Maminky neviete mi poradit?mam dcerku viki o mesiac bude mar 2roky a mame taky problem . Teplotuje od pondelka kde teplota je do 38 ..aj ked ma niekedy 38,2 o 10minut uz ma 37-37,9 ... Uz neviem ci to moze byt zo zubkov alebo nejaka choroba. Boli sme aj u dr.dnes tak ta ju vysetrila a ze vsetko je ok. Moze to byt zo zubkov?ze sa jej deru stolicky? Mate nejake skusenosti??poradte pr 😖 osim
@terezka1947 no tie homeopatika myslis viburcol a chamomillu ..pocula som o tom aj doma to mam len ja nejak nato neverim 😠 ako vam je super ze to mate za sebou 🙂
my máme teraz presne ten istý problém od nedele horučky raz vysoká 38,5 potom nižšia37,6 a takto to bolo do včera tiež som utekala k doktorke v pondelok ale nič mu nenašla takže asi zúbky prestal papať hrozné dačo.Ja zatial to riešim iba gélikom na zúbky horšie je že si to nedá ani natrieť tak sa trápime ale zatial ho dopovať dákymi liekmi od bolesti nechcem doporučili my že je dobrý aj nurofen od bolesti ak to bude pretrvávať tak asi budem nútená kúpiť. Držím vám palce
@mimiqq preeesne viburcol...cipky nam dala lekarka,tie som mu davala najma vecer,lebo cez den to bolo relativne ok,ale v noci bol dost nekludny a po cipkoch (ale pomohol od boleti a teploty aj brufen sirup) sirup nam odporucal jeden stary detsky lekar,ze vraj deti tiez niekedy potrebuju "nieco od bolesti"lebo ked ich ta bolest premoze a trapia sa nou dlhsie,tazko sa potom zmiernuje,resp.su take rozbolene,ze treba akoby vyssie davky niecoho od bolesti...tak toto moja skusenost...ale tiez nie som zastancom pchat do deti ci treba ci nie chemiu....u nas fakt na noc Viburcol cipky...a ked bolo velmi zly a placlivy,dala som sirup a spal az do rana.
jeeeeezisiiii,nie brufen,ale NUROFEN....joooj.
my sme boli tiež na čipkoch aby klesla teplota ale tie paralen čipky
@550 cipky su priatelnejsie pre deti,lenze nas maly tak zatinal zadocek,ze sme ho cely dat nevedeli...a zase po kuskoch sme si nevedeli odsledovat "celu davku" akurat Viburcol sme davali.hoci po kuskoch a hlavne co nejmenej nasilne,resp.iba ak sa dal na chvilu zabavit...uvolnit dupku a sup 🙂
no vyzerá to tak že ten nurofen asi budem nútená kúpiť ☹ ale terezka má pravdu fakt ak má veľké bolesti noooo stále som na vážkach mimiqq a tebe pekné papaká a spinká či je to tiež trápenie Som rada že tu mame takuto tému
aspoň že tak mne toho teda nepopapa ale piť pije veľa a ešte ked mal tú teplotu som mu dávala piť každú polhodinku.Tak držím palce nech vám to rýchlo prejde nech už sú vonku potvorky malinké 😠
@550 tak baby este vam napisem aj o nasom papani-kym nezacnu pisat skusene mamicky 😉
moj papal velmi malo a musela som mix...inak sa zatal a nic som mu do pusy nedostala ☹
dolezite je,aby vela pili...najma vodicku(mzslim,ze sladky cajik by mohol byt trocha tazky na zaludok)
mliecko som mu davala iba po malych davkach-lebo mi vracal 😒 a pztala som sa lekarky a vravela,ze mliecko a sladke napeje mozu robit detickam pri teplote problemy-resp.mozu mat vtedy citlivy zaludok...a nebojte sa,oni sa po teplotkach rozpapaju opat
dolezite su tekutiny
terezka1947 bodaj máš pravdu ja tiež nie som skúsená toto je prvý krát ale on tak krásne papal a od nedele dá 2-3 lyžičky a dosť proste odmieta ani mliečko nepopije už som tiež v zúfalstveževraj treba len čakať a čakať však raz vyndu nie
@mimiqq ked mozem sa zapojit do debatky moja mala ma 10 mesicou a 3 tyzdne a uz ma 8 zubkou a idu jej teraz dalsie a tak isto pri kazdom jednom zubku mala vselijake zvysene horucky od 37 az do 39 to bolo najvyssie ale teraz sem tam jej vystupi na 37,5 alebo 37,9 ale uz viem ako mala reaguje a jej pomaha Viburcol čapiky a ked tak paralen sirupcek...ja tiez u doktora som bola parkrat stym a tiez mi vravel ze je to zo zubkou tiez sa mu nezdalo ze stale ma take vselijake teploty ale ked mala vyssie tie teplotky(39) tak mala aj dostala virozu takze uz raz jej doktor musel nasadit antibiotika velmi nechcel ale uz ani doktorvi nedalo ze tak vkuse mala teploty ale pomohlo ale uz dufam ze vaic nikdy nebude musiet brat antibiotika..ale uz viem co na dcerku zabera tak uz len jej davam ten Viburcol a sem tam ked tak sirupcek.Nebojte sa tie teplotky ma stych zubkou...moja mala mi riadne dava zabrat pretoze vzdy daco strasne je pri tych zubkou co jej idu ci krik alebo plac alebo nervozna no co uz musime to mi mamicky neako zvladnut ani sa nenazdame a uz bude to zanami..kazde dieta je ine iny organiznus ma taze trepa trochu pretrpiet co uz to je nasa uloha matiek...🙂 pekny vecer prajem... 🙂
Tak mamicky..dnes sme boli u dr.sme chore:(
@550 ja som sa tiez strasne bala,takze ta chapem 😉
ale aj mna povzbudzovali baby z MK 🙂 tak ja povzbudzujem dalej 😉
naozaj sa rozpapa...moj nepapal poriadne mozno 4 dni,potom ok...a dokonca mam pocit,ze jedol aj za tie svoje postne dni...a ked rastli dalsie zubata,situacia taka ista...ja tiez zufala a teploty,malo papal a opat to preslo...mzslim,ze najdolezitejsie je sledovat babo a fakt,ked je vysoka teplota,radsej kukuk aj lekarku...clovek nikdy nevie a CRP je na nezaplatenie....samozrejme tiez nie je vsevediace,ale urcite lepsie ako sa doma trapit neistotou...
@mimiqq akurat som zapla MK a tu opat zubky 😀
takze ste boli predsa len pre istotu u lekara?to si dobre urobila....nieco vazne?
@terezka1947. Crp 56...ze nejaka bakteria..este stale zrazame teplotky a nasadili nam ATB uz aj mame prvu davku za sebou a dalsia nas caka o pol dvanastej v noci..uvidiime
@mimiqq dobre,ze si bola u lekarka....vies,teraz je organizmus oslabeny...skor nieco "chyti"....a vsetko asi cmula,atd....neboj,bude ok...ja viem,ze sa clovek boji-ved ja som sa tiez a aj teraz stale riesim ci nema teolotu,ci vela nekaslal... 😖 pri prom prerezavani zubkov sme mali aj my atb....nejake rozrobene z lekarne,uz nepametam...postpne zaberu....davaj aj pozor na mliecko-ja som uz dokrmovala Bebou a musela som iba po troske,lebo vracal ☹ ☹ a to prudom...ale aj to preslo...
@terezka1947 vobec jej mlieko nedavam od pondelka ked ma teplotkt
@mimiqq tak moj je mensi...este potreboval aspon trosku...zacinali sme so zubkami v 9mesiaci-vtedy atb...odvtedy,jednotlive etapy rastu bez atb...ale s teplotami 38nonstop ☹ ...nech vam to rychlo prejde a ste fit
no to som rada že ste boli u lekara aspoň viete na čom ste chorôbka jedna malá ☹ Ja som dnes bola tiež s malým u lekára lebo sa sním nedalo už vydržať a ráno sa my celý komplet povyhadzoval a povedala nám že jeden zúbok je prerezaný a druhý pôjde za ním a ževraj to musím vydržať 3-4 dni a poradila my na to nurofen od bolesti tak ako som vravela.prajem vám rýchle uzdravenie 🙂
noo ja ešte neviem či zabral ja som ho dala spinkať pred pol hodkou a dala som mu ho takže uvidím či sa my bude často budiť a plakať alebo bude spinkať v pokoji To ma mrzí že nezabral ☹ Ja to budem vedieť až zajtra.Ved každý ma iný organizmus každému niečo iné zaberá ale ako na to prísť to je otázka 😕
Babule, pridávam sa k vám. Aj my máme od polnoci teploty z zúbkov a hnačkujeme ☹ Joj snažím sa mu dávať dosť toho na papanie aj na pitie, ale keď to ide aj druhým koncom, tak sa bojím dehydratácie ☹ Podvečer sme dali aj Smectu, tak uvidím ako v noci.
Baby moja mala ma 13 mesiacov,ma 8 zubkov teraz sa jej asi tlacia ocne zubky no poviem vam cista katastrofa....3 dni vysoke teploty,dasna ma uplne cervene naliate krvou,a v noci sa mi zobudila na velky plac trvalo to asi hodinu plakala chuda malinke nemohla som ju utisit....dneska som bola u lekarky lebo som si myslela ze ma zapalene dasna...ale ze je to normalne pri prerezavani ocnych zubkov,a este mi poradila ze mozem striedat sirup a cipky od bolesti nakolko ked dam malej cipok tak sa hned pokaka🙂 tak dalsi jej davat nechcem predsa sa nieco z toho vstrebe...asi tak no dufam ze sa to cele skoro skonci...teda este nas cakaju stolicky uz sa tesim 🙂
ahojte, tak my sa taktiez trapime so zubkami, maly ma 7 mesiacov a uz nam ide 6 zubok, doteraz sme ani nevedeli ako a boli vonku, tento posledny robi problemy. Hlavne ma trapia teploty 38,7 a to z toho dovodu, ze maly mi nechce vobec pit...uz som mu namiesto tuhej stravy zacala davat zasa mliecko, lebo to jedine vypije, vodu, cajik nic nechce....
@ludkas31 tak my mame ten isty problem uz druhy den. drobec velmi teplotuje a jedine co vypije je moje mliecko z flasky. ani z cici ho nechce, lebo ho to boli ked musi sat. a teploty ani nekomentujem 40.2 a pod. dnes ideme s nim k dr, ci to nahodou nie aj nieco ine v kombinacii so zubkami. vy uz mate aspon 6 zubkov, my ani jeden a to ma drobuliak 8 mesiacov
@mimiqq my sme to prizivali nedavno....uf,da to zabrat a teploty mozu byt zo zubkov...kazde dieta inak reaguje...ale najlepsie cosi mohla urobit je,ze si sla pre istotu k lekarke...masiruj jej dasienka a ked uz bude velmi mrzuta,prip.vyssie teploty ako 38 alebo na noc,mozes dat sirupcek-ja som dala iba fakt zoparkrat,ked sa uz velmi trapil...ale existuju aj homeopatika,len teraz neviem nazov...urcite ti mamicky poradia
a moja rada,radsej ist 100x zbytocne k lekarovi...ako prist raz neskoro 😉
pri zubkoch je organizmus oslabeny a pri tom oslabeni moze dieta kadeco "dostat"....
tak ale ja som len uciaca sa mamicka,baby,co maju viac deti ti poradia lepsie 🙂
vela trpezlivosti,ono to prejde...raz,dva vyrastu a bude pokoj