V akom veku dávali vašim deťom zubný strojček?

nito
27. mar 2023

Ahojte taká otázočka ohľadne zubného strojčeka. Boli sme u MUDr Ftorkovej, veľmi príjemná doktorka ale odporučila obom vyťahovacie strojčeky. U toho 10 ročného pochopím, je ešte malý ale starší má 12 rokov a teda pri stave jeho zúbkov bude mať určite aj ten napevno. Nie je to podľa vás zbytočné u toho staršieho? V koľkých rokoch vaším deťom dávali strojček napevno?
Je možné, že keď mu dám snímateľný strojček ale liečba nebude napredovať, bude treba doliečiť fixným. Prispeje potom poisťovňa aj na fixný? Ďakujem za každu radu

1ryba
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
renab
27. mar 2023

Mal 15 a pol roka. Dlho sme cakali na trvale zuby.

mary888999
27. mar 2023

@nito hned fixny, podla mna je to dvojita robota aj platenie. 14 a pol roka mal ked sme sa objednali, ale čakali sme na volny termin par mesiacov, nasledne odtlacky atd.. ked mal niečo vyše 15 rokov horny strojček a po pol roku sa pridal dolny strojček.
Ešte čo sa tyka preplacania, preplati 100 eur kazdy rok. Ale nastav si to tak premyslene 😉, lebo za odltačky das peniaze a to ti preplatia, za horny aj za dolny tiež. Ale kazdy ukon aby ti vyšiel v iny kalendarny rok..

prasiatko30
27. mar 2023

nam odporucili az po vyjdeni vsetkych trvalych zubov - a veru to co vo8r vypadalo na strojec v 15 bolo skoro uplne normalny chrup bez ziadnych zvlastnosti a u mladsieho to vypada, ze tie zuby nezidu tak ako by mali a asi bude musiet mat ale to sa uvidi az ked budu vsetky mliecne von a trvale budu mat cas sa usadit

matabb73
27. mar 2023

@nito aj moja dcéra tak mala. Najprv vyberaci, lebo sme čakali kým jej dorastú zuby. Ten nosila rok a tiež mala vtedy 12 rokov. Až potom dostala fixný a to najprv spodný a po roku horný. Ja v tomto dôverujem lekárke. Keď povedala, že takto je to lepšie, tak sme tak dali.

sissy27
27. mar 2023

@nito cca v 12. Podmienka bola kompletny trvaly chrup (teda okrem osmiciek) a prva menstruacia (dievca).

manushka
27. mar 2023

Moja dcéra mala vrchný fixný už od 10r. keďže my sme potrebovali roztiahnuť sánku, kvôli tomu, že jej zub nemal kde vyjst a mala malú medzeru, teraz ma 13 a ma asi mesiac aj spodný strojček, a syn mal od 16r.teraz ma 18 a vrchný uz nemá a spodný čoskoro pôjde tiež dole..na noc používa na vrchné zuby vyberaci strojček…

nito
autor
27. mar 2023

@manushka my máme niečo podobné zo starším spodné zúbky sa mu stiahli do vnútra nemá tam oblúk ale tie predné má úplne do roviny do zadu zatiahnuté a predné horné zas naopak vysunuté dopredu.