Výmena mliečných zúbkov za trvalé

oliinka
2. mar 2013

Ahoj maminky chcem sa vás spýtat na výmenu mliečákov za trvalé,kedy začali vypadávat vaším detom zubky a kedy rást trvalé?a čo mliečne stoličky?kedy sa začali kývat?mojmu malému sa začali kývat prvý zubok ked mal necelých 5,5 a za zubkami trvalé už,tak sme dali trhat a za rok to postupilo že dnes má už dolné dva aj horné dva trvalé,všetky šestky a kýve sa dvojka dolu,ale chcela by som vediet kedy začnu vypadávat stoličky nakolko má na nich hlboké kazy a jeden otvorený ☹

sisaha
2. mar 2013

@oliinka to je individualne, ale stolicky idu do 12 rokov a posledne idu ocne myslim.. Ak tam ma kazy, preco ich nedas vyvrtat a zaplombovat?

oliinka
autor
2. mar 2013

@sisaha zubárke chodime už dva a pol roka a mliečný nan nevrtala len teda raz a to dopadlo tak že malý opuchol a zub sa musel otvorit,teraz su kazy hlboké a že radšej do nich nerýpat

dahra
2. mar 2013

Tak ja si pamätám ešte svoje 🙂 Prvé jednotky mi vypadli horné. Vykývala som si ich sama, aj vytiahla. Keď dorastali, všimla som si, že spodné jednotky pevne držia, ale vzadu za nimi už trčia nové. Tak ma mama vzala k zubárovi, ten mi tie spodné jednotky vytiahol. Dal mi tam tampón, a tak som došla až do škôlky. Bola som "veľkáčka", bolo to na jar, pamatám si, že som mala som sukňu a tu som smela nosiť len na jar a v lete 🙂. Takže trhanie zubov som absolovala čosi po dovŕšení 6. roku a tie horné jednotky mi vypadli niečo skôr.
Sedí to s tvojim synom. Ostatné zuby išli postupne. Na fotke, kde mám 7 a pol roka, mi chýba horná dvojka a druhá je dopoly vyrastená. Rok neskôr tuším 3 . zub. (vždy nás fotili pod stromčekom a ja sa vkuse bez hanby škerím). Stoličky mi vypadávali ešte na druhom stupni - 5.-6. trieda. To trvalo dosť dlho si všetky vykývať a vyťahať. No celé moje detstvo je pomaly o zuboch ako sa zdá 🙂 Mám už 35 a dodnes mi nenarástli spodné 8-cky. 🙂 ....
Takže ani u tvojho krpca to nebude záležitosť jedného roka ☹.

mummy01
2. mar 2013

@oliinka no tak moja dcera ma 6 a pol a komplet mliecny chrup,nic sa jej ani nekyve 😀 len dufam ze s mliecnakami nebude maturovat 😝

katy1979
2. mar 2013

@oliinka uzasna teta zubarka. Kym boli kazy mensie tak kaslala na to. Teraz mozete len cakat a dieta obcas trpiet.

oliinka
autor
2. mar 2013

@katy1979 veru trpnem kedy začne čo boliet ☹

oliinka
autor
2. mar 2013

@dahra achjáj keby boli už vonku ☹ ale hádam okolo toho 10 roka by mohli začat