Najmldai ma 5 rokov a sa sama pyza, kedy pojdeme k „pani doktorle s Teddy baer“. A nie je To ziadna Detska zubarka. Chodime k nej vsetci.