Vypadnutie plomby

majive
22. feb 2014

Ahojte, malému pred 3 týždnami blombovali zúbok - mliečnu stoličku a všimla som si že mu kúsok plomby vypadol, má tam malú dierku. Treba ísť
znova k zubárovi aby mu to dorobil, môže ho začať ten zub bolieť? Lebo vrtanie bolo hrozné traja sme ho držali, jak sa bránil a plakal, keď si predstavím, že
by sme to mali ešte raz absolvovať... ☹

sisaka
22. feb 2014

@majive urcite to treba dat opravit. Asi ste nevybrali dobreho zubara, ktory ma skusenosti s detickami, ked ste museli tak bojovat 😒 Teraz to bude este tazsie ho presvedcit, aby si to dal opravit? A to mu vrtal bez umrtvenia? Chudatko ....
Zial syn ma velmi na tesno stolicky, takze uz tiez mame skusenosti so zubarom. Nastastie ten nas ma super pristup, tak syn nema problem, zvlast ked vie, ze po zakroku si bude moct vybrat z obrovskeho kosa nejaku hracku (tak tu v Kanade uplacaju deti, aby sa tesili k zubarovi 😉 ) Skus aj ty maleho nejak motivovat a urcite trvaj na umrtveni pred vrtanim, ak je kaz hlboky, tak ho to moze boliet.

cherry1981
22. feb 2014

Chudatenko, zubar mu mal zubok umrtvit aspon, aby nemal potom taku traumu z plombovannia, pretoto a preto, ze ja mam zuby v hroznom stave prizvukujem detom aby si umyvali zuby a dvojrocnej umyvam zubky aj nasilu s placom, len aby nemala kaz, dufam, ze sa tomu dlho vyhneme. A ano ak mu z plomby odpadlo bude treba preplombovat.
@majive

reny2010
22. feb 2014

Ahoj. Myslim,ze bude treba ist na zubne. Co sa placu maleho tyka,ak ti ho raz zubar zdeptal,tak to si bude chlapcek dlho pamatat. Mojmu synovi na heyducke vytahovali za ziva nerv v 2,5 rokoch a od tej doby nesmieme ist ani okolo budovy. Ale nasli sme uzasnu a milu pani zubarku,sice sukromnu,ale formou hry mu dokaze zubky opravit,takze tie peniaze fakt nelutujem. Drzim palce.
@majive

majive
autor
23. feb 2014

Ahojte, malému robili 3 zuby naraz, práveže mu ich znecitliveli aj mu dali vypyť sirup, ktorý ho mal ukludniť aby spolupracoval, ale nezabral mu. Malý ma panický strach z lekárov boli sme 3x v nemocnici, tak preto. No v pondelok volám zubárovi a uvidím čo povie, je to malá dierka možno to pôjde aj bez vrtania, iba nejak doplniť trochu plomby.
Ďakujem za odpovede 🙂