Vtlačený zub po páde

veronika3210
6. júl 2022

Ahojte, môj 2-ročný syn si dnes po páde na odrážadle vtlačil dva predné zuby dnu do ďasna. Zubár povedal, že sa s tým nič nedá robiť len čakať kým mu pôdu nové a tie mu ich vytlačia. No povedal aj že ak mu to bude opuchať treba ísť na zubnú kliniku kde ho uspia a výberu mu ich čo si ja absolútne neviem predstaviť. Má niekto podobnú skúsenosť? Bolo to tak že ich nové vytlačili alebo ste to museli nejako riešiť? Za každú odpoveď budem vďačná.

vikusjk
6. júl 2022

@veronika3210 ahoj, moja dcera si takto zatlacila dva horne zubky, ale mala este len necely rok a nezarazila si ich dnu cele, ale asi do polovice. Dost to krvacalo, aj dasno bolo chvilku opuchnute a fialkaste, ale zo dna na den bolo vidiet, ze sa to zlepsuje a tie zubky jej akosi same vysli znova von, nemala ich take kratke, akurat ze ona si z jedneho predneho aj odstiepila kusok, tak to mala viditelne, ze nasledok urazu, ale inak sa to upravilo.

matovicova
6. júl 2022

@veronika3210 mojej sestre sa to tiež stalo. Nič sa s tým nerobilo, zuby sa potlačili ako zubár povedal. Opuch nemala. Dnes má krásne zuby. Už zostala iba príhoda, ako sa sankovala v lete na schodoch 🙈🍀

veronika3210
autor
6. júl 2022

@matovicova ďakujem trochu ste má upokojili 🙏 no pekná príhoda 😃

veronika3210
autor
6. júl 2022

@vikusjk práveže malý už mal tie zuby pokazené 😞 zubná sklovina mu popraskala, zuby ostali žlté a zodrali sa mu mal ich maličké iba kúsok od ďasná takže ich tam nemá doslova že celé lebo ich mal tiež malé …no uvidíme ako to dopadne

kacena4
6. júl 2022

my sme takto chytili zapal okostnice (ten opuch) a zubky museli ist von cca 2-4 tyzdne po uraze. drzim palceky

veronika3210
autor
6. júl 2022

@kacena4 mame antibiotiká pre istotu ale určite ho budem sledovať

malapepka
6. júl 2022

Mojmu sa tiez takto padom zuby zatlacili. Tiez zubar povedal, ze pokial nebudu robit problem, nechat ich tam.
Problem s nimi nebol az do chvile, ked nastupovali na rad trvale zuby. Trvaly zub nevladal ten zatlaceny mliecny vytlacit, asi tam bol hlboko vtlaceny, tak ho obisiel. Zacat rast krivo, dopredu. Odvtedy ma na oboch zubkoch predkus, ktory predtym nemal. Pravdepodobne to bude na strojcek 😕 neviem, ci by sa s tym dalo nieco robit, ak by som tuto informaciu mala skor 🤷‍♀️ no mozno sa tomu dalo predist.
Takze si vsimaj, ked pride cas na trvale zuby, nech tie mliecne nerobia barieru.

veronika3210
autor
6. júl 2022

@malapepka ďakujem za info budem to sledovať …a vám veľa šťastia a hlavne síl s tým strojčekom 🙏

marianeta
6. júl 2022

@veronika3210 Aj môj starší ( dnes už 14 r.) si tak zatlačil horné lopaty pri páde, a zubárka povedala, že nič sa nedeje je ešte malý a trvalé zuby sú hlboko,takže nijak mu ich to nepoškodí, ale vraj sa nemám zľaknúť keď začnú tmavnut.. Nestmavli, ba dokonca sa mu aj po čase posunuli dolu naspäť.. Mal vtedy cca 3 roky.

jeanne14
6. júl 2022

Aj môj v 2,5r takto jeden vtlačil druhý odlomil šikmo. Horné jednotky. Má ich dodnes dnu (v októbri 5r) zbrusili mu to, aby nemal ostré.