Ahojte, robím si prieskum sama pre seba: kto má deti v tomto veku, v akom stave majú zuby? Úplne zdravé bez kazov či už so zaplombovanými kazmi?
Ak plomby, napíšte koľko a ktoré zuby.
Vďaka 🙂
oja mala kaz cca v 7 roku -ma ho na mliecnom zadnom takze zablombovane a cakame az vypadne a bude trvaly ..inak ich ma dobre-az na zubny kamen - ale odkedy ma sonica aj ten je lepsi a hygienu ma pravidelne ked mse na sk -teda raz za rok
nemal ani jeden kaz, ale poctivo umyvame a sladkosti on nema rad a takmer vobec ich nepapa.
napriek dokladnemu cisteniu, docistovaniu a pouzivaniu sablicky sa mu pokazili vsetky stolicky - mal male kazy vade tam, kde sa stvorky dotykaju patiek. ma ich vyvrtane a zaplombovane. dufam, ze trvace bude mat po mne, ja mam v 35r jeden zaplombovany zub.
@11iva11 Moja 5 ročná bez kazu. 11 ročná mala kaz na mliečnom asi ako 9 ročná. Ten jej vytrhli. Inak zatiaľ OK. Ja ani neviem, čím to je. Asi majú genetiku po mužovi. Lebo moje zuby to je jedna katastrofa už od mala.
Moje dve deti 13 a 9 rokov a obe nemajú doteraz jedinú plombu. Obe si ale vedia a aj správne umývajú zuby od malička.
@11iva11 prvé dve mali prvý kaz okolo toho 4-5 roku. Možno aj dva kazy, nepamätám si to presne. Neviem ktoré presne zúbky. Kazy boli maličké a dostali aj plombu. Najmladší mal v 3r. pokazené všetky 4 zadné stoličky, tiež malé kazy, ale boli. Tiež mu to dr. opravila vďaka rajskému plynu, má tam plomby. Teraz má 6, baby 9 a 12 a na poslednej prehliadke, možno aj dvoch, žiadne nové kazy neboli. Trvalé zuby majú zatiaľ všetci ok.
Bez kazu. A najmladší mal také mliečne zúbky, že si ich raz po prehliadke zubárka odfotila do nejakého článku. Nielen, že boli úplne zdravé, ale aj rovné, krásne biele a s dokonalým tvarom - vyzerali ako umelé. Pritom má veľmi rád sladkosti a zuby si umýva len pod kontrolou. Proste genetika sa dobre vybúrila. Teraz má sedem a už sa mu menia a sú síce naďalej zdravé, ale tvarovo úplne iné.
Dcéra 7 rokov nemala zatiaľ žiadny kaz ... a to poje sladkého mrte a nejako to s ústnou hygienou nepreháňame ... osobne si myslím, že veľa robí genetika.
4.5 teraz sme boli na preventívnu žiaden kaz nič
Nonstop je sladkosti. Zuby zdrave a bielobiele. Jeho otec a cela ich rodina detto.
Nas 4rocny si nechcel umyvat zuby do 3rokov ani za svet. Potom sporadicky chcel a nechcel. Od poslednej navstevy zubarky si umyva. Bol pochvaleny ze nema ziadne kazy, dostal skakalku ako odmenu a odchadzal ze bolo dobre.
Ma 6 rokov a jeden malý kaz na dolnej patke spred roka. Medzi zubami ma medzery takze sa mu dobre cistia aj medzizubne priestory, aktuálne mu idu dolné šestky a čistíme poriadne uz počas rastu
Deti 11,7 a 4 roky, ani jeden kaz ani jedna plomba.
Môj má pokazené všetky stoličky, 5r a to som umyvala od prvého zubu 🙈 na odporúčanie zubára dávame všetko opraviť. Predné zuby by neriešil, zachvilku vypadnú, už sa mu inak aj jeden predny spodný hýbe. Ale že tie zadné stoličky vypadnú až keď ma dieťa 8-10-12 rokov.
4 ročný ani jeden kaz.7 ročná už jednu stoličku vytrhnutu čo tak spuchla a bolela ju že musela ísť von, ďalšie dve zaplombovane.Ustnu hygienu dodržiavame pravidelne, u oboch rovnako, dokonca aj medzizubné kefky používajú.Zacinam mať pocit že je to genetikou, keďže nemajú rovnakého otca
2 stolicky vytrhnute.2 ma pokazene a 2 predne mu vypadli a uz ma dospelacke...bude mat 6
Deti mam uz starsie, ale v tom veku nemali ani jeden kaz.
O chvilu ma 6 rokov, ziaden kaz, 5 zubov uz jej vypadlo, 3 dorastaju. Nedavno sme boli u zubara, lebo ju boleli zuby, mysleli sme, ze ma kaz, ale je to z rastu stoliciek.
Syn má 12 a nemá doteraz jediný kaz. Samozrejme, ani na mliečnych zuboch nemal. Stoličky som mu nechala zapečatiť.
Vek 20 a 16, obidvaja bez kazu. Ani na mliecnych ani na trvalych.
2kusy....obe zdrave mliecne zuby.
@11iva11 keď bol syn v tomto veku tak bez trhania, bez kazov...a je to tak doteraz
Mam 2 deti, obidve boli v tom veku bez kazov.
@11iva11 4 deti.17 rocna ani jeden kaz(nemala ani na mliecnych nikdy ani teraz na trvalych),15 rocna 2 kazy/resp.plomby ,14 rocna ani jeden(nikdy na mliecnych ani na trvalych),7 rocna aktualne jeden mini na mliecnej tusim 4ke.vsetky zadne stolicky mali vzdy zapecatene
@11iva11 kedze nepapa vela sladkosti ale.zas pije vodu so sirupom 🙈 ma krasne biele zdrave zubky vdacim aj za zubnu pastu ktoru používame vyse 3r