Tlačenie zúbkov a Nurofen

14. nov 2021

Ahojte maminky. Moja malá má o 5 dní 3 mesiace. Ide o to že sa jej zrejme tlačia zúbky lebo hryzie si prsty, slintá kričí plače na plné pľúca potom chvíľu kľud a znovu. Nekrčí sa že by ju bruško bolelo a nemá ani horúčky. Ale ide o to že mi odporučili dať jej nurofen lenže ešte nemá 3 mesiace a bojím sa. Čo mám robiť?!

mimi2018
14. nov 2021

Myslíš nurofen cipky? A môžeš dat aj paralenove cipky tie sú myslím od narodenia.

nykkushka
14. nov 2021

Veď na krabičke je dávkovanie 🤦🏼‍♀️🤷‍♀️
My sme dávali Nurofen aj 3m,keďže po očkovaní reagoval teplotami. Predpokladám, že má tých 5-6kg, takže môže kľudne dostať 2x denne 2,5-3ml. Alebo sa spýtať priamo dr, mne dávku vždy určila naša na poradni a keď bol starší už som vedela koľko cca môžem dať.
Teda ak sa bavíme o sirupe...

autor
14. nov 2021

@mimi2018 nurofen tekutý

autor
14. nov 2021

@nykkushka lenže ona ešte 3 mes. nemá

lucindav
14. nov 2021

Daj paralen keď sa ti naozaj zdá že je v bolestiach.

nykkushka
14. nov 2021

Ale bude mať o 5 dní 🤷‍♀️ veď to ako keby mala. Keby ma týždeň, mesiac, chápem vás strach, ale ma už skoro 3m.
Tak ju teda nechajte v bolestiach, poprípade vyplakať 🤦🏼‍♀️.
Mimochodom, keby mala ako 2.5m alebo mladšia teploty, tiež by ste sa bála a nič nedala?

cariad
20. nov 2021

Nechaj ju v bolestiach!!!
Nič iné sa nedá veď ešte nemá 3mesiace, ale za 120 hodín už bude mať!!! A na bripbalovom letáku je až od 3 mesiacov.
🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
To ako naozaj????
Ty aj vieš prečo sa nedávajú lieky alebo len . . .
Vieš aký je rozdiel medzi paralelnom a nurofenom? Vieš prečo paralen lepšie na zuby?