Trvalý zub za mliečnym

fiora94
21. máj 2022

Ahojte, mal niekto podobnú skúsenosť, že trvalý zub vykukol za mliecnym? Dnes sme vytrhli mliečny, ale zub trvaly bol bohužiaľ rýchlejší. Napravi sa to časom, či treba navštíviť zubara? Dá sa s tým vôbec voľačo robiť alebo už len strojček keď budú všetky zuby vonku? :/

zonjushe
21. máj 2022

Nerobit nic,trvaly sa vyrovna ani sa nenazdate..nas syn mal tiez takto zub za mliecnym,nevedela som si predstavit ako sa toto moze samo zrovnat,bolo to dost mimo..a ono naozaj,do mesiaca uz bol na mieste..

marci77
21. máj 2022

aj syn mal tak dolne jednotky
tiez sme boli hned trhat mliecne, ako sme to zistili
a teraz ich ma uz uplne rovne

mariet24
21. máj 2022

@fiora94 pekne sa posunie sa svoje miesto, syn tak mal obe horné jednotky, mliečne nie a nie vypadnúť, trvalé už trčali tak zubárka vytiahla mliecne a pekne sa posunuli, ma ich rovne

evuska135
21. máj 2022

@fiora94 mne takto rastlo viac zubov, ale ja som nakonirc musela nosit strojceky. Ale mala som predispoziciu na zly chrup

katkasmacka
21. máj 2022

Ahoj,ano u nas oba tie spodne rastli trvale za mliecnymi. Jeden sme nechali vyrthnut zubarke,druhy sme nechali kym "sam vypadne". Oba trvale sa pekne posunuli dopredu.

mimka11111
21. máj 2022

@fiora94 syncek mal tiez dolne jednotky tak isto, a trvale obidva rastli v druhom rade...mliecne vypadli a trvale sa krasne posunuli na svoje miesto

fiora94
autor
21. máj 2022

Ďakujem, tak ste ma ukludnili. Mliečny už vypadol dnes, tak dúfam že sa ten trvalý posunie dopredu 🙂 ešte priložím foto

majamat
21. máj 2022

aj moja dcera to tak mala asi na 3-4 zuboch a vyrovnali sa.
u nas bolo najhorsie, ze z 20 zubkov vypadli tusim len 2 prirodzene, zibarka ais 3 trhala a zvysok sme trhali my. teda vacsinou ja. pri tom samozrejme bolo kopec revu a kriku a polhodinove odhodlavanie sa dcery. ona uz aj sama prisla, ze potrebuje uz zub vyrhnut, ked bol uz an krajicku. nastastie to uz mame za sebou. posledny pred par mesiacmi.

fiora94
autor
21. máj 2022

@majamat koľko má rokov že vypadol posledný zub?

optimistka
21. máj 2022

Syn ma 11 rokov a este zostali stsle 2 mliecne.

majamat
21. máj 2022

@fiora94 mala 11r

fiora94
autor
21. máj 2022

Fuuu tak to dobre dlho vypadávajú.

adusa122
8. júl 2024

@mariet24 a davaju nieco na znecitlivenie dasna ked im tie mliecne trhaju?

candii
8. júl 2024

Jasné že sa vyrovná a posunie na svoje miesto

mariet24
8. júl 2024

@adusa122 môjmu synovi keď trhali vykyvane jednotky tak nestihol ani zareagovať, nedali mu nič. Keď mu trhali pokazenú boľavu štvorku tak mu normálne pichli injekciu

majamat
8. júl 2024

@adusa122 mliecne rozkyvane zuby drzia len na hrane, uz tam nie je koren, je vstrebany, cize to su zubky, ktore sa trhaju lahko. ja som dcere vytrhla vacsinu, ved aj ked same vypadavaju, tak idu lahko, lebo uz nedrzia vovnutri.