Ahojte,
prosím ako motivovať syna, nech si dá zaplombovať zub? Má 12 rokov a panický strach zo zubárov.
V októbri máme ísť plombovať, lebo má kaz. Minule sa nám to podarilo asi na 6 x.
Čo by mu pomohlo?
Ďakujem
@janai1 skúšala som aj to , žiaľ nič
@viestta prosím , čo je sedacia?
Treba skusit oslovit takeho zubara, ktory ma rajsky plyn. Vetdy bude synovi uuuuuuuplne vsetko jedno 😉
Mozno sedenie u psychologa? Moj syn mal v tomto veku tiez panicky stres. Nejako sa to samo vytratilo po tom, co sme zacali chodit na strojcek...
Neviem. Ja mám 36, ale len 3x som bola u zubára. 🙄 Ten strach, zvuk vŕtačky, aj keď mi nikdy nevrtali...neviem prečo. A neviem to prekonať. Možno keď budem mať chuť hlavu odtrhnúť od krku pre bolesti tak vtedy 🤷
@tosomja ja mam tiez panicky strach zo zubarov, ked mi daco robi , tak cele telo v krci, svaly po zakroku stuhnutw kvoli tomu. A to odkedy mi davaju injekcie proti bolesti, na umrtvenie, tak ma nic neboli, ze dalo by sa aj uvolnit pri tom.
Ale mam zuby take ze sa kazia aj napriek umyvaniu. Tak radsej prezijem u zubara ako bolesti ked mas kaz co sa dostane hlboko.
Akeho zubara mate?ja som nemavala vyslovene ze paniku alebo strach,ale neznasala som chodit k zubarke,hlavne teda vrtat alebo s bolestou..a to kvoli tomu,ze ona nerada davala anestezu-injekciu..mam novu zubarku,je uzasna,bez problemov umrtvi ak chcem,a hlavne pristup je uplne ludsky...
Ja na Tvojom mieste by som syna ubezpecila,ze dohodnes so zubarom,aby mu nic nerobil bez anestezy (vysvetlit co to je ak nevie),dokonca moze zubar pred vpichom injekcie znecitliviet dasnom aj sprejom,a teda nebude citit ani ten vpich..a takisto synovi (ja by som to teda tak urobila) slubit,ze ak s tym tento zubar nebude suhlasit,najdem ineho,ktory opravi zub naozaj bezbolestne. Ono je to skor stravh z bolesti ak uz zazil bolest pri vrtani,pripadne strach z neznameho,ak mu este ziaden kaz neopravovali. No a samozrejme,opytat sa jeho,nech Ti sam povie,coho sa boji (ak teda vie) a co by mu pomohlo 🙂
@tani777 myslím, že to spustilo strach, keď mu trhali mliečny zub - stoličku a trocha sa to skomplikovalo, odvtedy máme problém
Da sa s tym krasne pracovat,urcite ho treba ubezpecit,ze urobis vsetko pre to,aby ho to nebolelo..ak vies,ze s tym terajsi zubar ma problem,skus hladat druheho...
Sama na sebe viem že nepomôže nič z toho čo ti tu baby písali. Rumadzgam a to ešte len sedím v čakárni, tie slzy mi idu sami od seba, je to proste panicky stav a neviem to zastaviť. Kým tam nesedim je mi to aj smiešne kým to píšem. A možno má vysmejete, ale aj keď som mala 18 tak hanba nehanba otec stal za mnou a držal má za ruku!! No ako malé decko 😅😅 dnes mám 27 a som ochotná tam ísť aj sama, samozrejme rumadzgam v čakárni ako mala, moja zubárka má už pozná a vždy mi dá takú hračkársku loptičku na stláčanie do ruky čo asi dávajú deťom 😂😂😂 myslím te v tomto som zrelá na psychológa, a nemyslím si že sa to niekedy zmení. Rovnako si nemyslím že to dokážeš vysvetlit synovi. Žiaľ nerozumieš mu v tomto…
Ukázať mu fotky pokazených zubov... Bude tam sedieť prvý ráno