Mate skusenosti s vytrhnutym zadneho mliecneho zuba a malych deti? Zachranit sa uz neda,trhali mu nerv a je velka diera,takze len vytrhnut...rady po vytrhnuti ?
no u nas je to 5ka...a na pohotovosti mi povedal,ze to mame nechat tak,ze presne ako ty spominas,ze to vytlaci druhy zub a vypadne..no a teraz mi uz druha zubarka hovori,ze treba vybrat,ze moze dostat zapal kosti a moze to mat neake nasledky s dalsim zubom...takze neviem co robit potom...
Mne zubárka vytrhla 5 ročnej asi 5? Alebo 4? Neviem presne. Celý chrup sa mi posunul na jednu stranu. Nový nemal miesto a musel von plus strojček keďže som mala tým pádom zlý zakus. Ak nemusíte netrhajte.
Riesime aj my teraz. 4rocny na kaz v 5 zboku, medzi 4 a 5, ale aj velky vacok uz pri 5. Volali sme zubarke, ze treba otvorit a vycistit. Uz teraz mi je zle, lebo naposledy ked mu vrtala, tak jej zlomil vrtak. 😭
Náš zubár to takto nechal s tým, že ak by zúbok (teda ten zvyšok-radix) bolel treba prísť a bude sa to riešiť. Našu to viac nebolelo, mala to tak dosť dlho. Teraz má 10 a už dlhšie má trvalé štvorky vyrastené.
... ten zub sa dá ošetriť a urobiť korunka, deťom sa ale nedávajú biele také klasické ako dospelému.
Zub bude uzavretý a bude na mieste kde byť má.
Synovi tiež trhali mliečny zub stoličku, mal vtedy 4 roky. Potom keď mal 5 rokov na druhej strane. Tiež sa ho snažila zubárka zachrániť ale bolel stále. Nakoniec vytrhli. Trvalé zuby sme dali zapecatit.A teraz má 12 rokov a zuby má krásne. Ak ho bolí nenechaj ho zbytočne trápiť.
Vyberali mu 5tku, nesla zachranit, vsimol si to az doma cize dokonaly zubar, len sa maly divil preco sa tak zle lize zmrzka , odporucam dobreho zubara aby dieta nemalo cely zivot traumu
Mojej dcérke, keď zúbok odumrel (4ka dole), nechali ho otvorený a mala ho tam až kým jej ho nevytlačil trvalý zub. Proste aby držal miesto. Jasne, že sa časom trošku olámal, ale miesto udržal.