Tmavé fľaky na mliečnych zuboch

mama4444
27. mar 2023

Dobry den.
2r dieta prvy krat po ATB a v nemocnici mu davali tmave caje ( neviem si vysvetlit inak z coho ) na dolnych zuboch sa mu spravili hnede flaky.
2 den to drhnem kefkou nepomohlo , drhla vlhcenym a prstom ( nieco odislo ) sle stale to tam je a je to fakt škrede jak hnile zuby 😔
PROSIM VAS ako to vycistim??? 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Odpovede typu : mliecne zuby vypadnu NEPOTREBUJEM ❤️

bozenas
27. mar 2023

Na Instagrame (@dr_zdravysmile) som prednedávnom čítala o týchto povlakoch po ATB, niektoré je ťažko odstrániť a trvá to dlhší čas, ale mali by ste sa ho postupne zbaviť. ak by problém pretrvával, odporúča sa dentálna hygiena, kde povlak odstránia.

kiki68
27. mar 2023

No ja som mama takto zial na trvalych presvitajuce kazy. Zubar mi tvrdil , ze su to skrvny od pigmentu, zial neboli. Cize podla mna dat to detailne mrknut naozaj odbornikom

mama4444
autor
27. mar 2023

@bozenas ale on nema ani 2 roky neviem si predstavit ho dat do kresla a ze orvor usta 🙈

luciamikul
27. mar 2023

mne ako dietatu ked rastli akurat stale zuby a jedla som atb takto vypalili hnede kruhy do tych novych zubov .... cela sklovina bola v...

nikaeli
27. mar 2023

@mama4444 práve preto s ním choď čo najskôr, sadneš si do kresla s ním. Je lepšie ísť na prvú návštevu len tak, nech si to poobzerá, vyskúša kreslo, otvorí pusinku a ukáže zúbky len tak, ako keď už bude problém a bude treba zúbky opraviť.. ja som bola s drobcom 1x keď mal rok a pol. Vzala som ho na moju prehliadku a doktorka so sestričkou ho tak zošalili, že sám posedel v kresle a nechal si pozrieť zúbky so zrkadielkom.

euka210
27. mar 2023

@mama4444 2r dieta uz ma byt u zubara, hoci len pozriet zubky, zoznamit sa s prostrednim, zubarom, aby sa neskor nebalo. zoberies na kolena a on sa pozrie.
Synovec tusim pocas rastu zubov bral ATB a potom ich mal take cierne pri dasne, presne ako hnile zuby, ale s tam sa nic nedalo robit, len museli vypadnut.

amonet
27. mar 2023

@mama4444 nasa uz v dverach otvarala usta😅 od 1r chodime 2x do roka aby si zvykla. ma 2,5 a pohode aj v kresle

andreatytler
28. mar 2023

@mama4444 Povedz mu o zubarovi ako o niecom skvelom, ze tam ides a predpokladam ze aj on bude chciet ist. Ked pridete, najskor nech skontroluju teba aby presne vedel co mu budu robit. To kreslo ktore ide hore dole sa mu zarucene bude pacit a tiez poharik do ktoreho sa napusta voda. Potom sa ho pytaj ci aj on chce aby mu skontrolovali usta a ak ano, uz len chvalit ze ako mu to ide. Ak nechce, chodte domov. My sme boli prvy krat ked mal 2.5 roka na kontrole.
Syn bral pred casom antibiotika a na letaku sa pisalo ze vytvaraju skvrny na zuboch, ktorym sa predchadza tak ze sa zuby pravidelne cistia. Cistila si mu zuby, ked bol v nemocnici?

tani777
28. mar 2023

Moze byt z tych atb,moja brala presne vtedy,ked jej rastli horne predne zubky a veru ma ich tiez nepekne..a do toho boj s umyvanim sme mali kazdy den...v cca roku uz bola prvy raz u zubarky,vtedy este zubky ukazat nechcela,v 1,5 roku uz pekne sama v kresle sedala a nechala vsetko skontrolovat...v 2,5 jej opravili prvy kaz,zvladla to perfektne 🙂 netreba sa toho bat,a hlavne nerobit strasiaka..vysvetlit kam idete,ukazat nejake videa na nete,pripadne obrazky ako to tam vyzera..no a povedat,ze zubar/ka pozrie zubky a so zrkadielkom ich bude aj pocitat (nech vie,ze nieco pojde do ust)

tani777
28. mar 2023

A inak my starsiu brali vzdy so sebou,ked sme isli ja alebo manzel k zubarke,aj mladsiu tak berieme,nech vidia,ze tam ludia chodia pravidelne,a ze je to ok..

livuska124
28. mar 2023

Dcére ostali hnedé fľaky na zuboch po antibiotikách - Amoksiklav. Takže to bude skôr z antibiotík, než z čaju (aj ten zuby zanáša, ale určite nie za pár dní). Mne to kefkou dole nešlo, ale vzala som ju na dentálnu hygienu a tam jej to pekne vyčistili. Mala vtedy už cca 5 rokov, ale keďže to nie je bolestivé, mohlo by to zvládnuť aj menšie dieťa.