Uzdička medzi zubami. Bolí to?

petulik2213
30. dec 2014

Ahojte......... Pišem s e-mailu mojej dceri.Aj o ňu ide má 11 rokov a medzi hornými zubkami má veľku medzeru takže bude mať strojček na zuby,ale zubárka nám povedala aby sme dali dať odstrániť uzdičku inak strojček bude zbitočni........ Prosím napíšte mi ako to bude prebiehať a hlavne či ju to bude bolieť má s toho hrozný strach ale chce aby mala strojček a potom aby už nemala medzeri .... BOJI SA UŽ NEVIEM ČO MAM ROBIŤ

minnie55
30. dec 2014

mne rezali udičku, keď som mala asi 8 rokov. Samotný zákrok nebolí, ale potom to veru bolelo poriadne, ale tak zase dá sa to vydržať a 11 ročná slečna to určite zvládne bez problémov 🙂 Mne na to potom dávali studené obklady a mohla som jesť kopec zmrzliny, aby sa bolesť zmiernila. Na druhý deň to už bolo v pohode.

matafen
30. dec 2014

Ahoj, ja som tiez ako dieta mala velku medzeru medzi hornymi zubami, uzdicka bola natiahnuta az dopredu medzi zuby. Riesili mi to v 2.rocniku ZS, t.j. ked som mala cca 8 rokov - ma to byt v case, ked sa vymienaju zuby. Robili to ambulatne na zubnej chirurgii, trvalo to chvilku a nebolelo to, umrtvili mi to, nemala som ziadnu traumu, takze to takto mozes povedat aj dcere 😉 Ale zubny strojcek kvoli tomu netreba, zuby sa sami spoja, ako rastu, ked sa odstrani uzdicka. Moja dcera ma tento isty problem a mam sa s nou ukazat, ked jej vypadnu horne zuby.

timi1012
30. dec 2014

Ja som mala problemy zo zubamy uz od detstva a veru nezmenilo sa to ani teraz v dospelosti. Mne rezala a sila uzdicku zubarka cez leto. A poviem vam aj ked som uz stara mali mi to robit ked som bola dieta no nejak k tomu nedoslo... no a bolelo to. Mna hlavne bolelo sitie. Ked mi to rezala dalo sa to vydrzat ale sitie bolo zle. A o vybere stehov ani nehovorim. Vsetko som citila a vsetky 4 nite mi musela malymi noznickamy doslova vyrezavat s dasna pretoze nechceli von.... ale kedze som to prezila tak verte ze aj dcerka to zvladne. Nebudem to skraslovat mozno to kazdy preziva po svojom a hlavne deti mozno menej ako ja 🙂 drzim palce nech to mate za sebou.

katkara
30. dec 2014

ahoj, nemam s tymto veru osobne skusenosti, ale zrejme to az take strasne nebude... mojej dcerke sa uzdicka pretrhla sama pri uraze, to mala cca rok a pol a az na trosku placu po pade ziadne ine reakcie neboli, asi do 5minut na to aj zabudla a hrala sa dalej 😉 treba ju len podporit a povzbudit, ze to zvladne, hlavne ked to sama xce 😉 a ten strojcek by som aj napriek tomu nasadila, mne tiez zubar tvrdil ked som bola mala, ze zuby si najdu svoje miesto a ako bude sanka rast miesto si najdu aj bez strojceka. a ako to skoncilo? hmm... nasli si ho, ale tak, ze jeden mierne vystupil dopredu 😀 😀 😀

grettka
30. dec 2014

spoluziacke to robili vo stvrtej triede na ZS, zvladla to v pohode, a po zakroku dostala na nejaky cas strojcek, a zuby sa jej pekne spojili

ikula2
30. dec 2014

Nie som zubarka, tak len taky laicky pohlad. Mne to zubarka odporuca uz niekolko rokov a vlastne vsetkym, ktori k nej chodia z rodiny. Ide o sukromnu zubarku odbornicku a veru na toto ma nenahovoriiii a ani nikto z mojich blizkych si to nedal robit ani na jej stale odporucania a sme tu 🙂) nemame s tym ziadne problem, takze za mna nedala by som. Pokial nemam s tym problem a nosila som aj strojcek a zubky sa upravili I bez roztrhnutia uzdicky 🙂)

malinka158
30. dec 2014

ahoj ja mam medzierku medzi prednymi zubami, jeden mierne vykriveny vlastne kvoli nemu som aj nosila strojcek. Nasadili mi ho v 15 rokoch, nosila som ho rok potom po zlozeni denneho som nosila nocny. Po pravde uplne zbytocne. Sice rok po zlozeni strojceka som mala zub rovny ale asi po roku sa to dalo do povodneho stavu. Okrem toho sa mi zacali zuby lamat a dostala som paradontozu. Zubarka mi povedala ze to bolo kvoly strojceku, vraj kde mi ho davali dole tak mi zbrusili prilis zubnu sklovinu. Takze teraz dolne zuby mam krasne ako z reklamy a tie horne vyzeraju strasne jako keby som sa o svoje zuby ani nestarala ☹ ☹ ☹ takze u mna zbytocne vyhodene peniaze, a teda strojcek naozaj uz nie je lacna zalezitost 😒

dankadankad
30. dec 2014

Mam 27r, v septebri som bola na zakrok. Rezali mi uzdicku. Umrtvili a zvysok som necitila. Mala som asi4stehy. Vobec to nebolelo. Myslim to naozaj. Tazsie sa.mi hoja rany ale tu som.uz poobede nevedela, ze som niekde bola. Aj zajtra by som opat sla. Nech sa neboji.

luciad7
30. dec 2014

Mne rezali uzdicku v desiatich, tiez kvoli medzere medzi prednymi zubami a strojceku. Zuby som mala pekne asi tri roky, po zosadeni strojceka a aj napriek nocnemu strojceku sa mi znova spravila medzera. Takze ja to isto neodporucam.

tominko2612
30. dec 2014

mne to rezali v 26 rokoch, zakrok nebolel, az potom trochu, no ale vyberanie stehov...to bolelo strasne.
vydrzat sa to samozrejme da, nie je to strasny zakrok. nosila som aj strojcek, este predtym, nez mi to rezali, neviem, ci to ma vplyv na samotne zuby nejak.

ladywitch26
30. dec 2014

ja som to dala robit 8 dnovemu babatku. mal prirastenu uzdicku aj na hornej pere, aj pod jazyckom, a ked som ho kojila, tak som videla vsetkych svatych od bolesti. akonahle som prisla domov z porodnice, tak som obvolavala zubarov. nastastie som nasla jedneho uzasneho, on to robil laserom. zakrok trval len minutku, umrtvili mu to, takze nic necitil, ani mu to nekrvacalo velmi a v podstate ani potom ho to nebolelo. starsi syn mal uzdicku len pod jazykom, jemu to podstrihavali na krcnom aj v ramci vyberania nosohltanovej mandle. zakrok aj s mandlou 5 minut, krvi len par kvapiek. tiez to mal umrtvene, takze bez bolesti a potom som mu len doma dala sirup od bolesti a bol ok, ale to skor dostal kvoli tej mandli. na druhy den bol ok. mal vtedy 3 roky. takze netreba sa bat, len jej to umrtvia a ak by to bolelo neskor, treba jej dat tabletku od bolesti a bude dobre 🙂

marcy1980
30. dec 2014

Ja som bola tiež pred troma rokmi na prerezaní uzdičky. Zákrok vôbec nebolí, zubár mi to najskôr umŕtvil, potom prereže uzdičku a zašije. Keď prestane účinkovať injekcia tak je to trocha bolestivé ten prvý deň ale potom už v pohode. Ani vyberanie stehov už nebolelo, všetko sa to dá v pohode vydržať 😉

awamys
30. dec 2014

Mne tiez rezali uzdicku medzi prednymi hornymi zubami, mala som tam medzeru na sirku celeho zuba a cez to taku slachu az po hornu peru - hanbila som sa, vyzerala som, ako s vybitym zubom 🙂 Potom som isla na chirurgicky zakrok, ked som mala asi 8 rokov a pomohlo to, zuby sa mi pekne stiahli dokopy, ani strojcek som nepotrebovala. Zakrok bol v pohode, nic som necitila, ani potom nepamatam, ze by ma to nejako bolelo. Bolo to ako normalna navsteva zubara, ziadna trauma, neboj 😉
Kukni aj tieto fora:
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/treba-prerezat-uzdicku-medzi-hornymi-zubkami/
https://www.modrykonik.sk/forum/problemy-so-zubkami/uzdicka-medzi-zubami-co-s-nou/
@ikula2 Neviem, ci si spravne pochopila, o co ide. Uzdicka medzi zubami je slacha pevne prirastena k dasnu, taha sa od horneho podnebia, cez medzeru medzi zubami az po hornu peru, sama sa nikdy neroztrhne a ani zuby sa bez jej odstranenia nikdy same nespoja. Nie je to ako normalna uzdicka, ktora zacina len pri koreni hornych zubov a konci pod perou. Iny problem je, ked je uzdicka skratena alebo prirastena o peru - vtedy hrozi odhalovanie zubnych krckov - toto asi odporuca zubarka tebe a tvojej rodine, pochybujem, ze cela tvoja rodina ma medzeru medzi hornymi zubami na sirku celeho zuba, to by si sa netvarila tak spokojne a hrdinsky, keby si tak vyzerala 😀

katka1981
30. dec 2014

Ak dobre umtrvia, nemalo by boliet, mne tak dasno rezali laserom, nic som necitila. Sliznica sa hoji velmi rychlo, davaj jej kloktat repik alebo corsodyl a od bolesti by som pouzila detske geliky s lidokainom ked sa prerezavaju zubky.

kikada
31. dec 2014

@petulik2213 Tak mne to robili už pekných pár rôčkov dozadu. Na 2x, po prvom raze sa ani za pomoci strojčeka nepohli zuby k sebe 😒 po druhom raze už vybrali väčší kus tkaniva, strojček som nosila dlhooo, napriek tomu medzierku medzi prednými zubami stále mám cca 2-3mm. Bolesť si pamätám-preukrutná, ale mne štichy nevyberali ako tu baby píšu, samé sa "rozpustili" a vyšli von po čase.
Aj môjmu synovi to chceli robiť, ale odmietla som! Kým nemá komplet trvalý chrup, tak som to nechcela riešiť. Zdalo sa mi, že je chúďa na tom ešte horšie ako ja predtým. Nieže medzera medzi zubami, ale aj krásne od seba ako keď sa rozkročíš 🙂 ale div sa svete, ako sa mu vymieňajú stoličky a očné zuby za trvalé, zúbky sa očividne k sebe približujú 😎 ak by mu mala zostať minimálna medzierka, tak to nebudem ani riešiť. Netvrdím, že to je aj váš prípad, ak to dcére tak veľmi prekáža, tak nech si to dá spraviť, nie je to také hrozné (zákrok, len bolesť po ňom).
P.s. kuk úsmev Madonny 😀 medzierku nerieši 😵

anett9
8. apr 2016

ahojte , aj ked stará téma...chcem sa opýtať, kde presne robia resp. kto nastriháva tú uzdičku a či je to spoplatnený zákrok a koľko cca stojí? Syn má teraz 8 rokov a tiež to budeme musieť riešiť. Tie horné predné zúbky sú aj vychýlené do strán

katuch30
31. okt 2016

@ladywitch26 prosim dajte mi kontakt na toho doktora co to robil laserom. dakujem pekne

anett9
31. okt 2016

@katuch30 už zrejme nedá, je dávno neaktívna ako pozerám jej profil