Ahojte. Chcem sa spýtať, aké máte skúsenosti so zubnými strocekmi pre deti. Syn má pekné rovné zuby, ani som nemyslela, že by hrozil. Ale boli sme na kontrole a ma horny predkus. Vraj sa strojčeku nevyhne a za rok nás naň pošle. Syn má teraz 7. Je možnosť pri predkuse mať len nejaký nočný, či to musí mať normálne klasický strojček? Ako vás to finančne vyšlo? Už asi môžem začať šetriť však?
ak este nema vsetky trvale zuby - bude mat asi iba ten nocny. Az ked su vsetky zuby trvale - dava sa ten pevny - bud ten neviditelny alebo tie drotiky na zuby. Neviditelny nam teraz povedali,ze vyse 3000 eur, ten drotikovy nieco doplaca poistovna,cize 'iba' 2500 eur. ten nocny je okolo 300-400 eur. Su to palky riadne
@mila23 2500€ stal len samotný strojček, či celé divadlo aj s kontrolami, výmenou tých gumičiek atď?
2500€ za drôtikový ? nestraš! synov kamarát mal drôtikový za 700€ komplet so všetkým.. môj syn ide 1x v decembri na konzultáciu, tak som zvedavá.
@mila23
@puertorico akože tiež som minule počúvala niečo o tomto v rádiu a tam vraveli okolo 3000 drotikovy a 5000 ten neviditeľný. Je to des .. veď za to máš už slušne auto
v 7r este nema trvale zuby takze fixny nehrozi, v tomto veku ide o nocny strojcek ktory roztshuje celust aby sa zubky stiahli drzim palceky
Neboj sa,ta suma sa neplatí naraz,ale po častiach, v závislosti od úkonu. Mala som dve strojcekove deti s odstupom pol roka a zvládli sme to. Je to síce možno 5 rokov dozadu,ale keď som to nakoniec zratala, tak cca 1000€ ma vyšiel každý v priebehu možno 2 rokov. Najväčšie položky boli odtlačky a nasadzovanie strojčeka. Tie kontroly a dosahovanie boli od 10 do 40€ myslím
asi cele dokopy ...my sme boli teraz iba na uvodnej konzultacii a tieto ceny nam povedala ta doktorka
@puertorico no ja som bola tiez v soku...som neratala ze az take palky...
Ja som dcera davala tento rok klasicky. Stal hirny 350 eur.bud.rok davame spodny tiez 350
Syn s horným predkusom mal najprv nočný strojček a celkovo nás to, aj s kontrolami vyšlo do 500eur. On mal aj krivé zuby a teraz má klasický horný aj dolný už rok a doteraz nás to vyšlo cca 1400eur aj s kontrolami a dentálnou hygienou. Kontroly máme každé 2 mesiace a platíme okolo 60eur.
Prosim napisete mi kam chodite na strojcek ? Meno Dr. 🙏
Závisí od toho, aký strojcek doporuci lekár. Syn aj ja máme invisalign. Cena závisí od typu strojčeka, v prípade "neviditeľného " od počtu dláh.