Umývanie zúbkov 16 mesačnému synovi

babcahabibi
1. máj 2012

ahojte , viete mi poradit ako mam umyvat zubky mojmu 16mes.synovi ked nechce a je z toho suboj ? nechcem mu to zhnusit.... ked sme zacali umyvat prve zubky cca od 8mesiaca pekne drzal , umyvala som kolko chcela . okolo roka sa zatal a ja musim vymyslat neskutocne veci aby som ho zabavila a odputala .je to velmi narocne a aj tak mu tie jeho zubky neviem umyt dobre.niekedy mu ich chcem pretriet plienkou aj to nechce.ani hryzenie jablcka a mrkvy cez den ho nezbavia zltkasteho nanosu. bojim sa aby nemal pokazene zubky.s prvym synom nebol problem , zuby mal ukazkove . no s tymto huncutom si neviem dat rady.dakujem za rady 🙂 barbora

anjelicek26
1. máj 2012

@babcahabibi - maxi cisti, ked saska cisti, robi mu opicky, on sa rehoce, jednou kefkou si cisti sam, pusa otvorena, druhou cistim ja a na koniec chvilu chytim a docistim, zatial spolupracuje celkom pekne heh, kazdopadne sestra je mu velky vzor, skus zapriahnut syna 🙂

luciferkax
1. máj 2012

čistíme zo starším súrodencom, jednú kefku hrýže on, smeje sa na staršieho a a mu zatiall druhou kefkou umývam zuby :D :D :D nenúť ho, lebo sa bude báť :D

lenka311
1. máj 2012

@babcahabibi Keď si umývaš zuby Ty, ukáž sa mu, zober ho so sebou do kúpeľne, vtedy si moja drnda začala pýtať že chce tiež... Tak sme umývali spolu, potom nechcela, tak som jej vysvetlila, že v zúbkoch bude mať červíčky a musia sa umývať 😉 😉 😉 a tak drží každý večer a poctivo mi otvára pusinku alebo keď predné tak jej poviem nech zavrčí ako tiger, aj to ju baví... Skúste to hrou, umyte zúbky aj mackovi /odporúčam bez pasty a staršou kefkou 😀 /

lujza123
1. máj 2012

@babcahabibi u nas striedavo doteraz a to ma dva a pol..niekedy pekne ceri zuby ako krokodil a inokedy vresti ako o dusu..necham ju sama a potom docistim...ale vravim to tento mesiac parada a dalsi znova boj ..obcas pomaha spievanie,zvuky, basnicky, pozeranie pritom do zrkadla ale uz bola par krat pouzita hrozba ze zubny kaz uz ide hore vytahom..a ine
tak ma napadlo nemozu mu ist stolicky ?? on to moze mat citlive cele dasna aj dlhsiu dobu kym mu vidu..aspon moja to vacsinou tak ma

babcahabibi
autor
1. máj 2012

@luciferkax no ved toto. uz som skusala ze akoze on mi bude umyvat a ja zatial jemu. no to trvalo len par sekund :(

babcahabibi
autor
1. máj 2012

@lenka311 aj to som skusala.v kupelni je so mnou skoro stale , tak vidi co tam robim.aj tak je tvrdohlavy 😕 a starsi syn ma uz 18nast ,rano ked si ideme umyvat zubky je v skole a vecer zas nie je doma :(

babcahabibi
autor
1. máj 2012

@lujza123 no to je dobry napad pred zrkadlom mi to nenapadlo.a mas pravdu idu mu aj stolicky aj ocne , slini cely den v kuse a dasienka ma opuchnute.ale tolko mesiacov v kuse ?? ved kym mu vyjdu vsetky zubky bude mat aj kazy.uz sa mi o tom aj snivalo 😅

babcahabibi
autor
1. máj 2012

@anjelicek26 skusali sme vselijake hovadinky . no pomohlo to len na zopar sekund.starsi sym na uz 18nast a rano ked si ideme zubky umyt je uz v skole a vecer zas nie je doma.a jasne ze mu davam aj nech si sam umyje , ale to kefku len hryzie na stolickach.takze predne su nedotknute....

lenka311
1. máj 2012

@babcahabibi Nebude mať kazy, neboj sa, ja keď malej umývam zuby mama sa mi rehoce že oni také kraviny s nami fakt nerobili... Myslím že sme si so sestrami začali umývať zúbky až v škôlke pokiaľ si dobre pamätám.. sme tri a máme zúbky v poriadku. Tým Ti nechcem povedať aby si to vzdávala, len skúšaj to formou hry, pozri na youtoube nejakú rozprávku s témou zúbky.. Možno tam niečo, je.. nejako ho motivuj - možno mu išla stolička, keď si mu ich umývala a ho to bolelo, tak si to zapamätal a preto nechce.. toto obdobie prejde, možno už do týždňa... 😉

babcahabibi
autor
1. máj 2012

tak to si ma potesila . ak vam zubky umyvali az v skolkarskom veku a mate ich v pohode ( alebo ste mali v poho aj tie mliecne ) nebudem sa teda stresovat 😀 skusim najst aj taku rozpravku mohlo by to zabrat . vobec mi to nenapadlo s tymi rozpravkami a to mam fantaziu celkom dobru 😀 dakujem

evka4
1. máj 2012

@babcahabibi ja by som sa bala neumyvat. mojej dcerke sa dlho nepacilo umyvanie zubkov, ale ja som neustupila (samozrejme okrem obdobi, ked jej isli nove zubky a predpokladala som, ze ju mozu boliet dasna, tak vtedy som to neriesila). inak som umyvala pravidelne rano a vecer, ona casom pochopila, ze ked bude spolupracovat, tak to bude nielen rychlejsie, ale aj jednoduchsie pre obe strany. a hlavne si podla mna uvedomila, ze ju to aj tak neminie. casom zacala spolupracovat (ale trvalo to fakt dost dlho, bez placu umyvame mozno dva mesiace). teraz uz sama ide s radostou do kupelne, ked je cas na umyvanie zubkov a uz vobec neprotestuje.
ja som sa tiez bala, ze ked jej budem umyvat 'nasilu', tak jej vytvorim nejaky blok, ale strach z toho, ze sa jej zuby kvoli nedostatocnej hygiene mozu pokazit, bol v mojom pripade silnejsi.

lujza123
1. máj 2012

@babcahabibi no vidis to kludne moze byt zubami , vravim u nas striedavo od 12 mesiacov az doteraz....a niekedy aj dva mesiace v kuse robila brejky ...to som jej umyvala tak raz za dva tri dni ked bolo najhorsie inac ked sa da tak rano vecer
skus daku super mekku kefku ako curraprox a naozaj miniminitrosiicku mikroskopicky zubnej pasty alebo len akoze a ukazat obrazok na paste

babcahabibi
autor
1. máj 2012

aj ja si myslim ze nemam ustupit.ale jedna sa mi hlavne o predne zubky,stolicky si necha ako tak umyt...ale aj tak ti dakujem 🙂

babcahabibi
autor
1. máj 2012

presne taku kefku mame a pastu som tiez kupila detsku elmex nech ma nejaku chut v papulke.no to len cicka , doslova...

rebroza
1. máj 2012

ahoj, my sme nasemu syncekovi pustili diel o zubkoch zo serialu Bol raz jeden zivot. Ako zubne kazy cakaju na cukor a potom vrtaju a doluju.... A ked maly nechce dat umyt zuby, len mu povieme, fajn, ale uz zubne kazy zacinaju vrtat. treba ich rychlo vybit s pastou a kefkou. a zatial sa nestalo, zeby neprisiel sam, ze teda ideme tie zubky umyt. Vacsinou mu ich umyvame my a obcas potom chce este on tie "kazy vybit". A obcas mu manzel komentuje, ze tu jedneho vidi s vrtackou a bum je po nom.
Takze je to v pohode, len chut na sladke, lizatka a podobne vecicky mu to vobec neovlyvnilo 🙂