Prosím vás mamičky len štatisticky by som chcela vedieť aké máte skusenosti s detskými zubármi, ako pristupujú k deťom, či im liečia mliečne zúbky, či podávaju nejaké medikamenty, aké vám daju odporučenia proti zubnému kazu, ako vám ukážu čistiť detský chrup, no proste čokolvek čo sa týka zubárov s detskými pacientami.
Zaujíma ma to, pretože my cestujeme cez pol republiky, aby nám zubárka opravila mliečne zubky, lebo u nás som sa k takému zubárovi nedostala ☹
@ivuska36 Ano u nas je to rovnake ako u @mondolina . A pokracuje to i ked sme presli s detmi k dospelackemu kedze nasa detska zubarka neordinuje.
Mliecne zuby sa snazia zachranit kvôli spravnemu zalozeniu novych. Poucenie, florizacia atd sa vykona desadrocia tak mi pride logicke ze sa v tom pokracuje i dnes. Som prekvapeny ze u vas na to se..
@17juraj17 aj vás sa môžem spýtať z ktorého mesta ste? no náš obodný zubár bol na prvej prehliadke hrozný a už som tam syna viac nezobrala a ani sa nechstám, radšej si zaplatím zubárku zdalej. On ani riadne nepozrel na zubky, ktoré už boli riadne poškodené, povedal, že to je normálne a pri plači môjho dieťata si zakrýval uši ☹ dalšia zubárka nám tieaž zubky neopravila, ale nás poslala preč s Elmex gelom, že ten nám vraj kaz zastaví a to mal malý iba 1,5 roka ☹ a veru vôbec nie je lahké dostať sa vôbec k nejakému zubárovi, lebo všade majú plné čakárne a dlhé objednávacie lehoty ☹
My sme z Košíc, normálne opravuje mliečne zuby, robí dentálnu hygienu, má krásny prístup k deťom, nad kreslom má dvd s rozprávkami, po úkone dáva maličké hračky z kindervajca.
@ivuska36 Plna cakaren a objednavanie je asi vsade rovnake. Zubarov je malo a tu na zapadnom slovensku je problem najst nejakého co by vôbec cloveka zobral. Inak mame zubarku z Holica okres Skalica. Inak vcelku dobrého zubara som videl v Nitre. V jeho kresle nikto neplakal pretoze robi aj v narkoze. Takých je este menej.
@ebi567 je to doktorka Jutkova, robí teraz na Bastovej. Ale my od nej musíme ísť preč lebo je strašne draha. Muž odmieta dať za malý kaz 50 eur, ale inak je fakt super. Môj zubár mi spomínal nejakého svojho kolegu v novej nemocnici, tak asi pôjdeme k nemu, len meno ešte neviem, musím sa ho spýtať
@ivuska36 v Bánovciach všetci zubári majú na dverach vycapený papier ziadnych nových pacientov neberieme, je to otrasné s tými zubármi,. Niečo este dieťa zobrat des naozaj!!!!
@jankastraskova ved toto, a ako som písala vyssie, k nášmu obvodákovi svoje deti dať nechcem a nájsť iného s vhodným prístupom k detom je dnes ozaj tažké ☹
@mondolina s mate skusenost aj s hygienou odstranovanie zub kamena? Nasa tvrdi ze laser az od vyssieho veku…neviem ako odstranit zo spodnych vnutornych viditelny biely kamen…zoskrabat jej to neviem, zuboska zoskrabuje? nevidim rozdiel, stomatochirurg vravel nech zuboska odstrani
Nechapem, ako moze mat 1,5 rocne dieta kaz 🙈 to je naozaj nedostatocna hygiena.
Ja mam 30, ale uz ja ked som bola mala mi zubarka mliecny zub samozrejme opravila (sa mi z neho ulomilo a tam sa potom pokazil).
Chodime s dcerou 3,5 rocnou kazdeho pol roka na prehliadku (prvy krat, ked mala rok aj 4m), pozru zubky, poucia ako umyvat, ziaden problem zatial nemala. Chodime do dr. Martinko v Ba. Uplne bezne sa tu na klinikach detickam davaju oblbovaky, pri vacsich problemoch aj uspavaju.
Ja chodim na hygienu kazdych 6m a povedala mi, ze od tych 3 rokov robia aj detickam. Neviem akym laserom by sa to malo robit, lebo bezne sa pouziva na odstranenie kamena atd. pieskovanie a potom ultrazvuk.
@milanemila ultrazvuk myslim…ze sa nerobi detom
@ivanakaka toto uprimne neviem. Mne len povedala, ze ak ma mala nad 3 roky, tak robia zubnu hygienu aj detickam, je mozne, ze ultrazvuk sa vynechava. My sme ju na hygienu este nebrali, lebo ani zubara nedava uplne s usmevom, tak ju nebudeme “zbytocne trapit”.
Všetko čo popisuješ naša zubárka s deťmi absolvuje.
Opravuje mliečne zuby, hygiena, prevencia kazu- pečatenie.