Ahojte, chcela by som sa opýtat. Dcérke pred časom bolo nutné vytrhnúť dva spodne zuby (5). Som v šoku z toho ze na tieto miesta sa jej posuvaju ostatne zuby a diera po vytrhnuti sa jej zmensila. Obavam sa ze kym narastu trvale zuby tak tam nebude mat ziadnu medzeru kde by jej trvaly zub mohol vyrast. ☹ Ako sa to riesi? Ďakujem.
zavolaj zubarovi, ktory jej zubky trhal
Uz sme objednani ale az na december.
Tak ako pise sissy27
Mne vytrhli predne jednotky a trvale sa zacali rezat az po roku
Chrup mam rovny
Ono rastie aj hlava aj sanka
@niki285 u nás v Kanade sa vkladá “space maintainer” ktory drží to miesto až kým nevyrastú trvale zuby. Slovensky názov neviem, ale v nejakej téme niekto písal, že sa to robí aj na Slovensku. Osobne by som to tak nenechavala a trvala na urobeni toho maintainer. Syn to ma už roky spravene, držal mu medzeru na 2 stoličky, jedna je už von, druha sa tlači, takze po nejakých 3 rokoch pôjde maintainer von. Držím palce nech niekoho, kto to robí nájdeš, nedaj sa odbiť - zdravý chrup je veľmi dôležitý ako aj postavenie zubov.
@sisaka No super u nas to bolo tak ze proste musia ist zuby von lebo endodonciu by dcera nevydrzala tak sa to udajne trha. A dalej to neriesili. Ona to má uz od jari hadam vonku, len teraz som si vsimla ze sa jej ta medzera zmensuje, je uz tak malinka ze netusim kde jej ten buduci zub vyrastie ☹
@niki285 trvalé zuby si tú cestu spravia, aj tak mliečny a trvalý chrup nie je 1:1, trvalé zuby sú celkovo väčšie a je ich viac.