Je tu nejaká mamička, ktorej 6 ročnému dieťaťu ešte nevypadol ani jeden mliečny zub? Syn má 6 a 1/2 roka, niektorým kamošom už od 4 a 1/2 roka vypadávajú zúbky a jemu sa zatiaľ žiaden ani nekýve... je to ok?
@lienka175 Ja len tak viem, ze cim skor narastu mliecne, tym skor aj vypadnu. Kedy zacali rast synovi mliecne zubky?
Syn mal v septembri 6 rokov. A pred vianocami mu vypadol prvy zub.
to je podla mna aj genetika
napr. moj je stvrtak a zatial ma trvale zuby iba horne a dolne jednotky, zvysok stale mliecne alebo vypadnute
teraz mam druhe dieta, to ma 2 roky a co uz ostatne deti maju vsetky mliecne zuby, moja stale este nema ocne zuby a posledne stolicky ....takze neskor jej narastu, neskor potom vypadnu .....
a prvy zub sme isli trhat asi az v prvej alebo druhej triede ....aj to az po tom zisteni, ze vzadu mu uz rastol trvaly zub, tak aby mal miesto, tak sme boli trhat mliecny ....takze pokym nerastu trvale zuby niekde mimo, tak by som pockala, kym vypadnu same alebo sa riadila podla toho, co povie zubar
@lienka175 Este by som aj dala pozriet u zubara cez rontgen ci ako to robi, ci su vsetky trvale tam kde maju byt. Ak je vsetko v poriadku, tak sa nikam neponahlat.
Môj má 5,5 a tiež uvažujem, kedy sa mu začnú zúbky kývať. Jeho rovesníčka, mladšia o 1 deň, už má zopár zúbkov trvalých. Nášmu sa prvý zub prerezal v 9 mesiacoch.
Mne zubarka povedala, ze kludne moze prvy zub vypadnut az v 7-8 roku. A najma u chlapcov to moze byt neskor. Ma to suvis s dozrievanim / vyspelostou organizmu. Ak nerastu uz trvale, tak sa netreba nikam ponahlat.
@ruzasipova prvý mu vyšiel až v 10. mesiaci...
@lienka175 plati vraj,ze cim nrskor narastu,tym neskor vypadnu...mam takmer 5rocneho chlapca,zatial vsetky mliecne a niektore deti v skolke v jeho rocniku uz maju niektore mliecne vonku...syn mal prvy zubok v 9mesiaci a posledny v 2r4m. Dcerka prvy v 8mesiaci a posledne dve stolicky vydli nedavno v 2r3m.
Syn má o mesiac 9 a má len vrchné a spodné jednotky. Hore mu vypadli na Vianoce 2019 a dole som dala mliečne jednotky vytrhnúť v lete lebo mu ich trvalé nevytlacili ale vyšli naokolo. Mliečne už má rosypane v katastrofálnom stave a stále sa držia. Bude potrebovať strojček tak už idem pomaly šetriť.
Starší syn sa prezubil cez leto medzi 1 a 2 ročníkom. Ako vypadol jeden tak už išli rad za radom. Tiež mu ale spodné jednotky rástli za mliecnymi. Už ide mať 12 a má pekné rovné zuby.
@lienka175 mladsi syn ma 6.5 roka a este mu nevypadol ani jeden. Neriesim. Raz mu vypadnu.
@lienka175 je to velmi individualne čo sa týka vypadavania zubov, moze to byt aj oneskorene. Ale urcite neurobite zle ked pojdete ku zubnemu lekarovi, ktory vásmu synovi spravi OPG rtg kde uvidi uz trvale zuby a ci je vsetko v poriadku.