Ahojte. Stala sa taká situácia. Dnes bol syn vonku s kamarátkami. (On ma 9, baby sú o cosi staršie).
Na začiatok napíšem, že môj syn je úplný kluďas, vôbec nieje nejaký problémový, agresívny ani nič podobne. Skôr je dosť citlivý a nekonfliktný.
Zrazu prišiel otecko s dcérou, vraj kvôli môjmu synovi si ona vybila zub. Ona tvrdí že po nej hádzal nejaké baterku, on tvrdí že ju nehádzal po nej, iba tak do priestoru. Ona sa tomu chcela uhnúť a vrazila do stĺpa a tak si vybila hornú jednotku. Otecko to chce riešiť tak, aby som im preplatila zubára.
Akože chápem situáciu, deti sa jasili a ona si vybila zub. Ale je to úplne vina môjho syna? Mala by som im toho zubára preplatiť? Akože naozaj neviem ako sa zachovať. Čo by ste robili vy?
Ma si dávať pozor. Ja by som to tuez asi neutekala platiť.
Hrali sa spolu, či ako? Poznajú sa,?
@simca06022011 áno poznajú sa. Hrali sa, bláznili sa, skratka deti vonku. Tiež som toho názoru že skratka nešťastná náhoda že sa udrela zrovna keď sa chcela uhnúť niečomu čo údajne môj syn po nej hádzal, ale tak stalo sa.
Len som chcela vedieť aj iný nezainteresovaný názor.
No... Ja najmä nechápem, co je za "hra" hádzať baterkou do priestoru, a tiež celkom nechápem, ako je možné sa uhybat a vraziť do stĺpa. To kde boli?Co robili? Stali pri ceste, ci ako? Prečo vôbec hádzal syn tou baterkou? Lebo keď ona sa uhybala, tak je možné, ze letela jej smerom, hoci nebolo to jeho úmyslom, no mohol fakt ublíži jen ci hocikomu, kto by tam šiel okolo.
Preplácať by som asi nepreplatila, bohužiaľ, bola to nehoda, no určite by som so synom si vyjasnila takéto veci, a takéto "hry". Už 3 ročnému synovi vysvetľujem, keď hodí hračku, ze to nesmie robiť, lebo môže aj nechtiac niekomu hodiť ju do hlavy, ci proste ublížiť.
Tak ťažko povedať ako sa zachovať teda. Ak sa bláznivé spolu tak kľudne môže byť na vine. Ale je jasne ze aj keby to hádzal.po nej, neprizná sa len tak ;)
@jaskolka boli vonku, na ihrisku. Behali, hrali sa. Potom jeden z nich našiel nejakú baterku, potom ju odhodil. Chytil to další, tiež to odhodil. Tiež nechapem čo za hru, ale skratka sú to decka, taký maly ,,predpubertaci”. On je ozaj neškodný, nekonfliktný, nejdem ho tu nejako obranovat, ale nemyslím si že by niekomu ublížil úmyselne. Tobôž nie dievčaťu. On je skôr ten typ že by mu druhy mohli robiť zle a ešte by si ich zastával. Ale stalo sa. Sám sa kamarátke ospravedlnil, aj pred jej otcom.
Ale tak beriem to tak, keby si hádzali loptu a on jej ju hodí a ona sa uhne, vybije si zub, tiež by to bola jeho vina? Ešte mi aj sám povedal že ak to budem platiť, tak mám zobrat z jeho našetrených peňazí…
@simca06022011 boli na preliezkach vonku na ihrisku. Skratka sa hrali. Neviem čo presne robili keďže som tam nebola. Ale tak úmyselne to po nej nehodil, to mu verím. On by sa mi príznal, zasa na toľko ho poznám dosť.
Asi by som nepreplatila nic .. tvoj syn jej nedal pastou alebo nestrcil do nej tak že sa buchla až si vybila zub. Proste nehoda pri detskom hraní. Stava sa