Strojček pre 11-ročného syna

kopacova
27. sep 2022

Ahojte 11 ročný syn by mal mať strojček ,že mu to tam nalepia....prosím nejaké skúsenosti zo strojčekom ...ako to zvládali vaše deti ,či to nejako nevadí pri jedení a hygiene...pýtam sa ,lebo nikto z rodiny nemal strojček ,tak aby som vedela na čo sa pripraviť ,keďže to není lacná záležitosť .Dakujem

anjelicek26
27. sep 2022

Tak ja mam aktualnu skusenost, pred dvoma tyzdnami dcere nalepili tie platnicky a teda tyzden ma strojcek a obluk na podnebi...dost tym trpi... neje, susle, ma soor v ustach, otlaky na jazyku... fakt dufam, ze sa to zlepsi, lebo na jogurtoch a kasi fakt vecne byt nemoze, dost uz schudla...

miskakyska
27. sep 2022

@anjelicek26 presne..tu som sa pýtala na nutridrinky kvôli tomu a syn vyšiel z toho, že je presmradeny.. zrejmé nezažili.. má ho druhý mesiac, dolny od minulého týždňa.. tiež veľa schudol..

anjelicek26
27. sep 2022

@miskakyska my ideme stvrtok na kontrolu, ci sa da nieco aspon s tym hornym oblukom spravit, lebo ma vyslovene krvavu ciaru cez cely jazyk, co jej to tak drazdi... nastastie aspon lica ma ok, tam ju nic neskriabe... dava si tam sice vosk na to, ale to je len docasne riesenie. Dcera ma veru par kil dolu, ako - prehnane stihla nie je - ale chudnut takto tiez nepotrebuje :(

miskakyska
27. sep 2022

@anjelicek26 držím palce

kopacova
autor
27. sep 2022

@anjelicek26 ach držím palce ,nech sa vám to zlepší....teraz som ešte viac neistejsia či to davat ,alebo nie...tiež sa bojím takýchto veci žeby nejedol ,suslal a sťažoval na bolesť ...my sa máme rozhodnúť a ísť na diagnostiku a jemu budú lepiť hore ,až o pol roka neskôr aj dole...tak neviem čo robiť ,keď čítam tieto vaše stavy🤷🙏

anjelicek26
27. sep 2022

@kopacova no tie stavy su asi bezne. Je to velka zmena v ustach, treba si na ten kov zvyknut a aj na ten tlak. Dcera ma malu sanku a velke zuby, tam nebolo cesty, museli dat stvorky von a teraz to budu stahovat a neskor vysekaju aj osmicky, to je vizia ze az 🙄 Ja nejako dufam, ze o par dni uz bude dobre :(

belllinka
27. sep 2022

@kopacova moj syn nemal vobec problem, hned normalne jedol, fungoval, nabolelo ho to. Nevzdavaj to dopredu.
Potom nejest cele jablka, pukance, oriesky… dbat na dokladne cistenie. Sestricka vas pouci

matabb73
27. sep 2022

@anjelicek26 zo začiatku je to takto nepríjemné, ale potom si zvykne. Moja dcéra má strojček vyše roka a je skoro všetko. Tvrdšie veci si pokrája na menšie kúsky. Teraz hej dávala nové gumičky na predné zuby a tiež ju pár dní boleli. Vtedy jedáva redšie veci.

matabb73
27. sep 2022

@kopacova na čistenie zubov so strojčekom sú špeciálne kefky. Hygiena ja dôležitá; aby sa zuby pod strojčekom nepokazili. Dcéra si čistí klasický dva krát denne poriadne a po jedle keď jej tam niečo uviazne, tiež. Po jedle by sa mali ústa aspoň vypláchnuť vodou. Dieťa si na to časom zvykne.

tinusch
27. sep 2022

@anjelicek26 ja som mala strojček pred pár rokmi (už som mala cez 30), a mala som to veľmi podobné. Po nalepení ma zuby boleli tak, ze som nevedela zahryznúť, jazyk dorezaný od oblúka, vnútro líc od drôtov (nepomáhal ani vosk). Trvalo to týždeň-dva. Treba to vydržať, prejde to. Potom už som nemala žiadne problémy, ani po pritiahnutí.

kopacova
autor
27. sep 2022

Ďakujem vám za skúsenosti , asi do toho pôjdeme , snáď si syn nato zvykne a nebudeme mať žiadne väčšie komplikácie 🙂🙂🙂

anjelicek26
27. sep 2022

@tinusch ja si to tak nepamatam, ano tlak, ale ziadne rezanie, ale je pravda, ze ja som mala strajcek 22 rokov dozadu 😂 Snad sa to zlepsi, blbo sa mi na nu pozera, ked mi od bolesti nechce jest radsej.

bambulka814
27. sep 2022

@anjelicek26 ach, nestras, synovi idú nasadiť strojček o mesiac 🤷🏼‍♀️😭

januska12323
27. sep 2022

Bolí to ale zachviľu si zvykne.

tinusch
27. sep 2022

@anjelicek26 ja to poznam, my mamy tazko nesieme pohlad na trpiace dieta, radsej by sme to odtrpeli za nich my. neboj sa, da sa to zvladnut, cele usta si na to musia zvyknut, to chce cas. za tie krasne zuby to stoji 😉

renka30
27. sep 2022

Dcéra mala na horných zuboch nalepený, prvé dni, možno pár týždňov si samozrejme zvykala, trošku to musela aj prevoskovat ale zvykla si, uz ho ma po 3 rokoch dolu a zas si zvykala na pocit bez strojčeka 🙂. A hygiena určite zvýšená, používala 3 rôzne kefky a čistila si zuby dôkladnejšie ako keby strojček nemala.

minenkas
27. sep 2022

@anjelicek26 asi ťa nepoteším, ja mám ten obluk hore už rok a pol a jazyk má boli niekedy ,že ani nemôžem rozprávať o jedení ani nevravim

lulabelka
27. sep 2022

Dcéra má skoro 12, strojček jej dávali pred cca 2 rokmi. Začiatok bol tiež ťažký, jedla len kašovitú stravu asi týždeň, uz si nepamätám presne, mala na to špeciálny vosk, to trosku pomohlo, ale bolo to bolestivé. A ako baby píšu vyššie, trosku trvá kým si na to zvykne, ale potom uz ok.