Umývanie zúbkov malých detí

marfa333
19. jún 2023

Ahojte maminy, mate nejaku radu ako spríjemniť umyvanie zúbkov? Syn ma 1 rok 8 mesiacov a vzdy je to s krikom a nasilu. Pomohla by nam sonická detska kefka? Ze by to syna viac zaujalo aj zvuk aj svetielko a tak. Ake máte skúsenosti? Popripade viete odporučiť nejaku sonickú detskú kefku? Je ich hrozne vela .
Dakujem ❤️

ailiba
19. jún 2023

@marfa333 u nas to bol tiez problem, ale postupne sa to zmenilo. Normalnu zubnu kefku pouzivame. Urobi Á pusou a umyjem mu zubky ja a potom Í a to si umyva sam, predne. Bavi ho to.
Skus, nech sa nou sam pohra, povrta si v puse... Nech si zvykne na ten pocit. To u nas fungovalo.

petamich
19. jún 2023

treba len vydrzat 🙂 par tyzdnov bolo nasilu a teraz uz drzi a aj sam sa s nou hra, mame tu Jill cosi kefku z DM elektricku svietiacu to ho chvilu bavilo

lamonita
19. jún 2023

Umyvaj si s nim

erinka90
19. jún 2023

@marfa333 ja som ukazovala knizku "preco si musim cistit zuby" je skvela dcerja krasne pochopila, ze sa to musi..aktualne cakam nech "dozreje" mensi syn.

basulaak
19. jún 2023

@marfa333 u nas zatial nepomohlo nic. Syn ma 2r a 2m. Myslim si, ze aj ta sonicka nebude mat sama o sebe magicku moc. Ked je raz dieta tvrdohlave nepohne s nim nik. A ze sme skusali vsetko. Vsetko. Odporucam detsku curaprox, ma huste vlakna. S tou Jack’n Jill sme prisli k zubarovi na prehliadku a hned nam dal curaprox. Ze je riedka a nevycisti poriadne.

vreckovka2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jesenzima
19. jún 2023

@marfa333 decká majú sonicke kefky, pri umývaní spievame pesničky o zuboch a tak 😃 dnes sme napríklad vypluvali zubozruta 🤷

vreckovka2
19. jún 2023

u nás nezabralo nič. Drobec má 2 roky. Tak sme dali mobil. Inak som proti videám v tomto veku, ale už som bola zúfalá. Manžel drží mobil, ja umývam. Horné 4 zuby aj tak nedovolí. Už vie, že musí. Takže drží otvorené ústa a kričí. Ak nechce mobil, tak drží ústa otvorené, kričí a umývam. Dávame veľa páuz, ale umyjeme. Všeho všudy vždy aspoň 20minút...Sonická kefka u nás nezabrala vôbec. Má Bob a Bobek.

snehulak77
19. jún 2023

@vreckovka2 20 minút? Fuha, to ako umyvas? Veď toľko nezaberie vyčistiť zuby ani mne, a to riešim medzizubné kefky, niť atď. 😲😲😲

snehulak77
19. jún 2023

Ja umývam tak, že syn leží a ja som nad ním a cistim.
Rád si umýva zuby, ale len takto, že mu držím nohami ruky, inak ani nechce. Dám pastu curaprox, vyčistiť zadné, predné, keď je nervózny, tak manžel chytí telefón a pustí videá. Ráno si umýva sám, ale to ani nepočítam, to je také zuzlanie kefky...

beata_k
19. jún 2023

@marfa333 Ano mam radu. Vies kedy dieta otvori usta jak vrata? Ked ho steklis. 😉

nika23t
19. jún 2023

Nemyslím, že sonicka kefka pomôže. Naša ma 18 m, a tiež to bol boj. Prvé týždne som jej dávala kefku do vane, keď som vypustila vodu, tak sa hrala esre s kefkou pod tečúcou vodou, a potom som ja doumyvala zúbky. Rev taky, akoby som jej ich trhala 🤦‍♀️ Potom postupne sme ju brávali do kúpeľne a stala pri nás, kým sme si my umýval zuby. No a postupne si sama pýtala kefku a skúšala. Teraz už ôk, ona sa pohra, nechá ma, nech je doumývam. Niekedy ochotne, niekedy nie ale už nerobí cirkus. Chce to trpezlivosť. Veeela trpezlivosti.

vreckovka2
19. jún 2023

@snehulak77 predpokladam, ze sama so sebou spolupracujes :D. Umyvam klasickou ( tou mi nedovoli velmi) aj 1zv. kefkou. Medzizubky. Problem je ten, ze drobec uhyba, vrti sa, zatvara usta, on kym prehltne sliny... Potom presviedcanie na tie posledne 4 stolicky. A tie kym umyjem. Lebo to krik a uhybanie sa po kazdom suchnuti. Do toho pauzy ked potrebuje. A to aj rano aj vecer. Inak odhadujem max. 5 minut, ak by vydrzal aspon ciastocne normalne.

snehulak77
19. jún 2023

@vreckovka2 Si doba 💪💪💪👍👍👍

andreatytler
20. jún 2023

@marfa333 My sme tiez nasilu umyvali, ale asi od 1.5 - 2 rokov ho bavia videa pesniciek a pri nich si necha umyt. Ked odmieta otvorit usta, zastavim pesnicku a poviem ze pustim az ked si necha umyt zuby. 98% to ide hladko a bez kriku. Ale treba dbat na to aby si netlacila prilis silno a bola k nemu ohladuplnna. Napriklad ked zacnes suchat, tak sa im zacnu tvorit sliny a tie potrebuju prehltnut, tak rob caste prestavky a prestan tiez vzdy ked poziada.
Este radia tiez zmenit postoj k umyvaniu zubov. Je umyvanie zubov pre teba sranda alebo nudna nutnost? Musis to zacat robit tak akoby to bola jedna z najvacsich zabavok na svete. Vymysli nejaky pribeh, napriklad umyvate zuby spinavemu drakovi atd.

mtn112233
5. júl 2023

@marfa333 môj má o 2 mesiace 2 roky a umývanie zubov bol vždy horor.. nasilu som ho musela držať a umývať tak plakaval že bol až modrý.. ale odkedy sme kúpili stupienok k umývadlo umývame zuby a ani nemukne.. stojí na stupienku hra sa s vodou umýva si ruky a ja zatiaľ zuby.. takže u nás nech žije stupienok k umývadlu 😀