Moja 9-mesačná dcérka je veľmi zahlienená a má riadny hlienový kašel. Začalo to pokašliavaním len ráno, potom aj cez deň a v noci a postupne sa ten kašel stal výrazne hlienovitý. Výtery z nosa aj hrdla má negatívne, priedušky aj pľúca čisté, len také hlienovité brblanie trošku, soplíky sú husté a biele a zateká jej to do hrdla. Vraj jej idú horné zúbky (zatiaľ máme 2 dolné),ale ja vidím len naliate ďasná - ale všetky sa mi zdajú naliate. Pri prvých dvoch sme mali len trošku soplíky, ale také redšie. Kašel má teraz prvýkrát. Navyše mi nechcela jesť, dnes už trošku viac začala a nechce zaspávať, je večer uplakaná, predtým zaspávala sama a spala celú noc. Môže to byť fakt spôsobené zúbkami, stretli ste sa s tým? Dávame na to trifed a dala som aj fenistil, asi jej to teraz zabralo. Ďakujem.
@tinka9000 no žial niekedy može byt aj chyba v odobrati steru,alebo v labaku 😠 a kym je zapal ešte len v hrdle,tak priedušky a pluca su spočiatku ešte "čiste" ....ale tak verim,že vam trifed pomože,aj ked taketo zahlienenia sa dlho liečia kym je dieta 100% fit .....ved uvidite,ak sa to nebude zlepšovat,tak určite chodte znova k Dr,nespoliehajte sa na to ,že "to su len zubky" ....može spravit kontrolny vyter...zobrat krv na crp...
mala som to pri malej,každý zúbok soplíky a teploty a u takto malých detí trvajú soplíky aj 2 týždne,len jej prosím ťa nedávaj aj trifed aj fenistil,zbytočne ju zaťažuješ a dupluješ látky na potlačenie histamínu ,daj jej buď jedno alebo druhé
Nasa mala ma rocik,a presne ten isty problem.Ma hlieniky az des,kazdu chvilu jej ich vytahujem,ale nic moc.Tazko sa jej dycha.Je to tym,ze sa jej deru dalsie zubky.Skus na hlieny vstrekovat do nesteka fiziomer baby,a potom odsat,uvidis,ze sa jej ulavi.U nas to zabralo na druhy den,tolko hlienov sme vytiahli,ze az hruza.Aj v noci sa jej lepsie spinka,a dycha cistejsie.Inak to mozes pouzivat aj ako prevenciu.
trifed a fenistil spolu: mne sa zdá, že to sa nemá. Trifed už obsahuje latky ktore ma fenistil
ahoj naša dcérka má 13 mesiacov a tiež nás trápi poriadne zahlienenie aj dosť dráždivý kašel.dávaly sme trifed ale ten to ešte len zhoršil tak nám dr. dala antibiotiká ale zbytočne,spravila nám krvné testy aj crp a všetko je v poriadku,aj dýchanie má úplne čisté,ani hrdielko nemá zapálené. len ten kašel je zlý a chrapčí ako jej postekali soplíky.čakáme ešte na výter z hrdla teraz malá berie sirup na kašel Prospan nejak nevidno že by zaberal a odsávame stále z nošteka.no a ešte teplotujeme tak len dúfame že su to zúbky nič iné 🙂
@miska2207 my sme mali ten istý problém a ťahalo sa to celé dva týždne. začalo to tri dni po návšteve chorých svokrovcov. u lekárky sme boli 2x, stále nám dala niečo iné, dokopy asi 10 preparátov. ale žiadne antibiotiká. naraz sme mali brať aj sirup od kašľu, aj sinupret, fenistil, kvapky do nosa, lieky na prevenciu alergie, a nakoniec ešte aj železo, kyselinu listovú a pyridoxin, pretože z odberu nám vyšla chudokrvnosť. ešte nám odporučila imuno glukan sirup. podľa lekárky vraj kojené dieťa nemôže ochorieť, no neviem ... už som bola zúfalá, samozrejme, že všetko som mu nedávala. nechcel poriadne papať, nie to ešte otvárať pusu kvôli liekom. skončili sme pri imuno glukane, sirupe od kašľu a soplíky sme odsávali. a samozrejme lieky na chudokrvnosť, toho som sa veľmi zľakla, pretože železo je pre vývin dôležité.
@miska2207 toho som sa bála ja najviac, aj keď nerada lekárov otravujem, ale radšej prísť 2x zbytočne ako raz a neskoro. máš lekárov typu antibiotika antibiotika a potom takých, čo ti napíšu na jednu stranu čo máš kúpiť, ale antibiotika vôbec ... a čakaj, či to pomôže alebo sa to zhorší ... človek je potom z toho zúfalý, nevie si dať rady. hlavne, že to máš už za sebou 🙂 a aj my 🙂
my sme mali to iste ked mu sli horne jednotky, potom mu sli dolne zubky, to bol zdravy a ako mu idu teraz horne dvojky, tak zase to iste. presne ako pises.
@tinka9000 a este k tomu nechce absolutne nic jest, cokolvek mu dam aj 1 lyzicku, tak vyvracia hned. tak je len na mlieku. ma 10 mesiacov. podla mna to moze a dost pravdepodobne je sposobene prerezavanim zubkov. niektore deti este aj hnackuju - nas pripad, a niektore mavaju este aj vysoke horucky - my sme bez.
nestretla...tie priznaky ,ktore opisujete,určite nesposobuju prerezavajuce sa zubky...asi mate daky zapal hrdla,preto odmieta jest ,lebo ju hrdielko boli , trifed a fenistil su na to urcene,preto vam to zabera...skore uzdravenie...