Trhanie mliečnych zubov 5 ročnému v celkovej anestézii

miruska15
8. aug 2014

Ahojte maminy.Prosim hrozi nam trhanie zubkov v celkovej anestezii koli hroznej kazivosti.mame dobre len4zubky inak vsetky musia prec.Mam vsak s toho obavy ako to bude prebiehat.Mate s tym niektore skusenosti?Ako to deticky zvladli? A ake boli po zakroku? dakujem

janickacrazy
8. aug 2014

@miruska15 Syn mojej šgvagrinej na tom bol zvladal to celkom v pohode ona bola z toho viac na nervy ako on. 😉 On to mal z liekov ktore musi brat a u vas je to z coho teda ak sa smiem opytat? Neboj sa zvladne to po zakroku bol trochu ocapeny trochu poplakal ale nebolo to nijak hrozne.

demeterka
8. aug 2014

@miruska15 Fiiiha to a z tak? o tom som este nepocula ☹ to mate nejake geneticke? je mi luto ze nepradim, len ma zaujalo ze taky drasticky zakrok je potrebne robit tak malému dietatku.

miruska15
autor
8. aug 2014

@demeterka ano az tak.Ale mame aj iny problem ktory moze s tym suvysiet.Vypadali mu vlasky v kolesach. Chodime po vyš. všetko ma zatial dobre len tie zuby.

miruska15
autor
8. aug 2014

@janickacrazy ahoj.Ano a ako zvladal po tom boles dasien. a papanie atd. som s toho na nervy

janickacrazy
8. aug 2014

@miruska15 Dostaval nejake lieky proti bolesti a prve dni velmi nepapal odmietal ale potom zacal take riedke kašovite veci a potom neskor uz normalne hlavne aby si mu nedavala mlieko a mliecne vyrobky tie prve dni aby mu to nekvasilo ale mali by ti to povedat v nemocnici hadam. Drzte sa.

lakaposhka
8. aug 2014

tieto vykony nie su idealnym riesenim ,ale niekedy sa inak neda. hlavne ako v tomto pripade,kde je 16 z 20 zubov kazivych. deti to zvladaju zvacsa dobre akurat po prebudeni su trochu dezorientovane a mrzute. o pooperacnej starostlivosti vas urcite bude informovat osetrujuci lekar. moja rada do buducnosti je navstivit dentalnu hygienu a cistit tak ako vam to tam ukazu, 2x denne, znizit prijem sladkeho a hlavne ziadne mlieko ani caj po vecernom umyti zubov. vhodna je iba cista voda. genetika je zapletena do kazivosti zubov skoro nulovo...........