dobry den chcela by som sa spytat ci nema niekto skusenosti s takou situaciou ,moja dcerka ma 12 rokov a krasne zuby ale mame jeden problem jeden ocny zub jej vysiel hore nad ostatnymi a nema miesto je vlastne nad zubami boli sme stym na na vysetrenie no povedali mi ze jej musia vytrhnut 4 zdrave zuby z kazdej strany jeden a potom strojcek no mne sa zda dost nezmyselne dat vytiahnut 4 zdrave zuby ,tak ak niekto ma nejake skusenosti budem rada dakujem
@sulong ahoj mojej dcerke tak vytrhly štvorky zuby mala ich zdravé, bola som u dvoch zubároch na potvrdenie či je to akútne, a teraz nosí strojček, krásne sa jej posúvajú zúbky
@sulong moja skusenost - ma malu sanku, kedze uz ma dost rokov, neda sa jej "nocnym" nasuvacim strojcekom rozsirit sanka (teraz to absolvuju moje deti) vtedy sa prikracuje uz k fixnemu strojceku a kedze je mala sanka tak je treba vytrhnut 4 zuby (2x hore 2x dole) aby sa zuby rovnomerne upravili - robili to aj mne v tusim 18tich a veeeelmi mi to pomohlo. trha sa na 2x prava lava strana, neodporucam naraz, lebo to boli a par dni sa zle je, ale ak to chce zvladnut tak drzim palce. ja som mala prekryte zuby navzajom a upravili sa mi krasne. ale po cca 5 rokov som sa na to vybodla a zasa sa mi posuvaju, ale uz to nie je take okate ako v mladosti. takze odporucam. vedia co robia
@sulong ahoj to som mala ja ked som mala okolo 13 rokov.Dva zuby narastli nad ostatnymi,tak tiez museli vytrhnut zdrave zuby aby sa uvolnilo miesto tymto,a potom treba na opreciu mensiu,to sa hore dasno otvori a na tie zuby vo vnutry daju drotiky a potom ich ten strojcek bude postupne tahat dole.
aj mne vytrhli 4 zdrave stvorky ked som mala asi 10 rokov...a nasledne strojcek...som rada, ze to tak riesili, inak by som nemala v ustach priestor na vsetky zuby
My máme podobný problém a čaká nás asi také isté riešenie. O pár dní nás čaká konečná konzultácia. tak dám vedieť, ale bohužiaľ tiež asi budú musieť zdravé zúbky von. Stzrašia má malú čelusť a tak 3jky nemajú miesto. Aj to vyzeralo fajn, ale teraz jedna začala úplne vytláčať dvojku. ☹
@sulong, budem hovoriť len za seba - bola som v rovnakej situácii vo veku Tvojej dcérky a moja mama mi vytrhnúť nedala, zdalo sa jej 4zuby veľa. vyrovnali mi ich aj tak, ale časom sa dosť skrivili - čo bol však najväčší problém, keďže nebolo dosť miesta, posunula mi ortodontička zuby dosť dozadu a keď mi išli 8čky, skoro som umrela od bolesti...a vtedy aj došlo k skriveniu. takže za mňa, ľutujem, že mi mama zuby nedala vyrhnúť...ak máš pochybnosti, konzultuj s lekárkou, určite mala už podobný prípad a majú sadrové odtlačky, ktoré sa berú pred a po ukončení liečby, takže ti môže ukázať, ako by to malo približne vyzerať po ukončení liečby...(aj keď samozrejme každý prípad je individuálny)