Ahojte, malemu sa snažím umývať zuby rano a vecer - je to strašný boj, nikdy mu ich neumyjem 100%. Zatne zuby a nepustí.
Ale nie toto som chcela … vecer mu ich umyjem po poslednom jedle, potom este pred spaním vypije 300ml UM - to už leží v posteli a pomaly zaspáva a vtedy už neumyvam. Až rano po raňajkách …
Ak by som mu chcela umyť aj po tom večernom mlieku, tak ho len rozčúlim a bude plakat a zaspi neskôr, ak vôbec zaspi.
Umývate vašim zuby po mlieku na spanie ?
Neumyvala a neumyvam. Zubný povlak je dôležité úplne odstrániť aspoň raz za 24h. Aby nezačal vytvárať demineralizacie. Pokiaľ dieťa nemá kaz, vôbec nevadí že mlieko pije po čistení zubov
Dcerka ma rok aj 3 mesiace, po večernom mliecku neumyvam, pretoze by ju to zobudilo. Umyvam predtym, s mlieckom zaspi a ma ho z flasky z cumlom. Zubky krasne biele. Som sama zvedava na odpovede.
@katka3212
Ja som dávala synovi do 4 rokov asi 350 ml umelého Babylove mlieka, na zaspanie do postele. Ono samo o sebe je sladké. Mliečne zuby mal v super stave. Ani jeden kaz. Teraz má 11 a zuby perfektné, zubár ho pochválil...
Dcéra to isté. Teraz má 7 a mliečne má pokazené. Neviem či preto. Je to asi individuálne.
Áno, umývam. My sme si urobili taky zvyk, že mlieko si vypije v obývačke za ten čas co ho kremikujem, obliekam atd.. Potom umyjeme zuby a ide spať.
Môjmu zubárka odporučila gc tooth pastu aspoň pol hodiny pred mliekom večerným. Nakoľko sa mu zúbky začali deminarilizovať.
Ano, umyvam. Ale mlieko pije v obyvacke, az potom ide do postele.
Ak sa "nedá umyt" dala by som napiť aspoň trochu čistej vody nech sa mu ústa preplachnu
Áno, umývam.
Dá si sprchu/vaňu, tak mlieko, umyť zuby, tak ešte na nočník a spať.
(Niekde medzitým je knižka).
Má 2 roky a takto fungujeme odjakživa. Akurát keď bol menší a sa zobudil uprostred noci na mlieko, tak som neumývala. Ale to bolo okolo 3-5 ráno.
Neumyvala som ale od 1,5r som mu uz nedavala vecerne mlieko ak sa naveceral