Úplne biele ďasienka a žiadny zúbok

simik14
9. mar 2015

Dobry den potrebujem poradit moja mala ma devat mesiacov vydatne slinta aj horne aj dolne dasienka ma biele vsetko si strka do pusiny pred mesiacom mala styridsiatky teploty pricom bola uplne zdrava poslednych par dni ju prehana a je viac nervozna .... moze to byt ze uz tie zubky pridu ? Ako vyzeraju dasna tesne pred vyjdenim zubkov ? Uz su riadne tvrde

lennkka17
9. mar 2015

oni by mali byt aj napuchnute tam kde ide zubok. prvy zvykne ist dolny v strede. pozri ci tam nema opuchnutejsie

anina33
9. mar 2015

My uz mame takto opuchnute spodne par tyzdnov,kazdy den uz netrpezlivo cakam kedy sa prereze a stale nic 😢,,obcas jej dam na noc nurofen aby sa vyspala,veelmi pomaly to ide,tiez sme mali hacky,sopliky,preslo to a potom zas sa opakovalo asi tri krat takto

hamca
9. mar 2015

@simik14 tesne pred prerezanim to fakt zvykne byt cervene a napuchnute. Ale podobne symptomy ma aj moja dcerka a u nej sa prvy zubok prerezal, ked mala takmer 11 mes. u nas je to prerezavanie riadne zdlhave, od prvych priznakov az po prerezanie prejde aj 3-4 tyzdne.

dagmarka12345
13. mar 2015

ahojte tiež som sa nevedela dočkať kedy zúbok vylezie, malá mi v noci veľmi zle spáva, často sa budí, všetko chce hrýsť, slintá, a mala skoro 3 týždne zmenenú stolicu skôr redšiu a viac krát za deň. niekde som čítala že keď dieťatko začne vyplazovať nápadne často jazýček tak zúbok už už vylezie a aj tak bolo mala asi 2 týždne tak smiešne vyplazovala jazýček a zúbok vyšiel, ale ešte ide asi ďalší lebo v noci aj cez deň stále veľmi zle spinká. ach tie zúbky.... malá mala na spodnom ďasienku akoby takú čiaročku, nemala ho červené
ale to každý asi inak má. od prvých príznakov to trvalo 6 týždňov kým vyšiel

simik14
autor
13. mar 2015

Aj ona teraz kaka redsie ale jazyk vyplazuje stale 🙂 podla toho uz by mala mat vsetky zubky ;D kazde dietatko inaksie ;) ja este vzdy na ten prvy cakam a vsetky priznaky uz ma :D