Ahojte chcem sa spytat som. Matka 2 rocneho syna a zacali s ami kazit zuby spodne zuby a ze tsm. Mam zapal na dasnsch a ze s ami uz aj tie zuby kyvu nestretli ste sa stym? Ci ste prisli o zuby? Alebo? Bojim sa strasne lebo mne uz ani zuby nedrzia na dasnach iba trocha upada mi to dasno dakujem
@marlenka222 vsak som bola u zubara on mi. Ldn powedal odstranil. Mi zubny kamen a ze o 10rokov pridem. O zuby ved riesim kazdy den si umyvam aj vecer aj medzizubnymi kefkami proti zapalu dasien lacalut pastou
@miska7754 pokiaľ máš pocit že nemáš dostatočnú zdrav. Starostlivosť, zmeň lekára alebo si daj spraviť ďalšiu aj platenú prehliadku inde ;)
@marlenka222 no nemala. Som zmenila som zubara a ten mi ani len nevedel povedst ze mam zapalene dasna a nai to neriesil az tato nova mi to povedala
@marlenka222 ty by si bola strasne v pohode keby sa ti kyvali zuby? 🙄
@saja1 nie ale rozhodne by som to riešila a nevypisovala že som mama 2 ročného dieťaťa. To je akoby si písala mám zlomenú nohu boli ma to, čo to môže byť, neodpadne mi noha?
@marlenka222 možno to myslela tak ci sa jej nemôžu odvapnovat kosti po pôrode ešte alebo čo, tiež nechápem co ta tak zaráža.
Ahoj.ja som mamina dvoch chlapcov.mladsi ma tri roky. Reagujem na tvoj prispevok tak ze o zuby som zacala prichadzat v porodnici. Ked sa narodil mladsi v nemocnici sa mi zlomil zub. A potom to islo. Prisla som o cely zub. Zlomil sa mi dalsi potom dalsi a tak to islo.v tehotenstve som brala lieky na.zelezo. zuby na to asi doplatili. Hovorili.mi ze sa z toho kazia zuby. Brala si aj ty nieco? Mozno je to z toho. Ja som zubarke nesla. Co by mi s tym urobila.vytrhla. tak mam aspon pol zubov inac by som mala dieru. A na nove zuby peniaze zatial nemam ked som.na rodicaku este. Ale uz mi konci.
Bola som aj na dentalnej nedavno. Paeadontax pasta. Ale tie zuby by mi aj tak nezachranila.
@miska7754 treba skúsiť. To už máš paradentozu, keď sa ti kyvu zuby. A tieto problémy rieši dentálna hygienicka, tak mi to povedala moja zubárka. Tiež sa mi začali zapaľovať ďasná tak ma zubárka odporučila na dentálnu hygienu, tiež mi hrozí paradentozu. Ešte som tam nebola, ale chystám sa. A ešte vravela, že treba veľa vitamínu D, lebo mám slabé zuby.
treba si najst dentálnu hygieničku. Ideálne s vš. Spraví röntgen, zhodnití stav, profesionalne vycisti a nauci ako spravne cistit aj doma a co pouzivat. Pripadne este odosle na konzultaciu parodontologovi, stomatochirurgovi... Netreba sa bat, treba to co najskor riesit.
Možno parodontida. Iste ti tento stav nezačal zo dňa na deň. Treba sa radit s lekárom a dentálnu hygienickou. Celkový stav zdravotný, výživa, hygiena ( nie len teraz keď horí, ale aj v minulosti)... Tu to nik nevie a nevie či prides o zuby alebo nie
Treba si najst dobru hygienicku, pokial sa poriadne urobi hygiena, daju sa tie zuby zdlahovat sklenenym vlaknom a predlzi sa im tak zivotnost. Ale treba sa o ne starat. Zapal je v 99% dosledok nedostatocnej hygieny a starostlivosti...
A
@kikundela a to ti este nepovedali ze zelezo pocas tehu kazi zubky uz aj malemu.teda vdaka zelezu sa mu zacnu za chvilu kazit mliecne zubky.
Ja mam tento isty problem.mam 33 rokov a za chvilu zacnem riesit umele ako babka.tiez som s toho na prasky.furt sa mi sniva ze uz mi vypadli.mne dopomhlo k tomu to stavu aj strojcek na zuby.13 rokov nic nerobim len spodnymi zubami sa napravam hryzak a ten sa mi tymto uz riadne hybe plus tlaci na vedlajsi a aj ten sa mi uz hybe.tak isto co sa tyka kosti tam som dost odovzdala detom vapnika a moje kosti mam odvapnene cize uz ani vrtat sa mi neda do nich ze by som si dala zuby na pevno.plus to zelezo pocas tehu a pokracovalo to aj pri malom.ten si stafetu prebral tiez tym ze zelezo musel uzivat aj po narodeni samozrejme z toho velke zapekanie dodnes s tym bojujeme a ma za chvilu 9 rokov.v 2 rokov zubky znicene cierne a to bol dalsi boj stale ho boleli uz sme z neho boli aj na prasky.k zubarovy sa bal ist no casom aj to dal aj trhat si nechal.dufam ze trvale sa mu uz z toho neznicia.
dva krát za den zuby umývať nestačí. paradentoza je kvasinka na ďasne a živý sa sacharidmi. nie iba cukrami ale všetkým rzža zemiaky chlieb to by si nemohla jesť buď nič alebo umývať zuby okamžite po každom jedle. a veľmi aspon mne pomohol oregánový olej mala som kusok ďasna do ktorého sa mi chytali nečistoty nejaká dierka a opuch k tomu...ten olej je naozaj veľmi silná dezinfekcia štípe to síce riadne ale odporúčam. a tá dentálna hygiena určite je nutná. a ak fajčíte, treba si umyť zuby aj po každej cigarete
@miska7754 zo zapálených dasien môže vzniknúť paradentóza....treba ísť na dentálnu hygienu, ale nie k zubárovi ale dentálnej hygieničke - 1-2x ročne....jednak ti odstráni vždy zubný kameň z ktorého vzniká ten zápal a ak sa ti kýve zub vedia ti urobiť dlahovanie zubu aby sa nekýval...u nás napr.štandard dentálna hygiena ktorá zahŕňa odstránenie zubného kamena, leštenie zubov a inštruktáž stojí 25,-eur +dlahovanie zubov(1zub)23,- eur...ale ceny sú rôzne....pozri si cez google u vás v meste - dentálna hygiena a cenník
@laska201 tak to som nevedela. Malemu chcela dat doktorka tiez zelezo ked bil mensi ale vyhli sme sa tomu chvala bohu.pchala som donho vsetko nozne aby to nemusel brat. Joj ani nehovor. Ja mam 30 a tiez ked mi to financie dovolia budrm.riesit umele lebo mam pocit ze sa yo neoplati ani opravovat. Teraz mi robila jeden zub a sa mi zda ze mi praskol cely. Predny 😔 nestastna som z toho uz
@kikundela v podsate finančne sa vždy oplatia umelé zuby ako opravovať svoje🙂u mojej zubárky 50-60eur blomba, približná cena aj za vytrhnutie + tomu dentálna hygiena 2x ročne🙂🙂ja mám teraz 46rokov, keby som mala horšie zuby tak určite sa mi oplatí nájsť lacného zubára ktorý trhá za normálne ceny a dať si umelé🙂už som nejakých zubárov pochodila a v podstate sa mi potvrdilo jediné - pokiaľ ťa nebolí zub - nič s ním nerobiť🙂mala som aj aktívnu zubárku že na jednej preventívke bez kazu a na ďaľšej RTG na z neho že máte 6 kazov🙂zmenila som a nový zubár mi hovorí že na RTG je vidieť len odvápnenie a mne tým že veľa blomb už menili sa budú lámať zuby, lebo vždy pri každom vrtaní sa robí väčšia diera....a mal pravdu🙂
@miska7754 ahoj..ja to mam tiez..a citim ze mi postupne odchadzaju zuby..a to nemam ani jeden kaz,ale zapalili sa mi dasna a lekat hovori ze mam aj paradentozu,aj chodim pravidelne na dentalnu aj cistim dona tak ako mam,dokonca som mala niekolko krat aj atb ,preliecilo sa mi to,chvilu bol pokoj a potom sa mi dasna zapalia znova..Som nestastna lebo som mala vzdy krasne zuby,kamosky mi hovorili ze ako z reklamy a postupne mi vsetky odchadzaju..nevedia mi pomoct ani zubari..ale uz sa s tym vyrovnavam..asi to budem riesit tak ze dam nakoniec vsetky von a spravim uplne nove..aj ked to bude drahe..ale uz da dlho takto trapim a zuby su citlive,bolave..Lekar hovori ze to moze byt aj tym ze som dlho uzivala zelezo,mam tazku anemiu a po porode to islo tiez dole vodou..😔
@kikundela ja som chodila 2 roky vkuse zubarovi za tie prachy som mohla mat cely chrup novy urobeny.a to za kazdym mi vlozka vydrzala tak 2 tyzdne a sup von.tak na novo opet vlozka a takto 2 roky mesiac co mesiac som tam sedela.aj nedavno uz blomba vypadla a zub zlomeny.uz aj muz mi vravel ked si das zuby robit tak inemu zubarovi.a to za kazdym vrtanim sa mi zuby popohybovali takze opet spodnymi tlacila na hryzak.ja to aj na dasne citim kedze tam som nosila rok obluk pri strojceku.takze mi to urobilo za zubami taky na pol jazyka obluk.a ked mam zuby zase posunute ten obluk je malinky.toto robim 13 rokov hore dole zuby posuvam.jaj.neodporucam davat strojcek v dospelosti.
@miska7754 nechápem? Alebo? Čoho sa straaaasne bojíš? Snáď o syna neprídeš tým že ti vypadaju zuby. Veď choď k zubnému lekárovi, ak je to možné, zachránia ich, ak nie, vytrhnu a dajú náhradu. Keby deti v Afrike, v Osviedcime a v Hirosime po atomovke mali tvoje problemy, asi by boli len a len spokojné :( nechápem skutočne čo riešiš. Keby ti upadala ruka alebo noha no to už je čo ale zuby? Šak to rieš na čo čakáš