Strihanie hornej uzdičky laserom

mimimami3
9. mar 2018

ahojte, dcérka (7 rokov) je odoslaná na strihanie uzdičky medzi hornými jednotkami. počula som, že sa to dá spraviť aj laserom - nechcem jej to dať klasicky prestrihnúť, ona strašne zle znáša bolesť, aj krátkodobú a keď vidí aj trošku krvi, chytá paniku a je jej na odpadnutie. laserom to vraj vedia hneď aj zaceliť a teda to netreba ani šiť. neviete kde v Bratislave to robia (poprosím kontakt)?

janinah
9. mar 2018

laser nie je taký zázrak ako sa všeobecne myslí...no ale ak chceš,tak chod....
pracujem aj s detskými pacientami a je to aj o príprave detí rodičmi,dnes jedno slušné so strachom v tváričke,ale pripravené a druhé vystrájalo jak pavián..a nie,nepíšte,že toto rodič nevie ovplyvniť,už mám s tým ozaj dosť skúseností

didush27
9. mar 2018

@mimimami3 mojmu synovi to robili a odporucam na 100%

mimimami3
autor
10. mar 2018

@didush27 a kde vam to robili? mozes mi, prosim, trosku opisat priebeh? a potom mohol normalne jest? bolelo ho to po zakroku - ako dlho?

@janinah samozrejme, ze ju na vsetko pripravujeme a ma toho za sebou dost - trhali jej dva zubky, vyberali nosne mandle v CA, okrem toho dalsie dva pobyty v nemocnici atd.
ale pravdupovediac nevidim zmysel v tom, aby som jej tu uzdicku dala prestrihnut klasicky, ked by jej to museli sit a stichy v ustach su neprijemne (mala som stichy pri hornej jednotke, takze viem). dcerka ma, rovnako ako ja, nizky prah bolesti a bolest zle znasa, tak naco ju zbytocne vystavovat niecomu, co sa da vyriesit pri mensej bolesti? keby sa jednalo o mna, takisto by som si to dala spravit laserom.
aj krcne mandle som si ako dospela dala odstranit v celkovej anesteze a mala som to bez zbytocnych stresov.
tak ked sa snazim seba uchranit od zbytocnej bolesti, preco by som jej dcerku vystavovala?

didush27
10. mar 2018

@mimimami3 napisem ti ss

minnie55
10. mar 2018

Mojmu synovi to robili pred rokom, trvalo to cca 15 sekund, bezbolestne, uplne v pohodicke 😊

adagza4
26. okt 2018

Môžem aj ja poprosiť kontakt na niekoho, kto to robí laserom?. Ďakujem

mimimami3
autor
26. okt 2018

@adagza4 my sme boli v BA v Stommamede, ale nasej malej to neslo spravit len laserom, museli pouzit aj skalpel a nasledne to aj sit (uz si presne nepamatam dovod, vtedy nam to vysvetlovali, tusim uz mala tu uzdicku nejaku zhrubnutu). Vnutri v ambulancii s nou bol manzel, ja som zostala v cakarni, ale plakala a kricala strasne. V kazdom pripade, spravili jej to dobre, akurat vcera som pozerala, ze sa jej uz aj zubky posuvaju blizsie k sebe a medzierka je mensia a aj sa jej to pekne zrastlo. stichy tam mala par dni, cca. tyzden. platili sme za to okolo 100 eur.

carrie4
26. okt 2018

@mimimami3 môžem vedieť v akom veku dcérke robili zákrok? mala už predné zúbky úplne vyrastené? mám z toho veľké obavy, lebo to s najväčšou pravdepodobnosťou čaká aj nás

mimimami3
autor
27. okt 2018

@carrie4 Robili jej to, ked mala 7 rokov. Cakalo sa, kym bude mat vyrastene horne jednotky a dvojky, lebo ze niekedy tie dvojky dotlacia jednotky k sebe. no na RTG sa nakoniec ukazalo, ze nasa dvojku nema ani zalozenu v kosti (skratka, ze ju nikdy nebude mat - nepamatam si uz, ci len jednu alebo jej chybaju obidve). no nie je to prijemny zakrok a potom musi byt par dni na kasovitej strave. Oni to sice umrtvia, ale uz len ta injekcia pri jednotky hore boli az v koncekoch vlasov (sama som niekolkokrat absolvovala, takze hovorim z vlastnej skusenosti)... a po zakroku ma byt v ten den v klude, moze mat aj miernu teplotu.
my sme jej kupili celu vanicku zmrzliny len pre nu (jednak je zmrzlina kasovita a jednak to bolo na utesenie a studene pomaha proti eventualnemu opuchu) a aj v hrackarstve som jej kupila malu hracku potom za to, ze to zvladla (my neriesime, ci dieta pri osetreni / zakroku / operacii place, vzdy im hovorime, ze ked ich nieco boli alebo maju strach, je v poriadku, ak si ulavia hoci aj slzickami, ze je ale dolezite, aby spolupracovali a to robia). a zvysok dna bola viac-menej v posteli (aj si pospala, potom sa hrala, citala som jej knizky...).
neboj sa, to zvladnete. a ked to treba, tak to treba... ja som akurat pozerala u nasej mensej a neviem-neviem, ci to aj u nej nebude potrebne. v kazdom pripade, jej sa este zubky dost vymienaju a posuvaju, takze zatial je predcasne to riesit.

brestikova
25. mar 2021

@mimimami3 dobry vecer prosim moztemi podat ako ste dopadli a daake info a rady poskytnut?? Bola by som vdacna ..mam rovnaky problem.Marcela

mimimami3
autor
25. mar 2021

@brestikova priebeh zakroku som opisala vyssie... teraz odvtedy uz ubehli cca. 3 roky, myslim, ale pravdou je, ze medzi tymi zubkami (horne jednotky) ma stale medzierku... takze si s odstupom casu myslim, ze to bolo u nej zbytocne... i ked mozno len na prvy pohlad, snad aspon zo zdravotneho hladiska to bolo uzitocne... ked sme vtedy do toho isli, bolo to preto, ze nam vysvetlili, ze to nie je esteticka zalezitost (co by mi ako dovod na taky zakrok nestacilo a nechala by som to na dceru, ked to bude sama vnimat tak, ze to chce kvoli estetickej stranke absolvovat), ale ze to moze casom sposobit odhalovanie krckov zubov (kedze ta uzdicka by dasno akoby "tahala" smerom od zubov) a to uz problem je a nie maly... predpokladam, ze z tohto hladiska to bude ucinne a ze odhalovaniu krckov sa do buducnosti vyhla... ono treba zohladnit aj to, ze nasa nikdy nebude mat dvojku / dvojky zuby, lebo ho / ich nemala ani v kostiach zalozene, takze jej nemohli vyrast... a teda nemalo co tie jednotky tlacit k sebe... to je zrejme aj dovod tej stale viditelnej medzierky...
ale ubolena bola vtedy statocne, mala to nad hornou perou pripuchnute a bola niekolko dni na kasovitej strave, bola ubolena a uplakana (ale zase ona je tak trosku extrem v zlom znasani bolesti).
...no tym, ze jej to aj tak museli rezat skalpelom, to boli vyhodene peniaze za laser... lebo uz ci rezu skalpelom 1 alebo 3 mm, je uz jedno, proste to boli ako... neviemco a u nas ten laser nestacil...

alenky
29. sep 2022

Ahojte, vie mi niekto poradit lekara v KE na odstranenie uzdicky laserom. Dakujem

didush27
30. sep 2022

@alenky Skús zavolať do Jutka Clinic, nám to robili tam