Dobrý deň prosim stretli ste sa s takýmito zubami? Ako to riesit prosim?Moje dieťa má 7 rokov a Ked bola mala mala zuby čierne myslela som si keď vypadnú nárastu nové pekne a žiaľ to dopadlo takto….😢detská Lekarka povedala že to je dedičná choroba zubov 😢viete mi poradit čo by sa s tym dalo spravit? Dakujem za každú radu už som zufala a chcem zabrániť posmeškom ktoré ju čakajú…a teda už aj boli zo strany spolužiakov
To sú trvalé zuby? A to zubárka nijak neriešila doteraz?
čo povedal zubár?
toto sa dá pekne spraviť, keď sú už trvalé tak aj korunky.
Jednoznacne smer zubar/ dieta ma narok do 18 rokov na dve zubne preventivy do roka. Dcera mala byt u zubara uz davno...
Tie cierne zuby mala cierne kvoli niecomu... Zla hygiena, nadbytok cukru v strave, zla strava. Neda sa cakat, ze potom bude mat zuby ako z reklamy. Ako sa starate o zuby? Ma hygienu, preventivky?? Ma to neskutocne zanedbane, to si mala uz davno riesit.
zmenit zubara .. zubna hygienicka musi byt a uz teraz odkladaj peniaze na zuby leb oprava - modelacia bude velmi draha ..
Ked sa neriesili mliecne zuby a nechali sa “zhnit”, “nakazili” sa od nich aj zarodky trvalych, a preto vyrastli uz aj tieto zrejme pokazene. Preto treba riesit aj mliecne nie kvoli tomu, aby zubari zarobili, to nie je hoax
@gitaristka14 toto s dedicnostou nema nic spolocne,ja tam vidim infekciu na dasnach,opuch, a zubky napadnute kazmi...kolko ma dieta rokov?preco riesite zuby s pediatrickou?odporucam vyhladat dobreho zubara,ktory da chrup nakomplet do poriadku,obavam sa vsak ze to bude beh na dlhu trat..bude treba vyliecit zapal,doriesit dental hygienu,a myslim ze strojceku sa nevyhnete 😏
@gitaristka14 A k zubárovi chodíte ako často? A od akého veku?
Toto veru nevyzerá na zubný kaz, môže to byť napríklad amelogenesis imperfecta, teda genetická porucha vývoja skloviny. A tam žiadne dentálne hygieny či čistenie nepomôžu.
Ja by som volila fazety a čeľustno-ortopedickú korekciu postavenia zubov. Ale záleží od klinického stavu, základ je nájsť kvalitného zubára.
Zuby sa neriesia s pediatrickou, to je prva vec. Druha, ze ak toto videl zubar a nic s tym nerobi, okamzite vymenit zubara. Inak poradit neviem, ale to vyzera, ze to nie je len o zubkoch, uz ako laik vidim velmi zapalene dasna :/
Tuto to naozaj vyzerá na vrodenú vadu, každopádne okrem toho je absolútne zanedbaná hygiena :( o čom už vypovedá to, že mliečne zuby boli skazené, čierne. Treba zabrať, pravidelne navštevovať dentálnu hygienu, ak nezamakáte na čistení tak opravy budú zbytočné, o zuby aj výplne či korunky sa treba starať
Pises, ze ti bolo povedane, ze je to dedicna choroba? Vies o niekom v rodine, kto to takto ma? Preco mala cierne zuby? Chodite k zubarovi?
@gitaristka14 preboha… ved si musela dlho vidiet zle zuby…
@gitaristka14
Nechať dieťaťu zhniť mliečne zuby je galaktická sprostosť. Mliečne sú základ pre zdravé trvalé zuby. Tuto dieťatko má zuby úplne pokazené a nie som moc odborník, ale vyzerá to aj na problém súci do rúk čeľustného ortopéda. Ale tento stav, predpokladám, nenastal z večera do rána, takto musí mať zúbky sakra dlho. Ty máš nejakú očnú vadu, ktorú ti teraz vyliečili a až teraz si zbadala, že dieťatko má problém? Lebo inak tento stav neviem pochopiť.
@patus_2 tvoje rady su fajn pre bezne zuby, myslim, ze v tomto pripade to medzizubna kefka nevyriesi, jedine, ze by to bola medzizubna kefka pre kona, ved vidis, ze tam problem so zle pristupnymi medzizubnymi priestormi nie je.
@gitaristka14 mam pocit, ze dieta musi boliet kazde zahryznutie. Je maximalne nezodpovedne, ze si sa zobudila az teraz.
Pri 7 rocnom dieťati hladas rady ohladne zubov na Modrom koniku? Zubarku tvoje dieťa nema? Nikdy ti nenapadlo pytat aj iny odborny nazor, ak jedna zubarka je neschopna? Co cakas, ze ti tu cez obrazovku niekto poradi nieco zazracne, vylieci na dialku?
Ved aj tie nove vyrastene jej uz v tomto stave musia rast dlhsie, takto narasteny (velkostou) trvaly zub sa neudeje za noc.
Prepac, ale toto sa naozaj neda pochopiť. Posmesky su to najmenej... Mrzi ma to kvoli tvojej dcere.
@mandzula to iste som chcela napisat… to kolko cukru (aj v sladenych napojoch) muselo dieta jest? neverim, ze rodic videl niekedy v zivote kefku a pastu a nedajboze zubara…
Toto dieta este nebolo u zubara podla mna..a mliecne zuby nezhniju same od seba.pardon ale co ste za rodicov ked vidim ze decku zuby hniju cernaju nebudem cakat kym mu vypadnu a dufat v nove biele perlicky clovek neni zralok ze sa mu zuby menia donekonecna..okamzite k zubarovi...
@gitaristka14 kup tieto tabletky, kup si viacej https://zdrowiewita.pl/entitis-baby-smak-truska..., jedna tabletka po umyti zubov pred spanim, nechat rozpustit v ustach a uz v noci nic nepit. Su to oralne probiotika a pomahaju okrem ineho aj udrziavat spravne ph v ustach, teda osidluju usta dobre bakterie a zle ustupuju. Kazdu noc pred spanim jedna, neskor mozes dat 1 a pol a potom 2, ja to davam sebe a aj detom uz zopar mesiacoch a robi to zazraky.
@gitaristka14 dalej kombinacia vit D3 + vit K2 + magnezium + calcium, dalej uzivat aj prebiotika- kazdy den nieco, jogurty s bakterialnymi kulturami bez cukru, kefir, kysla kapusta, kysle uhorky, kvaseny chlieb. Ziadne sladke na nejake obdobie, ziadne sladke napoje a pod, vypachovat usta s vodou po kazdom jedle, okrem prebiotik, tie je mat dobre v ustach, tiez chlorela, jacmen.
@gitaristka14 tiez by sa zislo nieco na ukludnenie zapalu, vyplach s niecim, ako salviovy caj alebo koloidne striebro, alebo oreganovy olej, tiez zabudla som na ryby, kazdy den ryba alebo rybi olej
@gitaristka14 kvalitny zubár opraviť kazy, návšteva dentálnej hygieny aspoň 2x do roka, kvalitná zubana kefka (môže byť aj sonická), medzizubné kefka, sólo kefka a správna technika čistenia, ale tu vás naučí dentálna hygienička... A podstivo umývať 2x do dňa.