Tento mesiac mám ísť so 7 ročným synom prvý krát vŕtať zub. Je to veľký bojko a robí mu problém otvoriť ústa aj pri preventívke. Máme veľmi milú zubárku, ktorá má fakt na neho trpezlivosť. Je to staršia pani, už hádam aj na dôchodku. A jej ordinácia je tiež stará. Má tam len klasickú vŕtačku a umyvadielko na výplach. Chcem sa opýtať, je moderná vŕtačka menej bolestivá ako tá stará? Riešim otázku, či mám zostať u milej doktorky so starým vybavením, alebo ísť do modernej ordinácie - v prípade, že by to bolo bezbolestnejšie. Ďakujem
@davmar pokial viem, tak vela zubarov uz umrtvuje pri vrtani automaticky. Mnoho sukromnikov dokonca ani nepyta priplatok za umrtvenie (samozrejme, pytaju ine palky za osetrenie 🙂 ). Skus sa spytat na tuto moznost. Pristup moze byt akykolvek, ak to bude boliet, to je to, co si clovek zapamata. Mozno za 5 eur umrtvi usta a nebudete mat problem ani jeden.
Vela zdaru.
no ja som mala problém vobec deti niekde dostať. Všetci zubári mali plný stav. Takže či má ordináciu tak, či onak zariadenú to som nemala možnosť ani riešiť. ak by bola taká situácia ako opisuješ - možno by som vyskúšala sukromnú amb. - predsa bývajú dobre vybavení.