Zúbky 8,5 mesačného dieťaťa

andy.v
22. jún 2012

Maminky, dnes som zažila mierny šok ☹
Môj maličký má 8 a 1/2 mesiaca a pred týždňom mu vyšli druhé horné zúbky, ale... Cca pred mesiacom sa v zápale hry s dudlíkom udrel a tam, kde mu teraz začal vychádzať zúbok si asi ďasno trochu rozrazil a mal tam menšiu podliatinu. Ale dalo sa to rýchlo do poriadku. Dnes som si všimla, že mu tento zúbok nevychádza - nerastie po celej šírke, ale akoby len taký špic (kýptik) zúbka. Manžel ma upokojuje, že ten zúbok vyrastie celý, ale už má v pusine okrem tohto 7 zúbkov a všetky rástli rovnomerne do šírky aj dĺžky,
Prosím nestretla ste sa niektorá s týmto, neviem čo robiť. či čakať? ísť k pediatrovi?

ďakujem

strapco13
22. jún 2012

@andy.v je to normalne, neboj sa, zubiok vyjde cely 😉 a keby si sla aj k pediatrovi ci zubarovi..co si myslis, ze by s tym robili 😕 to nie je vysmech len rozmyslam, co od takej nastev ocakavas
nam tiez vychadzaju zubky postupne, najprv len spiska, a potom zvysok a zubok je nakoniec krasny rovny ako ma byt 🙂 🙂 🙂
to ze mal uraz..musel by si inak ublizit aby sa zubok v dasienku zlomil a teraz by mal velke tazkosti, a tie by si tu spomenula urcite

andy.v
autor
22. jún 2012

ja viem, že je to možno banalita, ale vieš, prvé dieťa, riešim všetko 😀
tiež si myslím, že žiaden lekár mi zatiaľ nepomôže, len ma prekvapilo, že ostatné vychádzajú pekne a tento jeden nie a k tomu ten menší náraz, dala som si dve a dve dokopy a bola panika

strapco13
22. jún 2012

@andy.v dasno nie je uplne rovne

meusicka
22. jún 2012

@andy.v zatial by som to neriesila ale samozrejme postupom casu ak by nenastala zmena tak sa mozes obratit na lekara. rontgen ti urcite povie co sa stalo so zubkom, ale zatial je skoda sa ponahlat pokial sa maly nestazuje na ziadne bolesti a tak. skus zubok sledovat a uvidis.
moja znama ma syna, dnes uz velkeho chalana ale ked bol maly tak si tiez narazil pusu do nejakeho odrazadla ci coho a sa mu jeden zubok nejak troska vtlacil spat do dasna 😕 kolegyna vtedy ani nevie preco, reagovala tak, ze mu ten zubok chytila vreckovkou a potiahla nsapat von 😕
tak drzim palce aby bolo vsetko ok. nestresovat...lahko sa to hovori vsak? 😉

andy.v
autor
22. jún 2012

@strapco13 vďaka

andy.v
autor
22. jún 2012

kočky, ale on ten zúbok nemal ešte vonku, keď si vrazil tú tvrdú časť dudlíka do pusy. Ja si myslím, že to nemohol byť taký náraz, ale tak, zľakla som sa

anjelicek26
22. jún 2012

Zubar ti to povie uplne presne ;) Pokial mas pocit ze ide krivo, chod to radsej ukazat, aj ked nemyslim, ze si to mohol az tak posunut. Saska si mimochodom zubok zlomila, aj rentgen to potvrdil, zub osedivel, scernal - a zasa zbledol 🙂 Zrastol jej nazad potvorke, viac stastia ako rozumu 😅