baby moja dcera ide mat v auguste 6 rokov a ma pekne mliecne zuby, ale dnes som jej zbadala, ye za nimi jej vyrastli uz dva nove trvale tie spodne dvojky, ale tie mliecne pred nimi sa jej ani len nekyvaju, neviem co mam robit , ci ist k zubarovi a dat ich vytrhnut, dcera je ale total histericka, neviem ako ju tam dostanem, alebo len pockat kym sa sami vypadnu, ale neviem, ci v tom pripade budu dobre rast.prosim poradte ak s tym mate nejake skusenosti
jasneže treba ist k zubarovi a ten sa pravdepodobne rozhodne mliecne zuby vytrhnuť,takto sa jej tie ,,nove,,iba vykryvuju...
tento problem mala sestra so synom... cakali, ze mu zuby vypadnu a teraz mu nove zle rastu a zubarka im o tom aj povedala svoje ze kde boli doteraz.... treba s tym ist kym je cas 😉 za pokus nic nedas
urcite hned nechat vytrhnut, tie trvale sa potom posunu na svoje miesto dopredu - chvilu to ale trva..
tiez suhlasim s ostatnymi babami tu, moj stary ma doteraz dole zuby v dvoch radoch ako zralok, lebo tam mal dlho mliecne a tie trvale mu narastli kade-tade, kde bolo volne miesto 😉 😉 Jasne ze dcera bude protestovat, ale podla mna povedz jej ze sa idete iba uja zubara opytat, co si on o tom mysli a potom sa este bude moct rozhodnut. Ujo zubar jej zarucene ukaze ako by to "mohlo dopadnut" keby ich nechala tak a kedze je to isto baba ako kazda ina, pre krasu to hadam urobi... Drzim vsetky palce aj prsty. Inac zubarov fakt neznasam ani ja...
no baby, to ste ma nepotesili, inac tie mliecne zuby sa ani trochu nekyvaju, to bude horor u zubara, ja uz teraz mam z toho des, ale na niektorych forach som citala, ze zubar nechcel trhat, ale to je asi individualne, budeme musiet fakt zajst za zubarom
@petrark bude to musiet riesit zubar, ked narastu trvale pred alebo za mliecnymi zubami, nezrezorbuje sa
koren mliecneho zubu, cize tam ostava a je dost dlhy...a ked sa zubky nekyvu, je zbytocne cakat...treba ist.
dceru ukludni tym, ze lekar jej tam da chladivy gelik a vcielku (urcite to treba robit s anesteziou) ...a bud s nou..inak neviem poradit
My mame to iste so synom. Za spodnymi zubkami jednotkami mu vysli trvale. Teda este iba vykukaju 😉
Zlakla som sa, ale nas zubar povedal, ze je to velmi caste a neodporuca to trhat, lebo dieta ma potom naveky stres zo zubara. Vraj tie trvale zuby postupne vytlacia tie mliecne. Hovoril nieco take, ze trvale zuby su ovela vacsie ako mliecne, tak je vlastne logicke, ze sa netlacia presne na tom mieste....
Tak to zatial nechavam tak a malemu som nakazala hlodat mrkvu a korku z chlebika, aby si tie mliecne trosku vykyval 😉 Ale ak sa mu nezacnu v dohladnej dobe kyvat, predsa len toho zubara navstivime....
@makimakimaki No unás to skočilo vytrhávaním mnohých zúbkov, lebo naozaj nechceli vypadnúť.Čakalo sa pokiaľ sa dalo, ale následne to skončilo u zubárky postupným vytrhaním. Našťastie tie mliečne zúbky šli ľahko von. Síce bola kopa krvi, ale zvládli sme. Ozaj to inak nešlo.
u nás sme to riešili tiež, zubár musel vytrhnúť, teraz sa trápime a snažíme sa jazykom ten krivý zúbok vzadu vytlačiť dopredu, je to trošku lepšie, ale neviem, či to úplne bude OK
No, nam sa nastastie uz zacali tie mliecniaky kyvat, tak dufam ze terapia hlodania mrkvicky zaberie a vykyvu sa celkom 😒 Inak to bude nehorazny rev ....
aj moja dcera mala to iste. isli sme k zubarovi s tym, ze sa jej na to iba pozrie. On si nenapadne vzal klieste a velmi sikovne zub vytiahol - dcera ani nestihla zakricat 🙂. Tiez sa nekyval. Proste musi hned von, aby neskôr neboli zuby krive...
aj mojej dcere rastli za prednymi mliecnymi trvale, dokonca jej tie trvale vytlacali mliecne do strany, nic sme s tym nerobili, miecne nakoniec vypadli a trvale prisli pekne dopredu, nema ich ani krive
@petrark ako sa to ďalej so zúbkami vyvíjalo? syn skoro 7 r. má to isté,za dolnými mliečnymi mu narástli trvalé,len ja som to ani nezbadala,až neskoro,tie mliečne mu vypadli / s mojoupomocou/,ale už zopár mes. sa mu žiadne dalšie zubky nekývajú ani zatiaľ nevidno,že by za nimi rástli trvalé, ideme k zubárke na preventívku v piatok,ale nechcela by som mu dávať trhať tie mliečne,kým sa nekývu,napadlo mi,či sa nerobí rtg /že ako sú tam tie trvalé zuby nachystané vyjsť/....
Mojmu synovi tak rastli tiez spodne predne mal mliecne a za tym uz nove sli sme zubarovi a povedal ze netreba stresovat mliecne vypadnu sa zacnu hybat kazdu chvilku a nove sa posunu do predu aj tak bolo 🙂
no mne ich vytrhli na silu, 3 ludia ma drzali, tu brutalistku som aj dokopala... ked som mala 6 rokov.. a pamatam si to do dnes... zuby mam dole totalne krive aj tak.. takze nestresujte deti vobec
@brutailka Aj moja mala tento problém, dolné jednotky, vôbec sa jej nehýbali, ale za nimi začali rásť nové, malej som jednoducho povedala, čo sa deje, že pani zubárka chytí kliešte, urobí pohyb dolava a doprava a dopredu a zúbok vytiahne, lebo ten nový dospelácky nemá kde rásť. Spýtala sa či to bude bolieť, tak som jej neklamala - neviem, niekoho to bolí a iného nie, ale že príjemné to nie je, bude jej tiecť krv a nové zúbky budú mať kde rásť. A zvládla to, absolútne spolupracovala, ani nemukla, len potom keď zbadala krvičku. Ono jej tie nové zúbky dosť prekážali za tými mliečnymi, tak sme to vlastne aj zistili, že sa sťažovala, že ju tam niečo škriabe 🙂
Ja som chcela, aby jej to vytrhli, ovela väčší problém je potom dieťa donútiť nosiť strojček. A teda moja je riadna hysterka čo sa týka lekárov, ale osvedčilo sa mi, jej hovoriť pravdu a pripraviť ju na to. Prajeme veľa šťastia 😉
Nechcem byt zbytocne mudra, ale nezhodujem sa s nazorom ze nechavat zuby az kym nevypadnu. urcite existuje zubar s dobrym pristupom k malym detom a zubky sa daju vytiahnut aj bez stresu,. tiez podla mna spravi vela pristup rodica a spravne vysvetlenie problemu dietatu. krive zuby neposobia ani pritazlivo, mozu byt zdrojom komplexov, vysmechu a aj vacsej kazivosti. ALE treba brat do uvahy aj druhu stranu...len male percento populacie ma prirozdene uplne rovny chrup, cize mozno sa aj tak nevyhnete strojceku ked budete chciet mat holywoodsky usmev. treba zvazit a vcas riesit 🙂
dakujem za info a zubky vypadli ked už ste mali aj nove? po akom čase? dosť ma to trapi
@brutailka Netreba to trhat 😎 nas maly mal uz vyrastene trvale komplet za mliecnymi a tie mliecne sa mu ani nekyvali. Na radu zubara sme to nechali tak, po case (cele-odkedy sme zistili ze mu tie trvale vysli az kym mu mliecne nevypadli- to trvalo par mesiacov) sa zubky zacali kyvat, vypadli a trvale sa posunuli pekne do predu. Zo dna na den sa mu pekne posuvali a teraz ich ma krasne, ani trosku krive.
@makimakimaki jeeej, tak ste ma potešili, dakujem 🙂
synovcovi sa stalo to iste, rasli mu pod mlicnymi uz trvale a skoncilo to ze dostal silny zapal, vsetko mu hnisalo a az od bolesti odpadol priamo u zubara na pohotovosti. skoncilo to operaciou . co ho brala rychla.
moj manzel, ked bol maly mal ten isty problem s vrchnymi prednymi jednotkami, doktor nechcel vytiahnut a ma ich krive, take dopredu vysunute
ja som mala tiež totálne hysterickú dcéru a tento istý problém. tak sme čakali, kým zuby nevypadli a od cca 10 rokov kvôli tomu nosila strojček asi dva roky. napravilo sa to. ale mohli sme byť bez toho, keby chcela ísť k zubárovi.