Moja dcera bude mat 7rokov.Na spodnom dasne,jej z rana do vecera vyrastol nejaky vyrastok na dasne.Je to take dlhe maso,ktore trci z dasna...mate s tym skusenosti?je vikend a nemam kam s nou ist
Chodis s nou k zubarke ...toto nevyrastie zo dna na den a tak isto to v poho vydrzi do buduceho tyzdna kedy sa dostanete k zubarovi...
Ona tam mala taku malu bodku co mi ukazovala a zrazu vcera som to videla a skoro som odpadla.Neviete z coho sa taketo nieco urobi?My zijeme v Anglicku a tu su zubari na prd.A k zubarovi s nou chodim.Cez leto sme boli na Sk a jej zubarka jej uribila aj preventivku.Dcere sa skoro tlacia zuby...este jej ani nevypadne mliecny a za nim uz ide trvaly...ach jaj..som z toho nestastna
Môj syn mal v 2 rokoch podobný výrastok na vnútornej strane spodnej pery. Krčná nás s tým poslala na zubnú onkológiu (neľakaj sa, asi by bol stačil aj stomatochirurg), tam mu to vybrali, spravili histológiu a skonštatovali, že to bolo "traumatizované tkanivo", to znamená, že to vzniklo v dôsledku nejakého mechanického podráždenia, napr. keď si zahryzol do pery... Celý proces, čo opisujem, trval niekoľko mesiacov, zozačiatku sme len čakali, či to bude ďalej rásť alebo krvácať, takže pokojne pár dní počkaj, cez týždeň vezmi dcéru k pediatrovi alebo k zubárovi a tí ju podľa mňa už pošlú, kam bude treba.
@dmband boze....to vypada na hodne dlho...Vies,tu v Anglicku je to o hodne zlozitejsie ako u nas na Sk.tu je zdravotnictvo v ...😐budem jej to pozerat a cez tyzden s nou pojdem k zubarke...Hadam to nieje nic vazne..Ja som teraz vo vysokom stadiu tehotenstva a ten strach mi nerobi moc dobre😢
Prepáč, nechcela som Ťa vystrašiť. S najväčšou pravdepodobnosťou ani u Tvojej dcéry nejde o nič vážne. Na druhej strane aj my sme tým boli znepokojení a dožadovali sme sa radšej odborných vyšetrení, lebo naša pediatrička zastávala názor, že to nie je nič nebezpečné, a aj keď to bude treba časom odstrániť, lepšie je počkať, kým dieťa dokáže aspoň trochu spolupracovať s lekármi (to náš malý ako 2-ročný ešte veľmi nezvládal). No mne stačilo, že mu to trochu očervenelo, a už som panikárila... tak nás nakoniec poslala na ORL a odtiaľ na zákrok. Ak by to v Anglicku nepovažovali za nutné riešiť, myslím, že by si mohla počkať aj do najbližšej cesty na Slovensko a naplánovať si na ten čas rovno návštevu stomatochirurga. Tvoja dcéra je už dosť veľká aj na celkovú narkózu (tú náš malý ešte nemohol dostať), tak myslím, že to bude rýchle a bez nejakých stresov pre ňu. Aj keď stresy... Malý reval ako tur, ale len kým ho "operovali", po chvíli sa už rehotal na doktorov aj na sestričky a o hodinu už ani nevedel, že mu niečo robili. Neboj, všetko bude o. k. Držím palce. Ak máš blízko do BA, môžem Ti dať aj kontakt priamo na lekárku, ktorá syna "operovala".
@roxi11 Ja si myslím, že to pokojne môže byť zub. Aj mojim deťom pri prerezávaní krvácali ďasná. Nebolo to síce takto viditeľné, ale napr. na plienke pod hlavičkou, na plachte, pyžamku... som našla zaschnutú krv viackrát. Je ten "výrastok" ostrý a tvrdý ako čerstvo vyrastený zub? Pre pokoj v duši by som sa telefonicky poradila s pediatričkou.
Ja som take mala. Moj zubar to laserom odpalil a bolo, trvalo to mozno minutu a necitila som nic (po injekcii). Len chut spaleneho masa som mala v ustach snad tyzden....
@dendauk Myslím, že sa to volá "divé mäso",ale ako ho odstrániť, tak to neviem poradiť. Asi len skočiť k doktorke a poradiť sa.