Dobrý večer, syn, 10 ročný, si pred chvíľkou zlomil predný zub, trvalý... mate s tým skúsenosti? Volala som zubárovi hneď ako sa nám to stalo, bolo to pred pol hodinou, takže ambulancie už sú pozatvárané a pohotovosť funguje až zajtra... Doktor nám kázal prísť až zajtra ráno... je to v poriadku? Syn to má zlomené až skoro pri ďasne... Neošetrujú to hneď niečim, aby sa nenarušil koreň... Som z toho dosť nešťastná...
Ďakujem za postrehy...
@evikuska ja som si tiež nešťastnou náhodou odlomila z prednej jednotky asi polovicu zuba keď som mala asi 12 rokov...zubarka mi stále len blombu dorabala a ta mi hádam aj 4-5 krát odpadla 😕 žiaľ inak sa nedalo a čakala som až do 15 kedy mi už zubarka spravila krásnu korunku, ktorú mám dodnes a kto nevie o tom čo sa mi stalo tak nevie, že ho mám urobený.
@misiacik31 Chcela by som sa opýtať. V 15 ke sa už môže robiť korunka?
Upokojim ta trochu. Ja som si v takom veku odlomila kus z obidvoch prednych zubov. Hned na druhy den mi to zubarka dorobila a mam to doteraz uz 20 rokov, nikdy mi to neodpadlo. Vidno, ze je to trochu iny povrch ako zvysna cast zubu len ked sa pozriem uplne z blizka. Ale je pravda, ze som to nemala uplne pri dasne, mozno tak do polky. Neboj spravia mu to, prip. neskor korunku a nic nebude vidno 🙂
@iveta7677 možno je to teraz inak ja som to mala už pred 10 rokmi, tuším, že vtedy mi vravela, že nie je možné skôr dať korunku z dôvodu, že chrup sa ešte vyvíja....treba sa ale najlepšie informovať u svojho zubára.
Mojej dcera sa to stalo pred 2 rokmi, na vlastnej narodeninovej oslave 😉 . Oslavovala 7 narodeniny. Zlomila si prednu jednotku , polovicu. Stalo sa to v piatok poobede, takze k zubarovi sme sa dostali az v pondelok rano. Dorobil jej ho (podla röntgenu odhadol velkost' ) , medzicasom dorastla aj druha jednotka a kto nevie, na nic nepride.....nic nevidno, ziadne problemy..... uvidime casom. Zatial drzi 🙂
Bratovi sa stalo vo veku tvojho syna to iste... koren sa nema ako porusit lebo je v dasne takze pokial si neposkodil aj dasno a nekrvaca, nevidim dovod na paniku....akurat by som mu dala jest len nejaku kasicku ked bude hladny a nech ide skoro spat a rano hned sup lekarovi. Brat si zlomil hornu jednotku takze hned vpredu ale je to vidiet len ked sa siiilno zahladis 🙂 teraz ma uz 34 rokov. akurat prva lekarka mu to spravila nahouby a ked mu to odpadlo tak to robili znova a uz to drzi. Bude dobre, drzte sa 🙂