Umývate zuby aj po poslednom mlieku pred spaním?

katka3212
27. dec 2024

Ahojte, malemu sa snažím umývať zuby rano a vecer - je to strašný boj, nikdy mu ich neumyjem 100%. Zatne zuby a nepustí.
Ale nie toto som chcela … vecer mu ich umyjem po poslednom jedle, potom este pred spaním vypije 300ml UM - to už leží v posteli a pomaly zaspáva a vtedy už neumyvam. Až rano po raňajkách …
Ak by som mu chcela umyť aj po tom večernom mlieku, tak ho len rozčúlim a bude plakat a zaspi neskôr, ak vôbec zaspi.
Umývate vašim zuby po mlieku na spanie ?

hederamonstera
27. dec 2024

Neumyvala som ale od 1,5r som mu uz nedavala vecerne mlieko ak sa naveceral

klip0
27. dec 2024

Neumyvala a neumyvam. Zubný povlak je dôležité úplne odstrániť aspoň raz za 24h. Aby nezačal vytvárať demineralizacie. Pokiaľ dieťa nemá kaz, vôbec nevadí že mlieko pije po čistení zubov

zaphyra
27. dec 2024

Dcerka ma rok aj 3 mesiace, po večernom mliecku neumyvam, pretoze by ju to zobudilo. Umyvam predtym, s mlieckom zaspi a ma ho z flasky z cumlom. Zubky krasne biele. Som sama zvedava na odpovede.

truskawka
27. dec 2024

@katka3212
Ja som dávala synovi do 4 rokov asi 350 ml umelého Babylove mlieka, na zaspanie do postele. Ono samo o sebe je sladké. Mliečne zuby mal v super stave. Ani jeden kaz. Teraz má 11 a zuby perfektné, zubár ho pochválil...
Dcéra to isté. Teraz má 7 a mliečne má pokazené. Neviem či preto. Je to asi individuálne.

truskawka
27. dec 2024

@truskawka ...teda po mlieku som neumývala...

lucia13022023
27. dec 2024

Áno, umývam. My sme si urobili taky zvyk, že mlieko si vypije v obývačke za ten čas co ho kremikujem, obliekam atd.. Potom umyjeme zuby a ide spať.

295anicka
27. dec 2024

Môjmu zubárka odporučila gc tooth pastu aspoň pol hodiny pred mliekom večerným. Nakoľko sa mu zúbky začali deminarilizovať.

pandeia
27. dec 2024

Ano, umyvam. Ale mlieko pije v obyvacke, az potom ide do postele.

valikasikulova
27. dec 2024

Ak sa "nedá umyt" dala by som napiť aspoň trochu čistej vody nech sa mu ústa preplachnu

vkatush
28. dec 2024

Áno, umývam.
Dá si sprchu/vaňu, tak mlieko, umyť zuby, tak ešte na nočník a spať.
(Niekde medzitým je knižka).
Má 2 roky a takto fungujeme odjakživa. Akurát keď bol menší a sa zobudil uprostred noci na mlieko, tak som neumývala. Ale to bolo okolo 3-5 ráno.