Strojček na zuby

juanetta
4. jan 2025

Ahojte je tu prosim nejaký zubár,dentalny hygienik a spol?
Nosila som fixny strojček 2 roky a keď mi ho dali dole dali mi priesvitny strojček na noc
Samozrejme ja sprosta som ho nenosila asi 2 mesiace a doplatila som na to lebo sa mi posunuli zuby ako predtym 🤦‍♀️
Stale mi ten strojcek pasuje na zuby ale bolí to
Je nejak šanca že sa mi zuby znova zarovnajú ak ho znova zacnem nosit ? Ďakujem

denisa_deniska
4. jan 2025

@juanetta 😱 z akého dôvodu si nenosila ten priesvitný? Strojček si si asi neplatila sama, či? Mne dali vrch dole takmer pred 2 rokmi, a keď si priesvitnu dláhu nedám napr 24h, ide mi ťažšie, cítim to, plánujem ju nosiť na noc, dokým to bude možné 🙂 a predopkladám, že ti tú dláhu kázali nosiť 23/24 denne, nie len na noc! Nemyslím, že sa ti zuby už vrátia do takého stavu ako tesne po tom, ako ti ho dali dole.. ak sa ti dá vložiť (a nevysúva sa ti), treba ho tam určite dať, aj cez bolesť (to sa ti len zuby posúvajú), a nosiť ho nonstop! Kľudne v ňom aj jedz, pokiaľ sa nejedná o nejaké vyslovene tvrdé veci, ktoré by mohli dláhu zlomiť

zeldia
4. jan 2025

@denisa_deniska prosim ta a ako to funguje ta fixačná dlaha? Ja mám ešte neviditeľný strojček niekoľko mesiacov. Nemam ukončenú liečbu ale ulomilo sa mi z plomby a lekar asi bude chcieť vytrhnúť 8cku vraj je tam velky kaz pod plombou. Ak sa vytrhne jeden zub plus sa potobia nové blomby tak fixačná dlaha nebude sediet a tiež predpokladám že budem ju par mesiacov nenosiť keď mi budú opravovať zuby. Neviem si to celkom predstaviť.

denisa_deniska
4. jan 2025

@zeldia a máš invisalgin alebo dláhu, ktorá sa dáva po tom, keď ti dajú dole fixný strojček? Ak invisalgin, tak by som to riešila s ortodontistom - ak ti budú trhať osmičku, tak tam strojček až nesiaha (mne trhali 3 počas liečby fixným). Nové plomby riešim u môjho zubára tak, že mi ju urobí, ja si nasadím dláhu a ak mi zavadzia, tak mi ešte zbrusuje, ale to je vždy minimum. Ale vždy tak, aby sadla na 100%.

zeldia
4. jan 2025

@denisa_deniska to znie celkom dobre že zabrúsi blombu podľa dlahy. Dakujem za odpoved. Nemam invisalin presne tu značku ale mám “neviditeľný” strojček asi inej značky.

ronie338
4. jan 2025

@zeldia prídeš aj so strojčekom a bude sa jemu prispôsobovať vypln.

@juanetta bolia preto, že dlaha je usposobena na finálnu pozíciu zubov, tie sa však posunuli keď si ju nenosila a nesedí. Treba ísť k zubárovi ktorý robil strojček aj s dlahou aby sa na to pozrel q zhodnotil to

juanetta
autor
5. jan 2025

@denisa_deniska ďakujem...prestala som ho nosit lebo som hlupa 🤦‍♀️priliš neskoro som sa uvedomila