...ahojte mamičky... našej malej idú očné zúbky (teraz mala 15 mesiacov), už mesiac má navreté ďasienka... môžu z toho vyskakovať teploty až nad 38,5-39°C??? minulý týždeň v utorok a stredu mala takéto vysoké horúčky, prevažne v noci, cez deň ani nie, to len okolo 38°C... po zvyšok týždňa pohodička, to mala sporadicky niečo málo cez 37°C... no a dnes sa nám stalo to isté, čo pred týždňom, teraz večer jej vyskočila teplota na 38,5°C... no zaujímavé je, že inak jej nič nie je, nemá ani soplíky, ani nekašle, nekýcha, len má redšiu stolicu... a úplne normálne funguje, je plná energie, pobehuje hore dole, akokeby sa nič nedialo... preto by som chcela vedieť, či máte niekto podobnú skúsenosť, či by to mohlo byť z tých očných zubov (podľa "literatúry" teplota zo zubkov nepresiahne 38°C), alebo či ísť radšej k doktorke (čo aj plánujem, ak to bude pretrvávať aj v priebehu zajtrajška)... ďakujem veľmi pekne... 🙂
Aj moj mal 40tky zo zubov. Bola som aj u Dr., všetko v poriadku mal.
@inulienka11
@ankare
...dakujem, myslela som si, ze to bude zo zubov, no teraz som kludnejsia... 🙂 vase deticky tiez iba teplotovali bez nejakych dalsich priznakov? nasa mala uz ma 12 zubov (styri jednotky, dvojky a stvorky) a doposial este take vysoke horucky nemala, preto ma to prekvapilo a trochu aj vystrasilo...
@zuzipap maly nemal ziadne ine priznaky.len sme nevedeli z coho ma tie teploty kedze sme si mysleli ze zuby mu nejdu.Vobec sme nepomysleli na to ze by mu mohli ist prve ocne zuby.
aj my sme mali teploty (dokonca jeden deň aj 40tky) pri predných zuboch, očných zuboch a stoličkách. a tiež nemal iné príznaky okrem občasnej redšej stolice. jedine čo nam pomahalo bolo kojenie- keď sa nakojil bolo v pohode aspoň na pol hodinky- smiala som sa že to bolo ako analgetiká preňho🙂))hneď keď sa zúbky prerezali už bolo dobre.
...boli sme dnes u lekarky, pretoze vcera vecer uz teplota vyliezla na 39,6°C a nic jej nezistila, zdravotne je vsetko v poriadku... s najvacsou pravdepodobnostou su tie horucky kvoli zubkom... po navsteve pediatra je clovek hned kludnejsi... 🙂
Ahoj.Moj maly mal pol roka ked mu isli prve zuby a to očne.mal 40stupnove teploty.Najprv sme nevedeli z coho stale sme boli u doktorky.Brala mu moc,krv lebo teploty neklesali.Pozeralu sme ci mu nejdu a predne zuby a nic.Az ked sme tam boli treti krat zistila ze mu idu ocne zuby a z toho mal tie teploty.