Caute ja sa chcem opytat kto tu ma s tym teda skusenosti ako to je ked musia tahat dietatu bolave zubky ..nas maly ma jeden ulomeny uz je hnedy a boli ho aj stolicka 😔 tie trvale zubky sa mu vazne poposuvaju potom? Je tu niekto kto tahanie absolvoval uz davno a vie mi povedat ci sa fakt poposuvali?
Zuby sa posúvajú celý život. Mne pred 7 rokmi vytrhla zubárka sedmičku hore, lebo sa mi tlačila osmička do nej. Za nejaké tri roky už ani nebolo poznať, že sa tam niečo dialo - osmička si krásne sadla na miesto sedmičky.
Niekedy sa zuby posunú hneď na správnu pozíciu, inokedy im treba pomôcť strojčekom.
@shawlin nasmu mensiemu trhaju zuby - mliecne - vzdy, ked mu vylezie trvaly.
Ma dlhe korene a mliecaky sa mu vobec nekyvu. A trvaly mu vzdy zapadne do dierky po mliecnom.
@veronikaszabova presne ako u nás.Malej vždy musí vytrhnúť.
@veronikaszabova waw, dlhý je
@elenka.k
To mu teraz trhali spodne dvojky. Oba mal take. Zub pred tym mal 1.4cm
@veronikaszabova fuuu
@shawlin môjmu tiež zubárka nechcela vytiahnuť mliečny a pri tom nad ním bol už normálny, ževraj by sa mohol mliečny ulomiť v ďasne, tak sme čakali, kým ho nevytiahol pravý zub. Tiež sme mali situáciu, kde mu normálny zub rástol úplne nabok pre mliečny, tak sme sa snažili rozkývať mliečny, aby skôr vypadol.