Ahojte baby
Malý utekal a krásne na štyri síce padol ale pri tom si ulomil spodnu časť z predného mliečneho zúbka..dnes
Stredu sme objednaný ku detskému zubárovi.
Síce budem múdrejšia keď tam prídem ale stalo sa to aj vašim deťom? Malý má inak 1,5 roka
Ako sa to v takomto veku rieši že či to nechajú tak po kontrole alebo tam vedia niečo dať ale tým že je to mliečny či to nie je zbytočne
Ďakujem vám
@januska12323 a to ako preboha robia s takými malými deťmi?? Dávajú niečo na uspatie či ako
tak v niektorych ambulanciach maju napriklad take vybavie, ako rajsky plyn a podobne. no chyba mu z toho zubku vela alebo ani nie
achhh a tak myslim, ze to budeu vediet nejak spravit aby dobre bolo
@effy777 Nemusíš sa báť 🙂 Maximálne mu to pozrie, možno jemne zbrúsi a je to. Ak to nemá ostré, tak ani nemusíte k zubárovi s tým ísť, stačí ukázať na najbližšej preventívke. Moja si zarazila jednu vrchnú jednotku, ukázala som to na preventívke asi mesiac po a Dr len mávla rukou, že to je pohoda.
No k zubárovi by ste mali zájsť aj keď nič nespraví, len mu pozrie zúbky, bude sedieť na tebe.
@januska12323 no to bude riadne nervy a plač ja neviem až mám z toho stres
@effy777 nasej dcerke stalo presne to iste, ked mala 13mesiacov. Zbrusili jej to, lebo to mala prilis ostre.Museli sme ju nasilu drzat.Chceli sme jej aj dat dorobit zubok, ale s odstupom casu sme si na ten zubok zvykli a vieme,ze o nejake 4 roky vypadne. Ale ked sa to stalo citili sme sa hrozne.Bolo a dodnes nam je luto toho zubka.
Ak je to len kúsok nechajú tak, pripadne troška zabrusi aby mu nevadil.