Prosim poradte nam. Dcera (6 rokov) ma problem s prednym zubom. Kolise sa uz asi 3 mesiace, len ma strasne hlboky koren. Za nim uz rastie novy zub a ten mliecny nevieme nijako vytrhnut. Boli sme s tym uz 2x u zubara, no ma obrovsky strach. Nechce si dat ani pichnut injekciu. S muzom sme uz na nervy z toho. Isli sme na nu peknym slovom, motivaciou, odmenami, krikom, prosenim. Zakazdym to skonci placom, ze ona sa strasne boji. Uz ma 3 zuby von a so ziadnym taky cirkus nebol, dokonca si po ceste zo skolky jeden vytrhla sama... bojime sa, aby sa jej nevytvoril nejaky zapal, vyzera to uz dost skaredo.
Prosim poradte ako ju namotivovat, aby si ten zub dala vytrhnut. Ja som uz v koncoch 😔 alebo poradte nieco, cim sa ukludni a dostaneme ju k zubarovi.
@vierkaviera A jemu sa v podstate skoro ani nekýval (len trošku), len bol krivý a pod ním rástol nový.
Mali sme problém s očným zubom, zubár povedal ukáž ja sa len pozriem a rukou prstami ho vybral 🙂
my sme akurat dcere trhali dnes kombinackami 😀 nevedela si vykyvat spodny lebo za nim uz mala trvaly.
Myslim ze ten trvaly ho nakoniec vytlaci..mohli by ste jej dat zatial jest nieco tvrdsie napriklad jablko
@vierkaviera Myslím, že injekcia by ju viac bolela ako samotné vytrhnutie😀 Syn mal toto isté, ale to nebol už predný zub a zubár vybral rukami v stoji, len tým štýlom, že sa pozrie a zub bol vonku. Syn ani nevedel kedy🙂 Veľa záleží od prístupu zubára, preto sme menili, aby si nezakorenil zo zubárov strach do budúcna.