Ma niekto skusenosti so zničenou sklovinou?Syn ma 10 rokov a pred necelym mesiacom sim si všimla že ma žlte zuby..myslela som si že si ich zle čistí..,ale bohužiaľ neskôr bolo vidno hnede čiaročky..na prednom zubku.na vyšetrenie nas objednali o 2 tyždne.Kupila som mu žuvacie tablety na obnovu skloviny a sonicku kefku..Nemá s tým niekto skusenosti?da sa to napraviť?každy deň si pravidelne čisti zuby rano i večer...neprejedá sa čokoladou...coca-colou...nechapem prečo ma tu sklovibu takú slabú😢
Ano, na isto to budem vedieť až po vyšetreni...ale chcela som vedieť čo v pripade ak sa mi to potvrdi..nejake rady,napady.
Nie ani veľmi neje citrusy a džusy tiež malo kedy. Sem tam jednu mandarinku,pije čaj a v lete vodu,drobček.Neviete aky je postup zubara? Či mu tú sklovinu nahradí nejakou vrstvou?alebo...nemam poňatia.
@livia18
Ahoj, ja davam malému orálne probiotiká ako prevenciu pred zubnými kazmi a všetkým hnusobám, čo poškodzujú zuby. Samozreme že rôzne potraviny ničia sklovinu. Ja dávam na noc, namiesto umývania zubkov tieto probiotiká, ktoré pomáhajú rozložiť všetko nekalé v ústach a tak nedajú šancu zubným kazom, či poškodenej sklovine.
Zubné kefky, akokoľvek jemné narúšajú sklovinu.
Vrele odporúčam.
@bweissova Zubný povlak sa nedá inak odstrániť ako mechanickým odstránením. Tie zubné probiotiká majú preventívny význam, nie terapeutický. Obsahujú xylitol, calcium a fosfát, avšak nič, čo by rozpustilo povlak. Zubná kefka je základ. Neničí zubnú sklovinu o nič viac, ako každodenné žúvanie potravy.
Pouzivat Elmex gel a pastu
Dobrý deň, mám skúsenosť so zubnou pastou Forever Bright. Pasta je bez fluóru a prírodná, na báze aloe vera. Používam ju aj ja aj môj syn (4 r.), ktorý má tiež problém so sklovinou. Dlhodobym používanim sa vám upraví kvalita zubov, pomáha aj pri bolestivych krčkoch a zuby budú pevnejsie. Pomáha aj liečiť bolestivé afty a tlmí bolesť zubov. Viem vám ju zohnať, kľudne mi napíšte
a co ak je to zubny kamen? treba ist k dr a potom budes riesit