Výrazný predkus u 5,5 ročnej dcérky a strojček

barbora1992
1. feb 2020

Ahojte! Obe moje deti majú výrazný predkus. Bohužiaľ je to dané geneticky, keďže aj ich otec má viditeľný predkus. Dcérka má 5,5 roka a horné dva zúbky jej niekedy až vytŕčajú z pusinky. Mladšiemu synovi síce nevytŕčajú zúbky, ale čeľusť má viditeľne posunutú dopredu. Chcem sa spýtať, je tu niekto, koho dieťa malo strojček skôr ako mu narástli trvalé zúbky? Dá sa to vôbec? Ako znášajú vaše deti strojček?

lenja123
1. feb 2020

@barbora1992 áno, určite choďte čo najskôr, my sme čakali na trvalé zuby (tak nám to poradila naša zubárka) a čelustná ortopedička prevracala očami, že kde sme boli doteraz. S vyrovnávaním zubov sme mali potom už problém. Strojček dávajú aj 5 ročným deťom

0silvia0
1. feb 2020

@barbora1992 na korigovanie predkusu maju celustni ortopedi svoje metody, takze treba ist na konzultaciu.

ingridv
1. feb 2020

@barbora1992 syn mal veľký predkus, nemohol ani zatvoriť pusu. V škole sa mu posmievali, ťažko to znášal... Keď mal 9 rokov, zubárka nás poslala na konzultáciu k čelustnemu ortopédovi. Ten nás ale odbil, že musíme čakať pokiaľ mu narastú trvalé zuby. Naša zubárka nám ale poradila, aby sme trvali na strojčeku. Zašli sme teda za inou. Ta hneď povedala, že sa cuduje, že si ich ešte nevybil... Hneď nám urobila odtlačky. Syn nosil najprv nočný snimatelny strojček, cca 2, 5 roka. Pomohlo mu to, bolo vidieť výsledky. Teraz ma už fixný strojcek. V máji ho už dávame dole a bude mať už iba tzv. udrziavaci na noc. Zúbky sú krásne. Ľudia, ho čo predtým nepoznali neveria, že niekedy mal predkus 🤗. Teraz ma 12 rokov a krásne zuby, nehanbí sa a nebojí sa sa posmeškov od iných detí.

marcelatje
1. feb 2020

Moja dcéra má 7,5 a tiež to riešim. Viditeľný predkus síce nemá, ale je tam, tie zuby nedoliehaju ako by mali. Má úzku sanku a trvalé zuby sú väčšie ako mliečne, treba to riešiť čím skôr. Aj keď vidíš, niektorí lekári to riešiť nechcú a nie len strojčeky, ale mliečne zuby celkovo. My mame vynikajúcu zubarku, vždy poradila dobre aj teraz radi riešiť kým je chrup zmiešaný.

katinka71
1. feb 2020

moj tiez este nemal trvale zuby ,uz to riesil celustny ortoped na konci 6 roka Dostal strojcek na noc,s takou ciapkou kde sme fixovali strojcek na remece podla otvorov,moj mal predkus 7,5 mm,za rok sa mu to upravilo uz vedel zavriet aj Usta,po roku ma uz iny strojcek jednoduchsi,viditelene zlepsenie uz teraz,potom bude mat prestavku kym mu nevyrastu vsetky trvale zuby a uvidime ako potom ci dostane fixny

asfodelka
1. feb 2020

Dievčatá, viete odporučit kam s takým problémom v Košiciach? @ingridv chodili ste na strojček v po alebo do Košic?

zuzka102
1. feb 2020

Baby a akým starým deťom sa môže najskôr dať strojček? V prípade predkusu myslím. 3-4 ročné je moc skoro?

marcelatje
1. feb 2020

@zuzka102 musíš ísť na konzultáciu, mne povedali ze najlepšie je keď ma zmiešaný chrup. Trvalé aj mliečne zuby.

zuzka102
1. feb 2020

@marcelatje Moja má zatiaľ len mliečne zuby. O týždeň bude mať 3 r. Boli sme na 1.zubnej prehliadke, keď mala 2,5 r., ale zubárka povedala, že strojček sa v takomto veku ešte nerieši.. no nepovedala, že kedy to už mozme riešiť. A za posledného polroka sa jej predkus dosť zhoršil, lebo si cmula palec. Tak preto sa pýtam, keďže mám dojem, že každý zubár povie inak, podľa toho čo tu čítam.. A nechceme to zanedbat.. keď už z toho palca sme nešťastní, že sa nám to nedarí ju odučit.

katkabg
1. feb 2020

Moja dcerka si ako 8 rocna vybila na smuklavkd o zelezny rebrik hornu jednotku prednu.....komplet aj s korenom.teraz jej ideme robit strojcek co sa vybera na ktorom bude umeli zubok a az ked bude mat 18 rokov tak implant

ingridv
1. feb 2020

@asfodelka ja som z PO, ale chodíme do KE (Dr. Nagyova) - ma ale veľa pacientov, nových neberie. Sestra ale chodí tiež do Kosic (Dr. Pinterova)
do Fakultnej nemocnice a je tiež veľmi spokojná.

ingridv
1. feb 2020

@zuzka102 tak ako uviedla @marcelatje. Ešte skoro s tak malým dieťaťom. My sme dostali snimatelny strojček keď mal syn "zmiešaný" chrup (8 rokov) . Keď mal už všetky trvalé zubky (11,5 roka) dostal fixný aparát. Skúste ale konzultovať s čeľustnym lekárom.

asfodelka
1. feb 2020

@ingridv ak môžem poprosiť- koľko približne vyjde strojček? Aké sú teraz poplatky? Hradí niečo poisťovňa?

natur
4. feb 2020

@barbora1992 >"Obe moje deti majú výrazný predkus. Bohužiaľ je to dané geneticky" Nie len. Mozu mat dokonale geny a zaroven krive zuby. A tiez opacne. Vid odsek: Bonus ROVNE ZUBY... Slajdu s nazvom ZUBY. Odkaz nan je v uvitacom prispevku v skupine "Zdravé zuby - bez kazov a bez strojčeka" https://www.modrykonik.sk/group/11560/