Treba dať analgetiká?

swojska
19. júl 2013

maly ma 6m a dnes sa sprava velice neobvykle.idu mu zubky. ale to uz dlhsie.
len dnes place takmer cely den, nic ho nebavi, ked ho necham chvilu sameho na zemi spusti strasny plac,v podstate som sa dnes od neho neodlepila.
je velmi podrazdeny a aj ked a snim hram chvilu je ok, potom zasa vybuch placu...casto ho prikladam, dudlik ho trochu ukludni..strasne slinta a cely sa furt trepe od jedu.teplotu nema, ale dasienka podrazdene, dala som aj gelik a masirovala,,to sa tiez rozplakal,

tak neviem ci mu mam dat daky paralen aj ked je bez teploty, este som mu nikdy nic take nedala..nie som moc zastanca, ale vidim je hotovy uplne a ja uz z nervami tak isto

zuzanocka
19. júl 2013

Mamicky na MK budu vediet iste lepsie, nez detska lekarka....

katie555
19. júl 2013

@swojska ja som vzdy dala...preco ho mas trapit? existuje neurofen pre deti a podobne...teba ked boli hlava , zuby atd tiez si das nieco proti bolesti...a tiez mozes nejaky gelik, tie gelove hryzatka su tiez dobra pomoc
ja som sa na to pytala lekarky len tak medzirecou a povedala ze pokial sa jedna ze raz za den tak v pohode nieco proti bolesti

swojska
autor
19. júl 2013

@zuzanocka to znie ironicky 🙂 ci zle chapem?

katie555
19. júl 2013

@zuzanocka ako sorry ale ist s podozrenim ze dietatu idu zubky k detskej lekarke mi pripada trosku prehnane ...nemyslis?

swojska
autor
19. júl 2013

@katie555 nechcem ho trapit, chcela som pocut iba radu ci ma niekto skusenost a ci to je stav na tabletku?predsa len ak ide o brufeny, tak to asi nic moc na pecen babatka

katie555
19. júl 2013

@swojska ja som davala paralenovy - panadol pre dieta..Vzdy som najskor skusila gel a hryzatka a ked nic nezaberalo tak som dala sirup...Prve 2 zuby jej sli hadam 4 mesiace a to bola hruza...A teraz jej vysli horne ani sme nevedeli ako ...

swojska
autor
19. júl 2013

nechapem preco prispievaju ludia co sa chcu iba hadat...alebo si daco dokazovat,mozno to pre niekoho je banalita,ale mne pomoze kazda dobra rada..a kedze je zasa piatok, doktorka mi moc nepomoze,,a na kramare sa asi nebudem stresovat, to je logicke

swojska
autor
19. júl 2013

@katie555 jeho tie hryzatka vobec nefascinuju.gel nepomohol ☹

lubinkas
19. júl 2013

@swojska skus mu dat homeopaticky cipok Viburcol. Ja ked vidim, ze je mala uplne nervna zo zubkov, pripadne aj ked na nu idu sopliky, alebo je nevrla, tak jej dam bud jeden denne, a zvykne nam pomoct. A ak nepomoze, mne detska lekarka povedala, ze ked vidim, ze je odpalena zo zubkov a aj ked nema teplotu, kludne jej mozem dat raz za den detsky nurofenovy cipok (od bolesti). Ale najskor by som urcite skusila ten Viburcol.

simonkazga
19. júl 2013

@swojska u nás to isté, až na to, že už to trvá mesiac a zúbky furt nikde. Tak ako píše @katie555 keď už nič nezaberá, dám jej 5ml panadol baby sirupu. Na obale sa vyslovene píše, že "Tlmí bolesti sprevádzajúce prerezávanie zúbkov a bolesti zubov."

andiekens
19. júl 2013

My sme dali paralenovy cipok, ked bolo najhorsie a tu ulavu si nevies predstavit..🙂

katie555
19. júl 2013

@swojska podla mna kludne mozes dat panadol..tusim ak je pod 6mesiacov tak je to 2.5ml nie som si ista...
doktorka ti moc s tym nepomoze , ako vyslovene kym nemate horucky nad 39 viac dni je to zbytocne zabity cas sa trepat na kramare ako ty pises...
inak mne este radili masaz z prstom namocenym v ladovej vode, na niekoho mozno zabera ale u nas nie 😖

tatko_bebe
19. júl 2013

ja neviem zenske malemu rastu zuby ako zralokovi ale okrem lokalne posobiacemu gelu som mu nic /sme mu nic ine nedavali. Paralan, ibuprofen ok ale na co? chapem ze chcete pomoct ale napadlo Vas co budete robit ak medzitym ako mu date paralen kvoli zubom mu skoci teplota nad 39st z ineho dovodu a Vy mu nebudete moct dat ziadne ine antipyretikum najblizsich 6hod? alebo Vam to je jedno a date mu aj tak sak to ta detska pecen nejak zvladne... 😒

hradnapani
19. júl 2013

@swojska ked ste uz v takomto stave, tak mu daj. Ved mu to predsa nepodavas kazdy den... alebo skus ten Viburcol a ked nazaberie, tak az potom klasicke analgetika.

zuzanocka
19. júl 2013

@swojska prepac za ironiu.. ale pises, ze maly je tak od rana.. mohla si uz (minimalne telefonicky) konzultovat s lekarkou a nie experimentovat s kadejakymi "zarucenymi radami" z kona..
V kazdom pripade, zelam drobcovi skoru ulavu od bolesti.. 🙂

althejka
26. júl 2013

Tie zubky vedia potrapit strasne,kludne dam malemu Panadol sirup,ked vidim,ze ho to boli . 🙂 ulavi sa mu, aj mne .

@tatko_bebe no,ked mu dam analgetikum,ktore posobi aj ako antipyretikum, tak asi tu teplotu nedostane.

monyccka
26. júl 2013

@swojska davat lieky lebo je dietko nervne sa mi zda teda dost mimo. Co ak ma bolesti usi? Hrdla? Zaludka? Vetry? Ak to neprejde tak zajtra na pohotovost. A ak ho upokoji nosenie,tak sup do nosica, satky alebo na ruky, kaslat na domacnost, objednat si na obed pizzu a nosit a nosit. A ak sa to nezlepsi, v pondelok k obvodnej.

koniarova
26. júl 2013

@althejka Trošku by som si dovolila oponovať. Ak mu niečo ozaj je a má mať teplotu, tak ju po pár hodinách od podania antipyretika aj tak dostane.

tatko_bebe
26. júl 2013

@althejka hej? ked myslis nebudem sa s Tebou hadat, aj Ty si davas preventivne Paralen? 😀 aby si nedostala teplotu?

althejka
27. júl 2013

@tatko_bebe ja som myslela,ze sa bavime o zuboch 😀 o bolesti zubov konkretne. mojmu synovi idu 4 naraz a ano, ma bolesti,ma zdurene a cervene dasna a ano ,dam panadol . cim pokryjem horucku,ktoru by k predoslym priznakom mohol dostat a aj dostal. toto nie je vec imunity,toto bola otazka konkretneho stavu. ja som odpovedala na to,co pisala maminka,ako popisala stav., ja za to nemozem,ze panadol ma ucinky aj na bolesti,aj na horucku. 😀 takztiez jej nepisem :" DAJ, rychlo daj. " tak nejako by som to vysvetlila.

dejnas
27. júl 2013

pri zúbkoch a mrzutosti som deckám dala maximálne tak čípky VIBURCOL a na ďasienka gél... samozrejeme za predpokladu, že deti nehorúčkovali

tatko_bebe
27. júl 2013

@althejka ja nehovorim ze je to nejaky problem ale moze nastat problem ked spolu s tymi zubkami pride nejaka viroza 😉

althejka
28. júl 2013

@tatko_bebe urcite. mam pocit,ze nech uz napisem cokolvek, je to uz jedno. som hrozna, dala som decku liek a este som ho aj dala zaockovat

lenadka
28. júl 2013

Ahoj, neviem aký máš gélik na zúbky, ale najlepšie vraj zaberá kamistad gel. poradili nám ho v nemocnici kde sme boli so zdurenými ďasienkami, keď mala málá slintačku. A to bol jeden des aké to mala hrozné, celú pusu vyliatu ani zúbky jej nebolo dobre vidieť čo to mala opuchnuté. Avšak ten sa nesmie dávať vo veľkých množstvách treba dodržať dávkovanie na letáčiku, ale zaberal výborne, malá si ho pýtala sama. Také 2 hodinky od jeho podania nemala bolesti a bola ochotná sa najesť. Viburcol nám nikdy nezabral keď išli zúbky. Dala som jen nurofen asi 3x za celý čas čo jej išli zúbky. Každé dieťa je iné u staršej som ani nevedela že nejaké zuby rastú a mladšia bola citlivejšia a horšie to znášala, preto nechápem niektoré príspevky hore, nedajú sa všetci strčiť do jedného vreca. 😉
Prajem aby boli čo najskôr vonku, potom sa drobcovi uľaví.

tatko_bebe
28. júl 2013

@althejka si normalna? aj ja som dal zaockovat aj dal liek akurat potom som si to rozmyslel ked mal horucky 39-40.. 😉

demicka
30. júl 2013

Ahoj, nášmu drobčekovi pomáhajú homeopatiká Chamomilla. Môžeš ich dať kedy potrebuješ a fakt zaberajú - na bežnú bolesť. Keď je ale najhoršie dám tiež detský Paralen.